Szukam pracy dla znajomego pracowitego uczciwego studenta

Kuzynka poprosiła mnie o pomoc w znalezieniu pracy dla jej syna. W tym roku zaczyna studia zaoczne w Gdańsku i tu też będzie mieszkał. Chciałby się gdzieś zaczepić. Do tej pory pracował jako magazynier w Lidlu, Stokrotce, również jako ochroniarz. Posiada prawo jazdy kat.B, jeździ bdb.
Jest pracowity, uczciwy i solidny.
Może ktoś coś słyszał? Mógłby pomóc?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Szukam pracy dla znajomego pracowitego uczciwego studenta

oj niedobrze, niedobrze, a ten studencik to jakaś biedzinka chyba, sam sobie nie może pracy znaleźć, może jeszcze na rozmowę za niego Pani pójdzie. odrobinę samodzielności -proponuję!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie, na rozmowę się nie wybieram.
A szukam dlatego, że ów studencik będzie w Gdańsku dopiero od 1 października i chciałabym żeby mógł już wtedy czynnie starać się o pracę w wiadomych miejscach.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

proponuję studenta wyposażyć w komputer z dostępem do internetu i niech szuka ofert.... bez tego ani rusz
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

oferty dla studentów są,np w ochronie.
Wystarczy przeglądać ogłoszenia.
Będzie w trójmieście to sam sobie znajdzie.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wiecie co,
Potem się dziwicie, że u nas w kraju jest jak jest, skoro znikąd pomocy nie można oczekiwać ani życzliwości.
On mnie nie poprosił żebym znalazła mu pracę, tylko o to, żebym pomogła, być może znajomi coś słyszeli - ja Was też o to nie proszę.
Napisałam ten wątek po to, że może komuś coś się obiło o uszy akurat.
Kto pyta nie błądzi.
A że przegląda ogłoszenia i sam szuka, to chyba normalne, ale do złośliwości co niektórzy są pierwsi.

Olo - dziękuję za info odnośnie ochrony.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a że przegląda i sam szuka to nie musi szukać innym!

Kobieto to ciężka praca!! siedzimy godzinami w necie i znajdujemy byle jakie ogłoszenia jak jest fart.

To może ktoś coś znajdzie dla mnie skoro szuka dla siebie!!!

TO JEST PRACA KTÓRĄ KAŻDY MUSI WYKONAĆ SAM!!!. zawsze znajdzie się ktoś sprytny kto by się chciał pod kogoś podczepić.....
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

O szok!
Potrafisz czytać?
Nie proszę, żebyś szukała/szukał jemu pracy. On też nie prosi.
Prosił jednak o to, że jeśli bym o czymś słyszała, to żebym dała znać. O to też ja prosiłam. Wiadomo że ktoś da mi znać, kogo ta praca nie będzie interesowała - chyba logiczne. A jak nie jest to dla niektórych logiczne, to się nie dziwię, że nie potrafi znaleźć pracy.
Widzę, że na życzliwość nie ma co liczyć.
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, poszukują dużo osób do ochrony oraz do informacji na PGE arenie. Rekrutacje prowadzi firma Taurus, ul.Traugutta 29 pawilon 5, tel. 58 322 51 72. Warto spróbować
Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Olcia - dziękuję serdecznie :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Taurus do PGE Arena-ok. poszukują ale tam tylko praca w czasie imprez,a tak to martwy sezon.Dodatkowo trzeba płacić za kurs na masówki.Lepiej przeglądać oferty chociażby w ogłoszeniach na trójmiasto.Dziennych studentów zawsze gdzieś zatrudnią,na małą ilość godzin w miesiącu.Gorzej mają ludzie poszukujący pracy na etat.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nieco dziwne podejście jak dla mnie. Takie rozpytywanie, czy ktoś coś słyszał można prowadzić wśród rodziny, znajomych.. może akurat coś się znajdzie. Ale pisać o tym na forum internetowym? Lepiej już chyba zamieścić własne ogłoszenie, że poszukuje się pracy i dodatkowo codziennie przeglądać oferty zatrudnienia.
Takie pisanie na forum możnaby porównać do zaczepiania ludzi na ulicy i pytania ich, czy coś słyszeli na dany temat...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Popieram przedmówcę :)

Rozumiem motywacje założycielki wątku, ale to miejsce to nie jest pośredniak, gdzie każdy każdemu podsuwa oferty pracy. Tutaj dzielimy się spostrzeżeniami na temat firm, które są wybitnie nieuczciwe i ostrzegamy się nawzajem przed oszustami żerującymi na naszej trudnej sytuacji.

Z całym szacunkiem dla autorki wątku, ale mam wrażenie, że ów student kompletnie nie wie jak zabrać się do szukania, to dzieciak, który wyręcza się dorosłymi, zatroskanymi o jego los. Sam student jest w dogodnej sytuacji, najlepszej bo ofert dla osób uczących jest cała masa! Dziwi mnie to, że zarówno autorka wątku jak i biedny studencik nie trafiają na takie ogłoszenia. A sama autorka niech nie liczy na życzliwość w rozumieniu "podajcie mi namiary" bo w zasadzie każdy z nas jest dla siebie nawzajem potencjalną konkurencją w walce o znalezienie godziwego zatrudnienia.

Jest cała masa portali z ogłoszeniami o pracę, od groma. A zamiast tracić czas i nerwy, Autorka powinna popytać znajomych.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

praca w call center (26 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...

Pytania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej (38 odpowiedzi)

Pytania i odpowiedzi na rozmowie kwalifikacyjnej. O co was pytali pracodawcy i jak...

Ile zajelo Wam znalezienie pracy albo ile juz szukacie:P (59 odpowiedzi)

szukam pracy juz przeszlo miesiac i tak sie zastanawiam, czy ze mnie jest jakas wyjatkowa noga,...