TR - jak było??

Dajcie znać jak było na TR. Ja niestety nie mogłem pojechać (operacja kolana). Czy padał deszcz? Czy ktoś zrobił całość? Jak było?
Pozdrower
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: TR - jak było??

Witam! mam informacje od swoich ziomali Trzmiela i Zapała... Trzmiel zaliczył 15 pkt kontrolnych i ma 50 pkt. wagowych a Zapał 48pkt wagowych

Dobrze było!

Pogoda dopisała, w powietrzu utrzymywała się lekka wilgoć, dzięki czemu jechało się przyjemnie. Dopiero grubo po 17:00 zaczęło padać.
Jechałam w Teamie ASR (Autorów Stron Rowerowych) z Darkiem (www.bikerelblag.hg.pl), Arkiem (rowery.elblag.net), Markiem i Jurkiem. Jurkowi pękła rama na trzecim z kolei PK i musiał odpuścić. Marek bardzo długo nieźle sobie radził mimo, że trasę przyszło mu pokonywać na trekingu (czasami było duuużo piachu).
Mój pierwszy harpagan, tereny miejscami niemal rodzinne.
Nieoficjalnie zarobiliśmy 52 punkty wagowe pokonując 200km.

Kurcze szkoda kolegi,ktoremu rama pekla az mi lezka pociekla :)naleza sie oklaski za starania a dlaczego wlasciewie pekla w takim miejscu?? przez wine uzytkownika??

http://www.zielonaszkola.pl/bike/images/image7.html

Jurek to rozsądny Gość... nie sądze żeby jakaś hopa go skusiła.
Po rodzinnej konsultacji z metalurgiem, obstawiam zmęczenie materiału ;-(

to zapłacz i nad moim kolegą z teamu Krzyżacy - jemu też rama pękła... ale najważniejsze, że on sam nie pękł :). Zdobył jeszcze z połamanym na 2 części rowerem (prowadząc go na tylnym kole) dwa punkty kontrolne - wtym punkt na Wieżycy!!! Prowadząc rower na tylnym kole zrobił jeszcze 30km pieszo. GRATULACJE!

Z tego co wiem będzie ze 3 Harpaganów albo więcej bo każdy ciągał za sobą tramwaj.

Ja zrobiłem 17 PK, 217km

ASR tak jak pisze Wiesia zrobiło 15/52 - natomiast chłopaki z Truso Elbląg 17/55

Było super, po raz pierwszy kolorowa mapa. Harpaganów będzie co najmniej 9-ciu. Ja oraz Leszek Sopot i Szymon C zrobiliśmy 17pkt z 20 i "tylko" 51 wagowych. Tylko bo ASR miał 52 po 15. Na dodatek po 219 km tak opadłem z sił, że na metę przyjechałem 3 minuty po limicie więc jeszcze minus 3pkt. Koledzy byli 5 minut przed czasem.

Pozdrawiam
slasz

A kto został Harpaganem?? 9 osób to bardzo dużo jak na trasę rowerową! Takiego urodzaju Harpaganów nie było na TR od dawna a może i nigdy! Pewnie TJ zna lepiej statystyki i zaraz udzieli wyczerpującej informacji. A właśnie czy TJ był wśród 9 wspaniałych? Na Mamucie pojechał chyba treningowo bo szybko zjechał do bazy więc się pewnie nie wypalił.
Gratulacje dla Slasza - 17 to bardzo dużo, chociaż rzeczywiście Darecki poprowadził swoją ekipę bardziej taktycznie - robiąc o 19 km mniej i 2 PK mniej wyprzedzili takich wycinaków jak Slasz, Leszek P., no i Szymon C. - trójmiejskie gwiazdy ogólnopolskich maratonów. Brawa dla Dareckiego.
No i brawa dla Diabla - też super wynik. Ale skoro tacy wyjadacze byli blisko, to kto w końcu został Harpaganem?? Stałego Harpagana Andrzeja Ch. miało nie być na TR. Więc kto - pewnie Bartek B. i Daniel Ś. Ale kto poza tym? Czekam na info.
Pozdrower

W TR bylo ostatecznie 8 Harpaganow. Najlepszy czas mieli jacys 3 goscie z Krakowa. Nasza druzyna (Jacek M., Pumba, Czaki i Piter) zdobylismy 15 PK (48 pkt wagowych) w czasie 11:05. Trasa byla dosc trudna (piachy i górki), ale za to kolorowa mapa była dużym ułatwieniem. Pogoda też całe szczęscie dopisała. Jest tylko jedno ale... za co te 50 PLN? Bo chyba nie za grochówke??

???? jak to za co.
Stary ty chyba jesteś ze szkocji?
Benzyna do samochodów rozwożących ludzi na PK.
Kolorowa mapa.
Całoweekendowe wynajęcie szkoły.
No i najważniejsze to nie jest impreza charytatywna tylko komercyjna.
Jak dla Ciebie za drogo to nie startuj. To wolny kraj i każdy może robić co chce. Obowiązku startu nie ma!!!
Że zawsze się tacy malkontenci znajdą...

jak dla mnie cena zrozumiala, ale ten talerzyk grochowki byl raczej smieszny niz pozywny. jak jadlem to juz chleba nie bylo do zupy, ciekawe czy dla tych z TP starczylo. to slaby punkt, organizator powinien sie bardziej postarac o zarcie, roznica w cenie bylaby niewielka

Wg mojej wiedzy całość zrobili
Bartek Bober (samotnie całą trasę)
Daniel Śmieja i Grzegorz Grabiec (razem)
Compass Team (3 osoby)
Jeszcze jeden zespół 3 osobowy (chyba???)

z obserwacji poHarpaganowych przy zielonym stoliku w składzie : Bartek, Leszki, Diablo i ja stwierdziliśmy ze Harpów rowerowych było przynajmniej 7 ;)

> A właśnie czy TJ był wśród 9
> wspaniałych? Na Mamucie pojechał chyba treningowo bo szybko
> zjechał do bazy więc się pewnie nie wypalił.

Waść żartujesz. Jak będę w pierwszej 77-ce to będzie sukces! Jestem w trakcie pisania relacji z Mamuta to wyjaśnię co się u mnie na mamucie stało i dlaczego byłem 17-ty na 36-ciu. W skrócie - obie imprezy zawaliłem. Dlaczego - przemilczę. Na Mamucie umierałem, dlatego zjechałem już po 12 godzinach. Na Harpie było lepiej, ale nie dobrze.

13 punktów kontrolnych, 46 wagowych, 170 km i na mecie 15 minut przed czasem, jechalem na trekingu 28 cali opony - czasem sie troche kopalem, zwlaszcza w blokie kolo punktu 8..., to moj pierwszy harpagan, specjalnie sie nie przygotowywalem, wiec jak na te warunki, to jestem super zadowolony

:)

to mój też pierwszy rowerowy Harpagan , bo na pieszych już byłem i w sumie tam znacznie łatwiej zdobyć tytuł HARPAGANA, jechałem razem z chomik8@wp.pl i tak samo jak on jestem zadowolony, przygotowanie organizatorów dobre (oprócz jedzenia, bo mało), nasz wynik 13/46 i 170km/h bez większych przygotowań to dla mnnie super, pz wszystkich

Zazdroszcze wszystkim udzialu w trasie rowerowej H28. Widze, ze szanse zrobienia dobrego wyniku byly wyjatkowo sprzyjajace. O ile udzial w w dotychczasowych startach rowerowych byl dla mnie przyjemnoscia to zaliczenie trasy pieszej stanowilo koszmar, ktory trwal gdzies od 60 km az do mety. Tytul Harpagana TP mimo wszystko zdobyty teraz kolej na Harpagana TR. W przyszlym tygodniu odbieram nowy rowerj i zobaczymy sie na H29. Pozdrowienia dla wszystkich znajomych i nieznajomych rowerzystow. Wkrotce relacja z trasy pierszej.

Przyłączam się do pozytywnych ocen H28. Docenić należy wysiłek organizatorów w kierunku "usportowienia" imprezy: przygotowanie kolorowej mapy, dobra lokalizacja pk, wszystkie pk ustawione na czas i pilnowane przez sędziów. Ciekawy projekt trasy i urokliwe ( dla nas "południowców) tereny. No i dar niebios w postaci pogody - 12 godzinna dziura w opadach przypadła akurat na czas jazdy!!!
I po raz kolejny udało się: 20 PK. Czas 10 godz. 28 minut.

Rad bym był dowiedzieć się jaką obraliście kolejność zaliczania PK i ile zabrało to kilometrów oraz efektywnego czasu jazdy.
Chwała nowym rekordzistom na TR.

No już podaję: 1-11-13-19-6-10-1-17-9-2-4-5-18-15-8-14-12-20-7-3-Meta.
Z tego co wiem, druga ekipa na mecie jechała taka sama kolejność, ale w odwrotnym kierunku. Czas efektywnej jazdy 9:40 minut.,mnie na liczniku wybiło 210 km, koledze 215km. Mam licznik trochę "zaniżający" - (ćwiczę charakter) więc ten winik 215 jest bliższy prawdy.Pozdrawiam.

To co wy za Harpagany jestescie - bez 16 ;-)
Pozdr/Jankes

16 powinna być między 10 a 17.

No jasne ,że 16 było miedzy 10 a 17. przeoczyłem przy klepaniu

Jankes napisał(a):

> To co wy za Harpagany jestescie - bez 16 ;-)
> Pozdr/Jankes

Jankes - i co zostałeś Harpaganem, czy też moje pesymistyczne wizje się sprawdziły?
Pozdrower

A my nie wiedzieć czemu wybraliśmy kolejność: 3-5-4-2-16-10-17-9-18-15-8-14-12-20-7-11-13-19-6-1, która jest o jakieś 10 km dłuższa (w linii prostej).

wiki napisał(a):

> W przyszlym tygodniu odbieram nowy rowerj i zobaczymy sie na H29.
A tak z ciekawości Wiki, co to będzie za rower??

> Wkrotce relacja z trasy pierszej.
Już na nią czekam, bo dobre relacje piszesz! Jedno pytanie do ostatniej z Zażynku - czy byłeś pierwszy na mecie (tzn. z tych co całość przeszli)?

Pozdrower

> A tak z ciekawości Wiki, co to będzie za rower??

Bardzo podobny do poprzedniego. Cross-Viper firmy UniBike, na wlasne zyczenie bez amortyzatora

> Już na nią czekam, bo dobre relacje piszesz! Jedno pytanie do ostatniej z Zażynku - czy byłeś pierwszy na mecie (tzn. z tych co całość przeszli)?

Zazynek byl rekreacyjnym spacerkiem w porownaniu do tego co spotkalo mnie na Harpaganie. Tam czas 19.55 wystarczal na 1 miejsce.
Pzdr. K.

14 pkt wartych 41, 190 km
3 gumy na trekingu, z Wieżycy do Kościerzyny bez powietrza i 1.5 h oczekiwania w Kościerzynie na otwarcie rowerowego. W sumie tylko 9h "prawdziwej" jazdy

strzała Jarek, przerzutka ok! Kaskę Ci podwiozę. 180km, było cieżko, a na 14 jak byliśmy, to nie byo jeszcze sędziów!! Pół godziny przeczesywania krzaczorów i jak juz odnalazłem jakąś karteczkę busik podjechał. Bezczelność, straciliśmy z kumplami jakieś pół godziny. nie wiem ile punktów, nie mogę się doliczyć. Cekam na wyniki, Jak kolanko?

feelipe napisał(a):

> 180km,
No to gratulacje. 180 km jak na pierwszy raz to rewelacyjny wynik! Ja tyle nie przejechałem - za każdym razem było to ponad 170 km, ale nie całe 180.

> było cieżko, a na 14 jak byliśmy, to nie byo jeszcze sędziów!! Pół
> godziny przeczesywania krzaczorów i jak juz odnalazłem jakąś
> karteczkę busik podjechał. Bezczelność, straciliśmy z kumplami
> jakieś pół godziny.
No to niezły skandal! Ale dokładnie - wogóle nie było lampionu? Tak czy owak to straszna wtopa ze strony organizatorów, których po podwyżce wpisowego należy moim zdaniem oceniać surowo - jak organizatorów każdej (drogiej!) imprezy komercyjnej. Takie rzeczy nie mogą się zdarzać! Impreza jest tylko 2 razy do roku obecnie kosztuje już sporo kasy i strata szans na dobry wynik przez organizatora ... no to jest skandal po prostu!

> Jak kolanko?
Moje kolano względnie ok, chociaż jeszcze nie mogę wyprostować nogi i jakiś płyn zbiera mi się w środku, ale w porównaniu do znajomego, który ostatnio miał taką samą operację i załapał gronkowca to jest rewelacyjnie.

feelipe napisał(a):

> z kumplami
A w jakim składzie jechaliście??

jakto doktory i Andrzej"rowerek"