Szukam Pani z Ukrainy do opieki

Temat dostępny też na forum: Rodzina i dziecko
Szukam Pani do opieki nad Tata częściowo leżący.Opieka 24h. Pani ta zamieszkała by u mnie domu. Miała by swój pokój. Dostawala by pieniądze-wypłatę. Gdańsk. Może kogoś takiego znacie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szukam Pani z Ukrainy do opieki

Jest agencja w Gdyni,która ma panie z Ukrainy do opieki nad starszymi osobami ,właśnie z zamieszkaniem ,warunek to własny pokój ,wygogluj ,napewno znajdziesz.W Gdańsku może też są takie agencje.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szukam Pani z Ukrainy do opieki

Kiedys dzwoniłam do takiej agencji. Wynagrodzenie dla takiej Pani mniej więcej 2300 na rękę - jeżeli praca z osobą wymagającą mniej opieki. Jeżeli stan osoby chorej poważniejszy to wyższe wynagrodzenie. Pani musi mieć swój pokój, trzeba zapewnić jej wyżywienie. Pani nie płaci/nie dokłada się do rachunków ( gaz, prąd, czynsz, woda itp). Raz w tygodniu dzień wolny.
To chyba te najważniejsze rzeczy. Poszukaj w necie, na pewno znajdziesz namiary na taką agencję. Chyba że chcesz szukać taniej na własną rękę, ale to wtedy najlepiej z polecenia bo nie wiadomo na kogo się trafi.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Agencja jest tylko w Gdyni, ale ceny poszły w górę, jak wszystko. Praca w opiece to bardzo ciężka praca, a tanie Ukrainki to jakiś mit. Poza tym za samo szukanie odpowiedniej kandydatki agencja pobiera kilkaset złotych i Pani ma dzień wolny w tygodniu oraz w ciągu dnia parę godzin.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miałyście kiedyś w rodzinie osobę obłożnie chorą?Wiecie z czym to się wiąże i co to za praca?Ile chcecie zapłacić osobie ,która będzie się zajmowała taką chorą osobà 24 h ,myła,karmiła ,dźwigała i zmieniała pampersy?Ile wy byście wzięły za opiekę ?Same sobie odpowiedzcie i szukajcie.Jest ciężko,wiem bo sama szukałam opiekunki co prawda nie na 24h na dobę tylko na parę godzin dziennie,jest ciężko i nikt za półdarmo takiej roboty nie weźmie,podzwońcie,popytajcie to zobaczycie.Można się do Mops zgłosić może pomogą z opiekunką w zależności od waszych warunków,zarobków,wysokości emerytury dziadka może pomogą w zapewnieniu opiekunki na 2-3 h dziennie,
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety praca przy tacie to 24h. Zapewniam wszystko.....pokój jedzenie itp. Powiem wprost iferowakam takiej Pani 4500plus 400zł płatne raz w tygodniu czyli 4razy po 400 w miesiącu na jedzenie bo tak chciala. Taka Pani była u mnie miesiąc niestety. Zdaje sobie ze to ciężka praca

To jak liczysz się z takimi pieniędzmi może spróbuj z tą agencją opiekunek z Ukrainy ,zadzwonić można i dowiedz się u źródła jak to wygląda z ich strony.

Jak masz taki budżet to może dwie Panie zatrudnić? A musi być koniecznie w domu?

Inne tematy z forum

Praca za granicą dla elektryków, ślusarzy, spawaczy (4 odpowiedzi)

Marine Ship Service jest dynamicznie rozwijającą się firmą, poszukujemy pracowników na...

Własny biznes do 40 tyś zł (22 odpowiedzi)

Witam macie może jakieś pomysły na własny biznes z budżetem do 40 tyś zł ?? Myślałem nad prostym...

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...