Szukam dostawcy internetu, nie wiem na kogo się zdecydować

i net Sat Media i BiallNet maja kiepskie opnie. Może ktoś z was korzystał z usłg tych i firm?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szukam dostawcy internetu, nie wiem na kogo się zdecydować

Też miałem ten problem jakiś czas temu. Wybrałem BN, bo NSM moim zdaniem miało więcej negatywnych opinii. Miałem też innych dostawców na oku - NetDay był jednym z nich.

Dzwoniłem zatem do każdego po kolei drażniąc ich informacjami co proponuje mi konkurencja i tym samym targując się o lepsze warunki;)

Mam Biall Neta - jest raz lepiej, raz gorzej. Były okresy że strony się kiepsko wczytywały, że youtuba się nie dało oglądać, że przy lekkiej burzy lub większym deszczu netu nie było - bywało że nie było go i przez dłuższy czas po tym. Ostatnio jest lepiej - nie dostrzegam żadnych problemów technicznych.

Chociaż nie licz na to co piszą w ulotkach.
Mam 4 Mb/s - ale www.speedtest.pl w chwili obecnej pokazuje mi połowę tego. Sporadycznie zdarza się by pokazał około 3, a 4 miałem tylko raz, na samym początku.
Powinienem ściągać pliki z prędkością 4 Mb/s - czyli 0,5 MB/s, niestety mój życiowy rekord to około 400 KB (prędkość łączną dla wielu plików), zazwyczaj jest to 50-250 KB/s - czyli jakieś 2 Mb/s - zatem połowa prędkości za którą płace.

Darmowy serwer www - jest, ale jak dzwoniłem do BOK to się dowiedziałem że trzeba przyjść i podpisać z nimi jakąś nową umowę.

Zewnętrzne ip też niby jest, podobno je nawet mam - informatyk nawet je jakoś nazywał i przekonywał że to zewnętrzne ip - tylko brak mu właściwości zewnętrznego ip;)

Do maila, wielu ma zarzuty, dla mnie działa idealnie, nie mam spamu, jest w miarę szybki i bezawaryjny.

W reklamie była też informacja o tysiącach użytkowników udostępniających pliki na lanie - to coś jak ufo, albo wielka stopa, mówi się o tym, ale nikt tego nie widział.
W rzeczywistości jest DC, na którym wieczorami siedzi kilkadziesiąt osób z kilku różnych siedzi - zatem i prędkość jest różna, czasami kilka MB czasami kilkadziesiąt KB. Przewaga jednak tych pierwszych.

Płacę za 4 Mbity 49zł, instalację/aktywację miałem darmo, i jeszcze dorzucili 2 miesiące za zeta, więc nie jest źle;)

Pozdrawiam

PS: Napisz potem co wybrałaś i na jakich warunkach

tylko upc osiedlowki tna po 30 k/s wiec kicha

Dzięki. Wybrałam BN bo dotarłam do osób, które znają historię firmy i powody rozdzielenia się na dwie BN i NSM.
W NSM zaoferowano mi 67zł za 2 Mbity, a w BM zapłace 64zł za...........6Mbitów. Nawet jak będzie tak jak napisałeś i dostanę połowę tego to i tak będą to3Mbity a nie jak w NSM niecały 1Mbit - widziałam na własne oczy od 18:00 do 23:00 u znajomych nawet nie dobiało do 1Mbita.

Inne tematy z forum

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (6 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...

Przyjaciele? Zwierząt (3 odpowiedzi)

Myślą że dokarmiają ptaki a demoluja ich układ pokarmowy rzucając im chleb.