Szybkie czytanie

Czy ktos bral moze udzial w kursach szybkiego czyatnia? Interesuja mnie efekty takiego kursu- czy to naprawde dziala? czy mozna parokrotnie zwiekszyc tempo czytanai ze zrozumieniem tekstu?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Szybkie czytanie

Można, ale ja żadnych tam kursów nie kończyłem, bo to strata kasy i czasu. Najlepiej samemu się nauczyć, zwłaszcza jak ma się jakiś egzamin i trzeba przeczytać 300 w 2 godziny (na przykład).

A tak powążnie - nie szukaj żadnych kursów, bo oni szukają tak naprawdę frajerów, którzy bylyby chętni oddać trochę gotówki za mądrości typu: "każdy może nauczyć się szybko czytać - 80% społeczeństwa jest do tego zdolne, musisz tylko wyzwolić z siebie energię..." - itp. Jeśli już, to wolałbym wyzwalać tą energię w trochę tańszy sposób, ale każdy jest przeciez kowalem swojego losu, jak twierdził Staff.

Pozdrawiam

Re: Szybkie czytanie

Tez szukam , i chciałabym potwierdzenia .Wiem , ze ze organizuje je www.akademianauki.pl ale szukam kogos kto korzystal . Jesli dobre to naprawde duzo daje - znam osobe po takim kursie .Odezwijcie sie !!!

Inne tematy z forum

e-papieros - gdzie kupić i jaki? (8 odpowiedzi)

Chciałabym kupić e-papierosa w prezencie koleżance. Chcę, żeby była zadowolona, a nie kupić...

Domy opieki w okolicach trójmiasta - starsza, sparaliżowana osoba (43 odpowiedzi)

Witam, Niestety stanęliśmy nagle z bratem przed faktem pooperacyjnego niedokrwienia mózgu u...

Wyroby z bursztynu - gdzie tanio kupię??? (4 odpowiedzi)

Mam pytanie gdzie można tanio kupić wyroby z bursztynu??? Może ktoś wie.