Szkoły z historią: I LO w Sopocie

Opinie do artykułu: Szkoły z historią: I LO w Sopocie.

W czasie II wojny światowej działał tu niemiecki szpital, w PRL-u podczas nocnej akcji próbowano ukraść klasówki, a dziś na szkolnych ścianach wiszą karykatury nauczycieli. W czwartym odcinku cyklu Szkoły z historią prezentujemy I Liceum Ogólnokształcące w Sopocie .Karny apel. Szkolna aula wypełniona uczniami. Przemawia dyrektor szkoły, słucha uczeń Jerzy. Główny zarzut: wagarowanie. - To nie były wagary, ot takie sobie, tylko namawiało się jakieś dziewczyny i kolegów, kupowało parę jaboli i ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

i jeszcze dodaj..

POLONISTKA - ŚP Ewa Zięborak . To była kobieta z KLASĄ....
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

Od muzyki był Skrzyński
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ech

Moja mama tam uczyła polskiego - w zasadzie od pierwszego dnia pracy do emerytury..
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dziękuję za j.polski z dr Łukasiakiem

W mojej cąłej edukacji ( 18 -letniej ) to był jedyny nauczyciel a nie jak reszta pracownicy oświaty. Pozdrawiam absolwentów 2000
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

tez chyba z Toba konczylem te klase
do zobaczenia 07.06...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Pamiętam te stopy Suchej - często je eksponowała zdejmując buty
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Hałaburda
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mamprejew
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

To się wypowiedz

jak będzie omawiane LO II
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nauczyciele ILO

Profesor Bradtke jest na emeryturze, prof. Janus i Brzycka obecnie Kaszubowska nadal uczą, dyrektor przez 15 lat Mamprejew jest na emeryturze.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Marian Zacharski i Marcin Troński...

słynny szpieg i znany aktor to także absolwenci mojej "Jedynki" - warto by ich zaprosić na obchody :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Super szkoła

Skończyłem tą szkołę w 1994 roku, pod wychowawstwem pana Mariana Cichosza- doskonały pedagog i przyjaciel uczniów. A szkoła wyciągnęła mnie z marginesu społecznego na przyzwoitego człowieka.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 3

Pozdrowienia dla pani Zblewskiej. Mam nadzieję,że nie poddała się rutynie i niestety słabym wzorcom niektórych starszych koleżanek.Zaangażowanie w pracy i szacunek i zrozumienie dla spraw uczniów opłacają się. Ja to pamiętam.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak było też w latach 80-tych i dotyczyło klas ogólnych.Na studia dostawało się wtedy ok 30 % absolwentów.

Starostki nie znam, ale Milimetr ...jest vice ?:) On mnie kiedyś kopnął za wchodzenie w złym obuwiu na salę gimnastyczną (nie tylko mi się to zdarzyło). Wydaj mi się,że chyba lubił się znęcać.

p. Gizela Urbanczyk? :)
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Mary...

Pani Danuta Głowacka,stare 3= a nawet 2+ miały czasem u niej niebagatelną wartość...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ta ostra historyca

to Pani Maria Mielczarska,specjalistka od powtórek materiału,KTW...
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0