Szkoła jazdy

Kłaniam,
Kilka dni temu wracaliśmy wespół-w-zespół z dwoma kolegami przez Gdynie każdy do swoich rodzinnych pieluszek ;) Jeden kolega pomyka już czas jakiś drugi jest tak samo świeży jak ja. Popatrzyłem sobie na siebie i na kolege zaprawionego i skonstatowałem że on jakoś tak lżej jedzie, bardziej "bajerancko" (kółko do góry, swobodny przeskok nad kraweznikiem i takietam bez żdnych hardkorów), rower mu sie nie wali z każdego wystającego krawężnika itd... Pomijam fakt że mój hmmm... rower ma rame tak ciężką że nadawałaby sie na kotwicę ale pracuje nad poprawą tego stanu :)
I tu pytanie: Czy bardziej wyrobieni ludkowie mogliby udzielić kilku rad-porad jak potrenować aby jeździło sie lepij a rowerek nie dostawał za mocno ( lądowanie na przednie koło to chyba nie to co przedni widelec lubi najbardziej :-/ ). Mam na myśli XC a nie jakieś strasznie wykrecone ewolucje i dzikie skoki.

Grusik!
I.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szkoła jazdy

Tez mam taka "kotwice". Na poczatku myslalem ze nic jej nie ruszy z ziemi. Ostatnio zaczalem jezdzic na bmxie. Nauczylem sie paru trikow. Miedzy innymi bunnyhopa. Teraz na luzie go robie na moim starym ciezarnym biku. Jesli chcesz robic jakies tricki na rowerze to musisz duzo cwiczyc. KOzystaj z porad na stronach takich jak http://rower.host.sk/?d=4 (ktos mi nie dawno podal linka na forum).

Co do porad:
Wskakiwanie na chodnik to zwykly bunnyhop. Wyrywasz mocno przednie kolo i w powietrzu przechylasz sie do przodu zeby oderwac tylnie. Pocwicz wpierw na plaskim przy malej predkosci.
Zeby gladko wyladawac i nie obciazac roweru musisz ugiac cale cialo przy ladowaniu i starac sie opasc na 2 kola rownoczesnie.

Kłaniam,
No to krzepiące słowa, że nawet z kotwicą mozna sobie jakoś poradzić :)
Ale ten link to coś jakoś nie biega... Jakiś taki dziwny jest :-/
Grusik!
I.

jak dziwny? normalny:>

Inne tematy z forum

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...