Szkoły z historią: I LO w Sopocie

Opinie do artykułu: Szkoły z historią: I LO w Sopocie.

W czasie II wojny światowej działał tu niemiecki szpital, w PRL-u podczas nocnej akcji próbowano ukraść klasówki, a dziś na szkolnych ścianach wiszą karykatury nauczycieli. W czwartym odcinku cyklu Szkoły z historią prezentujemy I Liceum Ogólnokształcące w Sopocie .Karny apel. Szkolna aula wypełniona uczniami. Przemawia dyrektor szkoły, słucha uczeń Jerzy. Główny zarzut: wagarowanie. - To nie były wagary, ot takie sobie, tylko namawiało się jakieś dziewczyny i kolegów, kupowało parę jaboli i ...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"uwielbiam" takich którzy już od dziecka mają w genach poczucie "elitarnosci"
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

niech ci kolega poprawi suknię
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Satrostka ( to był postrach palaczy...) dyrektorem..., a Milimetr ( tak nazywaliśmy p. Szymańskiego) v-ce ... świat oszalał :).
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wszyscy w garniturach niczym zjazd akwizytorów

też mi klasa
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Trzeba było się uczyć, teraz na dysortografię i dysleksję się zwala, widać wówczas też była wymówka
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

"Sopot do większa Łeba"

A z jakiej DO miejscowości przeprowadziła się Pani do Sopotu?
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

kiedyś

kiedyś to kiedyś .szkołę reprezentowała inna kadra .Do tej szkoły przeniosłam córkę , ponieważ postanowiliśmy zamieszkać w Sopocie. Małomiasteczkowość i pedagodzy to porażka mojej decyzji.na szczęście mam jeszcze jedno dziecko i nie wybiorę tej szkoły.Potwierdzam fakt ,ze gdy dzieci z gimnazjum nie dostają się do innych liceów kończą w ILO,Sopot do większa Łeba i jest przereklamowany!!!
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 35

Szkola z historia to 1 LO ale w Gdansku........

....ukonczyl ja np Donald Tusk,Rudi Schubert,Krzysiek Skiba no i Ja! Gdyby wiecej bylo takich kultowych ogolniakow to nie mielibysmy w kraju `technika Maliniaka`!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 42

kumpel

a na zdjęciu ze sztandarem mój kolega Maciek Grabowski obecny minister środowiska.To był fajny czas.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 10

sztandar

Sztandar niesie Maciek aktualny minister w rzadzie premiera Tuska
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 5

Obecnie wszyscy ci, którzy nie dostaną się do innych szkół w Sopocie idą właśnie do I LO.
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 31

I LO w Sopocie - moja prawdziwa miłość
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 3

A i tak po zakończeniu edukacji 30% absolwentów wyląduje na bezrobociu, zarabiać jakieś tam pieniądze będzie może z 15-20%, a reszta za granicę na zmywak, do marketów i call center, no i oczywiście na bezpłatne staże z obietnicą zatrudnienia dla najlepszych. No chyba, że mama jakąś pracę w urzędzie załatwi:-)
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 12

i ten Jordanek...

na którym większość nauczyła się palić:)
popieram tę opinię 83 nie zgadzam się z tą opinią 1

na fotografiach widac, ze kiedys ludzie z jedynki mieli klase, na zdjeciu z 2009 roku widac upadek szkoly

pseudo ubrania dla gejow. zero polotu do pomyslow z przed 70 czy 50 lat.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 16

taaa

Wspomnienia, wspomnienia. Polonistka kazała nam wszystkim zapisać się do ZSMP pod groźbą oblania, bez szans na zdanie (nie zdałem)
popieram tę opinię 28 nie zgadzam się z tą opinią 6