Szukam endokrynologa od Hashimoto

Witajcie - szukam endokrynologa specjalisty od Hashimoto- zmieniłam już 6 w ciągu 10 lat leczenia - żaden nie unormował mi choć na chwilę tarczycy!
Potrzebuję kogoś kto zna się na najnowszych metodach i leczeniu!
Kogo polecacie ???
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szukam endokrynologa od Hashimoto

Oczywiście prywatnie ! Nie liczę nawet na NFZ i nawet nie chcę..

I nie przepisuje tylko Euthyrox... :( ten lek na mnie chyba w ogóle nie działa ;(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Musisz sama sie tym zainteresowac. Endokrynolodzy potrafia tylko przepisywac euthyrox. Poczytaj o protokole autoimmunologicznym, LDN, witaminie D,... polecam strony tlustezycie.pl, Ajwen, Jerzy Zieba itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Moja mama tymi metodami doszla do reemisji hashimoto i stwardnienia rozsianego więc da się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Sprobuj wybrac sie do dr Małgorzaty Słomianej. Przyjmuje w luxmedzie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anna/ znam wszystko - D3 suplemtentuje, protokołu stosować nie mogę - zaszkodził mi poważnie/ strony znam i czytam.. potrzebuje lekarza - i to właśnie takiego co nie przepisuje rożne dawki Euth...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Borykam się z tą chorobą ponad 6 lat i odwiedziłam w tym czasie już kilku specjalistów z tzw. dobrą opinią.
Czułam się nadal źle, mimo chyba najmniejszej dawki Euthyrox-u , czyli 25 mg.
TSH co jakiś czas dyskretnie sobie rosło do 5,6 , mimo, że Ft4 było w normie.
Kołatania serca w dzień , przerywany sen ok. 3:00 nad ranem, później wynikająca z tego ospałość rano było moją codziennością.
Z desperacji zarejestrowałam się do endokrynologa na NFZ, którego poleciła mi pacjentka, która miała podobną historię.
Odczekałam prawie rok na wizytę, nie spodziewając się cudu, a jednak wyszłam mega zadowolona!
Nareszcie lekarz wziął pod uwagę moje dolegliwości, nie dając większej dawki hormonu.
Po pierwsze przy chorobie Hashimoto korzystniej jest przyjmować tabletkę na noc, tj. min. 3 godz. po ostatnim posiłku.
Poza tym dostałam badania na cały rok na NFZ, również w kierunku menopauzy, która może szybciej wystąpić z powodu ch. Hashimoto.
Po ponad 3 tyg. brania Euthyrox-u na noc czuję się znacznie lepiej, wreszcie nie mam skutków ubocznych.
Przesypiam całą noc , co jest najważniejsze przy tej chorobie.
Znalazłam tez na internecie :
Badacze sugerowali kilka możliwych wyjaśnień tego zjawiska:
nawet jeśli pacjent odczeka 30 minut z jedzeniem, śniadanie wciąż może zakłócać jelitową absorpcję lewotyroksyny,
perystaltyka jelit jest wolniejsza w nocy, co oznacza, że tabletka z tyroksyną przebywa w jelitach dłużej, stąd lepsze wchłanianie leku,
konwersja T4 do T3 może być bardziej skuteczna wieczorem.
pacjent nie musi się martwić, kiedy zjeść śniadanie,

łatwiej uniknąć reakcji z innymi lekami, suplementami i pokarmami, takimi jak wapń, żelazo, potrawy z dużą zawartością błonnika, które mogą utrudniać absorpcję leków na tarczycę,

nie trzeba czekać aż 60 minut na wypicie kubka kawy (jeśli ktoś tę kawę wciąż pije;)),

jest szansa na poprawienie samopoczucia osób, które wciąż mają objawy spowodowane nie najlepszym wchłanianiem leku w ciągu dnia

Proszę podać w jakiej przychodni i u jakiego lekarza na NFZ Pani była? Właśnie potrzebuje kogoś takiego. Dziękuję z góry

Proszę podać nazwisko lekarza

Polecam Ci książę Marka Zaremby Zatrzymaj Hasimoto.Polecam można się wyraźnie podleczyć, a nawet wyleczyć.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzisz, tak polecasz, polecasz, a nawet nie wiesz, jak poprawnie napisać nazwę tej choroby.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Książka książką ale nie zapomnij przyjąć syntetycznych hormonów tarczycy. O ile nie chcesz zapędzić się w kozi róg, rzecz jasna. Mam nadzieję że ta książka sugeruje tylko uzupełniającą np suplementację, dietę, tryb życia. Sama esencja leczenia tej choroby jest w innym miejscu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Trochę nie na temat ale z Hashimoto gdzieś w tle.
Ja miałam nadczynność, którą leczono metizol+letrox, najpierw mi wykryto gravesa-basedowa, potem stwierdzili, ze to Hashimoto Tk, przy nadczynności . Leczenie nic nie dawało, w końcu dostałam jod aktywny i teraz mam niedoczynność. Zmienili mi leki na Euthyrox. Ponownie mi Hashi już nie zdiagnozowali, bo nie ma co diagnozować, z tarczycy został mi wiórek. Mam święty spokój, biorę tylko Euthyrox 100 i 88 na zmianę. No i te zioła na tarczycę https://kredensziolowy.pl/produkt/eutroherbs/ Naturalny sposób na wyregulowanie hormonów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ecoziele - będzie taniej , wysokiej jakości

Inne tematy z forum

Wrażliwa skóra twarzy (55 odpowiedzi)

Jaki żel do mycia twarzy skóra wrażliwa będzie najlepszy? A może coś innego np.jakieś mleczko?...

Środki na przedwczesny wytrysk (7 odpowiedzi)

Jakie znacie najlepsze sposoby na przedwczesny wytrysk? Ogólnie trochę zawiodłem się na...

Problem z utrzymaniem erekcji (207 odpowiedzi)

Witam Mam 45 lat. Od jakiegoś czasu mam spore problemy z utrzymaniem erekcji. Na początku...