Szwankuje angielski

Temat dostępny też na forum: Gdyńska Szkoła Społeczna
Wszystko byłoby dobrze, gdyby nie poziom nauczania języka angielskiego.
Tu się zgadzam z opinią innego oceniającego. Większość dzieci chodzi na dodatkowe lekcje/kursy. Tak więc niewiele wynika z faktu, że szkoła oferuje codzienną naukę języka.Poziom naprawdę marny. Niestety.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: Szwankuje angielski

Zastanawia mnie skąd taka opinia, moje małe dziecko nie pierwszy raz zetknęło się z angielskim ale po raz pierwszy dzięki zajęciom w zerówce słyszę, że śpiewa piosenki, powtarza rymowanki, jest zaciekawiony językiem i chętnie dopytuje, nie jestem specem od nauczania j. angielskiego, ale dla mnie to bardzo dużo-zainteresować dziecko i sprawić aby chętnie posługiwało się językiem. Zajęcia dodatkowe to zwykle wymysł rodziców i ich ambicje niż autentyczna potrzeba. Nikt na siłę dziecka nie nauczy....umówmy się.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Faktem jest ze nauka angielskiego w tej szkole jest kiepska.
Panie nauczycielki winą obarczają tylko dzieci,ze nie chcą się uczyć,ale do siebie nie maja żadnych zarzutów.
Na lekcjach gwar,,nauczyciel nie potrafi w sposób dostępny wytłumaczyć tematu.
Kolejne tłumaczenie jest od niechcenia.Kartkówki co tydzień.
Nie można porównywać nauki angielskiego w klasach 0-3,gdzie odbywa się to w ramach zabawy i nauki. Dopiero pózniej widać efekty nauczania.
Poprawa kartkówek odbywa się na korytarzu szkolnym pod czas długiej przerwy.
Brak szatni na w-f.Dzieci przebierają się w toalecie lub klasie.
Nauczycieli w tej szkole z pasją jest tylko garstka,reszta bez komentarza.
W innej szkole im juz dawno by podziękowali ,a tu ich trzymają ,bo tutaj oni pracują od założenia szkoły
Odzywki do dzieci ,ze strony niektórych nauczycieli to tylko nagrać i do prokuratury wniosek złożyć.
Kolejna rzecz,parkowanie przy szkole 2 razy dziennie ,to kolejny koszmar.
Mowie Wam, szkoda zdrowia,dzieci i auta.
Co do poziomu nauczania,to nie jest zasługa nauczycieli ,tylko ambicje Rodziców żeby ich Dziecko nie było gorsze od innych.
Jedyny plus ,ze klasy nie liczne w tej szkole i tylko tyle.
Można tak dużo wymieniać,a czy jest sens.Pani Dyrektor uważa, ze i tak jest lepiej niż w innych szkołach,tylko zapomina o tym ,ze to szkoła płatna 700 PLN mięs.
Są i plusy ,których jest mniej.
Rodzice dzieci, co dopiero zaczynaja naukę w tej szkołę mogą być zachwyceni tak jak my ,ale pózniej widzi się coraz więcej rzeczy negatywnych.
Rodzic zrobi wszystko , żeby jego Dziecku było dobrze,ale wiele aspektów mam umyka. Po jakimś czasie dopiero zaczynamy to zauważać,ale są i takie Rodzice co tego wcale nie widzą.
Pozdrawiam wszystkich Rodziców tych zachwyconych szkołą i tych mniej.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Czy warto studiować kierunek "dietetyka"??? (9 odpowiedzi)

Witam, Czy warto studiować kierunek DIETETYKA ??? Jeśli tak,to gdzie (na jakich uczelniach...

SP 45 Gdynia opinie (9 odpowiedzi)

Witam, Chciałabym zasięgnąć opinii o SP 45 w Gdyni (Dąbrowa). Czy ktoś może posłał dziecko do...

Marketing tylko gdzie?? (8 odpowiedzi)

Witam wszystkich! Po kilku latach przerwy postanowiłam w końcu wybrać się na studia. Wybór padł...