Szkoła - kolor elewacji

Kto wymyślił kolor elewacji ? jaskrawy pomarańcz tak nie pasuje do naszej dzielnicy...;/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 9

Re: Szkoła - kolor elewacji

no to jest najważniejsze- kolor. Gdybyś dymała z dzieciakami autobusem na Jasień do szkoły to kolor byś widziała na pewno. Słoneczko widzę grzeje mocno;-)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 9

Mówię tu o estetyce całego otoczenia a NIE wyrażam opinii o powstaniu szkoły bo tak się składa że też niej będę korzystała..;/ po prostu można było lepiej dobrać kolorystykę by współgrała z otoczeniem a nie była widoczna nawet z okien przelatujących nam nad głowami samolotów
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 10

Swoją drogą to kolorystyka samolotów też nie pasuje do naszej dzielnicy... Te różowo-fioletowe Wizzairy przelatując nisko nad dachami domów wywołują u mnie estetyczny ból brzucha...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 8

Co za jas wyplywa z tej wypowiedzi. Ja jestem za Mieszkanka. Pomarancz nie jest zbyt trafnym wyborem elewacji.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 4

a ja właśnie jak widzę ten kolor z okna samolotu to wysiadam;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

W całej Polsce nie dba się o estetykę przestrzeni, po prostu potwierdziła się smutna reguła.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

szczególnie widać to na przykładzie domków dowelopera który buduje domki na tym osiedlu, one mają brzydkie elewacje nie pasujące do osiedla wcale, ale mieszkańcy tych domków nie mogą ich zmienić
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla mnie i tak są czarno białe :P
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A mi właśnie się podoba, uważam że to żywy fajny kolor
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Również mi sie podoba
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 5

bardzo ładny kolor, fajna kolorowa szkoła, tyle w temacie.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

A mi się również podoba elewacja nowej szkoły :-)
Moim skromnym zdaniem dużo dużo bardziej szpecące są żółte szeregi zaraz za szkołą przy Kalinowej. Już białe (lub biało-szare) z tym drewnem dużo lepiej by się prezentowały
Co gorsze podobno ten sam deweloper ma budować kolejne żółte szeregi na naszym osiedlu :P
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 5

Brrr zgadzam sie co do tego kanarkowego koloru :(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

kurka czy wy naprawdę nie macie innych problemów? /do autorki/ a netto żółto-czarne ok ? masakra jakaś
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 3

i w Polsce właśnie takie myślenie - nikt nie dba o swoje otoczenie, o estetykę. Dlatego ten nasz kraj taki brzydki, nic do siebie nie pasuje, najlepiej nie zwracać na takie rzeczy uwagi - a niech walną wszędzie szpetne reklamy i pomalują wszystkie budynki na jaskrawe kolory. 'A co mi tam, mam inne problemy' polakowośc;/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Szkoła jest tak dużym elementem przestrzeni, że jaka by nie była, i tak będzie odstawać. Gdyby to był mdły, jednolity kolor, wyglądałoby to wszystko dużo masywniej i bardziej dominowało nad okolicą. Szkoła jest biało-szaro-pomarańczowa. Widać zamysł. Jedyny w tej dzielnicy, chyba, że chodziło Pani o osiedla dookoła szkoły. Tam faktycznie jest od sasa do lasa, nie tylko z kolorystyką, ale i z typem zabudowy.
Mam jedynie nadzieje, że dali tynki dobrej jakości, ew. będą myć regularnie.
Zdecydowanie bardziej urażają moje poczucie estetyki brudne zacieki na domkach i blokach.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

że pomarańczowa.....tu nic...ale po co taka duża? podstawówka? czy docelowo gimnazjum moze bedzie? bo za duuuuuuuuuuuuuża!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wcale nie taka dużą skoro i tak będzie zmianowość bo tyle dzieci mieszka w tym okręgu trzeba się najpierw dowiedzieć czegoś a dopiero potem wypisywać głupoty. Jak władze nic nie robią to źle jak robią to też źle POLAKOWI TO JEDNAK TRUDNO DOGODZIĆ... ZASTANÓWCIE SIĘ BO KIEPSKO WIDZĘ NASZĄ PRZYSZŁOŚĆ ...

Pożyjemy zobaczymy, papier wszystko przyjmie i liczbę dzieci też a ktoś będzie musiał utrzymać taki duży budynek co? Może rodzice? Bo miasto to na śmietniki na osiedlu nie ma.....:-)

śmietniki podpadają pod zarząd osiedla, nie miasta. były, ale zostały zlikwidowane przed reformą śmieciową, z 7-8 lat temu, jak "wieczni działkowicze" zostawiali koło śmietników torby ze śmieciami.
teraz tak naprawdę mogliby je przywrócić...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

a teraz wy dorzucacie działkowiczom,bo oni maja śmietniki

teraz zmieniły się realia. wszyscy mają śmietniki, jak im nie starcza, to dostawiają worki. Wtedy działkowicze mieli głupią sytuację, mieli wozić autobusem worki? teraz jest bardziej cywilizowanie, choć niestety, patologie zostały - patrz palenie śmieci (nie, nie na działkach).
więcej trolli nie karmię.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

'dorzucacie działkowiczom' ???? dobre sobie
a mieszkańcy bloków i domów nie mają śmietników przepraszam??
jak do tej pory mieliśmy okazję widzieć 'eleganckich' naprutych panów działkowiczów wyrzucających śmieci typu pety i puszki po piwie na chodniki i trawniki MAKABRA!!!

kolor elewacji ??? temat

a, tak przy okazji - przekazuję co usłyszałam od "Prezesa", jak się kilka lat temu zainteresowałam tematem.

Jakiego osiedla? Bo jeśli chodzi o ulice azaliowa jaśminowy stok irysowa maciejkowa narcyzowa to ulice należą do miasta i śmietniki też ale ich nie ma tylko wszyscy idąc z lewiatana jak wypiją to sru na ziemię.....

We wstępnie przydzielonym rejonie jest obecnie zameldowanych 650 dzieci, dochodzą jeszcze dzieci niezameldowane a zamieszkujące. Do szkoły chcą swoje dzieciaki chcą też zapisywać rodzice zamieszkujący wzdłuż całej gdańskiej części obwodnicy. Okazuje się więc że szkoła jest za mała a może rejon za duży (przyszły operator szkoły już wnosi o zmniejszenie rejonu do miasta)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

niestety już widać że za mała by była tylko jednozmianówka,
szkoda tylko że to tylko i wyłącznie podstawówka, mogłoby być gimnazjum też
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

czyli ustalamy, że kolor jest kwestią gustu ;)
a z samolotu i tak szkołę będzie widać, bo duża.

ok.....trudno już pomalowali tylko szkoda ze nikt tego budynku nie dopasował do okolicznych budynków! na tym polega problem estetyczny....bo na jasieniu "jakoś" "komuś" się udało zgrać szkołę z otoczeniem prawda??

A jak mieli dopasować? Walnąć skośny dach? I każdą ścianę w innym kolorze? Najlepiej cegiełkę od strony Netto i drewno od strony Irysowej? Może jeszcze jedną ścianę na czerwono, a jedną w ogóle nie otynkować. Wtedy dopasowaliby do szeregów na Kalinie. I jeszcze parę tandetnych ozdobników...
Bosz... Znaleźli się esteci z Koziej Wólki.

Skośny dach na pewno :-) a kolor może by ć netto plus tynk ekri i trochę drewna:-) jeżeli to co jest teraz ktoś uważa za super to gratuluję gustu :-) pewnie ma większe problemy w życiu i takie "d*perele" nie są ważne więc pewnie też nie powinien się wypowiadać na temat elewacji:-) może na inny temat:-)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Problem ma ten, kto chce wyrównywać estetykę w dół. To właśnie szkoła może stać się wzorcem dla, do tej pory, cholernie zaściankowej estetyki tego osiedla.

ZaściankowejB-) co za argument! Ciekawe w czym szanowny pan mieszka? Bo jak widać kaszubski styl się nie podoba:-) zamiast jego kwadraty i trójkąty takie mniej zaściankowe! Do tego różowe pomarańczowe i trochę awangardy nie? Ale cóż niestety mamy tu styl taki jaki mamy i styl szkoły pasuje jak świnie siodło:-)

skośny dach i okiennice. co jeszcze? szkołą na Jasieniu ani nie jest podobna do bloków, ani nie jest podobna do tych domków z typu "każdy inny".
tyle, że jest niżej niż reszta.
esteto! naprawdę uważasz, że szkoła powinna, w ramach dopasowywania się do okolicy, być łososiowowyblakłą jak domki szeregowe, albo różowozielonkawa jak część bloków z tyłu? a może faktycznie, nie tynkować i częściowo ocieplić?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No i sprawa jasna:-) takie społeczeństwo jaka elewacjaB-) tylko szkoda że tym bałaganen jedna głowa nie zarządza tj domkami szeregami ulicami i budynkami użyteczności publicznej itd. Szkoda......:-( bo sami nigdy się nie dopasujemy..... Ps a ja lubię okiennice i uważam że mają charakter
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

A ja myślę, że musicie mieć strasznie dużo wolnego czasu, żeby spędzać go na dyskusje na temat koloru szkoły:) OK, rozumiem, że może się podobać lub nie, ale już nawet z tej dysykusji widać, że punkty widzenia są różne. Niektórym pasuje, innym nie - tak czy inaczej, wszytskich zadowolić się nie da. Ludzie, nie marnujcie życia na dyskusje o kolorze tynku!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

wesoły kolor - dzieci takie lubią
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

KOLOR to nic, ale za to ile będzie progów zwalniających na dzielnicy- szok. Ta szkoła jest tu potrzebna jak choinka w wakacje. Zatłoczona dzielnica i tyle będziecie z tego mieli.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Się wyprowadź na wieś. Banino czeka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ww porypało Cię? Kiedyś mieliśmy wiecej progów spowalniających i raczej nic to nie dało ,tylko powiększyło korki.Także może Ty wyprowadź się poza Gd?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Chcesz żyć w mieście, to zrozum, że po osiedlowych uliczkach nie zap... się, ile fabryka dała. A z tekstem o korkach nadajesz się do kabaretu :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

to Ci , którzy jadą w stronę Żukowa tak zap......ą po naszym osiedlu myśląc, że ominą korek na Kartuskiej ;-) Cała Storczykowa powinien być zakaz parkowania aut i byłoby bezpiecznie.

na calej dlugosci azaliowej i jasminowym stoku powinni byc 'cisi policjanci', i zgadzam sie calkowicie ze na storczykowej powinien byc zakaz parkowania;/
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zakaz parkowania na Storczykowej

Wspólnota Mieszkaniowa ze Storczykowej 1 składała w tej sprawie pisma do ZDiZ w ciągu minionych 8 lat trzykrotnie i za każdym razem decyzja była odmowna z uzasadnieniem, że wniosek niezasadny, że nie ma zagrożenia. Teraz składamy ponownie wraz z dokumentacją fotograficzną.

Re: Zakaz parkowania na Storczykowej

Do ZDiZ przydałby się również wniosek z zapytaniem jak z chodnika przy Storczykowej dostać się na chodnik przy Kalinowej? Większość przechodzi przez środek skrzyżowania, bo jak inaczej? To spore zaniedbanie wpływające na bezpieczeństwo.

Szczególnie, że część kierowców, którzy jadą Kalinową nie włączają kierunkowskazów i nie wiadomo czy jadą prosto czy skrecają w Storczykową
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Na całym osiedlu brakuje chodników, oświetlenia i przejść dla pieszych
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Psy bez smyczy mam juz dość! (240 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...

dobry stomatolog - kogo polecacie? (131 odpowiedzi)

jak wyżej, zależy mi na dobrym stomatologu (dobrym pod względem jakości usług i ceny), najlepiej...

W co inwestować w XXI wieku? (26 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...