TR wiosenny harp

Zwracam uwagę na wynik Daniela.
Do osiągnięcia pierwszego wiosennego tytułu harpagana w historii zabrakło mu naprawdę niewiele, parę minut.

PS. Może by tak utrudnić przyszłe trasy, aby obronić ten jeden z ostatnich niezdobytych "rekordów" harpagana?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: TR wiosenny harp

a skąd znasz jego wynik?

Zamieiłem parę zdań w bazie...

Niestety, nie dysponuję wglądem do oficjalnych dokumentów. Zaczekajmy chwilę. Jeśli mnie pamięć nie myli, to ostatnio wyniki pojawiały się już w niedzielę.

Czyli jednak się spóźnił? Akurat wyjeżdżałem jak przyjechał i sądziłem że zdążył. No cóż jeśli ktoś to w końcu zrobi na wiosnę to tylko on.

Jeszcze jedno. Co do utrudnienia trasy to proponowałbym utrudnić ją nawigacyjnie. Myślę, że gdyby punkty były w mało ewidentnych miejscach to byłoby ciekawiej. Teraz z trafieniem na punkty nie ma żadnego problemu, liczy się "tylko" moc w nogach i dobór odpowiedniego wariantu. Jednym słowem punkty mniej rozstrzelone po krawędziach mapy a umiejscowione ciekawiej.

Dlaczego tak pociągają Was tytuły nie do zdobycia?

Przecież wybór wariantu to właśnie jest ten pierwiastek myślenia. Albo się lepiej myśli i jest się pierwszym, albo się ma większą moc w nogach i jest się pierwszym. Mapa była nieaktualna i i tak trudno było znaleźć punkty.

Czy ja napisałem, że chcę żeby harpagan był jeszcze trudniejszy? Nie. Już teraz szanse na zdobycie tytułu są małe. Chodziło mi tylko o zmianę proporcji. Więcej orientacji, mniej napier*******. :)

Fakt, nie napisałeś.

Mam probelm z tym wątkowym ułożeniem postów i nie zawsze dobrze klikne w "wyslij odpowiedź". Pisałem nt. całej dyskusji.

Pozdrawiam

widze ze drewniak wszedzie marudzi na temat 'niezdobytych szczytow'... ;]

Ja bym się zgodził ale stałość to też cnota. Mam na myśli to że Harp po Pucku włąściwie się nie zmienia, pozostaje sprintersko-siłowy ;) z punktami (przy odrobinie koncentracji nad mapą) z reguły łatwymi do znalezienia.
Dotychczas wyrażałem opinię że edycja wiosenna jest za trudna bo nikt nie może zrobić kompletu ale teraz zmieniam ją, jest w sam raz a edycja jesienna jest ciut za łatwa.

A ja proponuję nic nie majstrować przy Trasie Rowerowej na Harpaganie.
IMO zarówno edycja wiosenna jak i jesienna są ekstremalnie trudne. Dziwią mnie bardzo wypowiedzi, że są zbyt łatwe, szczególnie w ustach osób, którym jeszcze nie udało się zdobyć Zaszczytnego Tytułu Harpagana. Mi również ta sztuka się nie udała, ale nadal mam nadzieję. I chciałbym, aby zostało zachowane status quo. Trudność w zdobyciu tytułu powinno być niezmiennie taka sama. Wiadomo, że teren zawsze jest inny, raz łatwiejszy, raz trudniejszy, czasem pogoda jest lepsza, czy gorsza. Ale zasada jest taka sama - 12h i 200 km między PK po najkrótszej trasie.
Pozdrower
p.s. wielki szacunek dla wyniku Daniela. Przed startem mówiłem, że mógłbym postawić wszystkie pieniądze na to, że nikt na tej edycji nie zrobi Harpa (wiadomo - jeszcze nikomu to się nie udało na wiosnę, poza tym niesprzyjający teren - przewyższenia + piachy, no i zła pogoda przed startem). Widać byłem kilka minut od straty kasy ;-).

można trasy nie utrudniać, tylko dodać Danielowi 1 punkt karny na starcie ;-)
w ten sposób harp wiosenny pozostanie niezdobyty

Tym razem Harpagan okazal sie o 4min poza zasiegiem, czesciowo przez moje wlasne bledy czesciowo przez pogode.

Wigor napisał(a):

> Tym razem Harpagan okazal sie o 4min poza zasiegiem, czesciowo
> przez moje wlasne bledy czesciowo przez pogode.
>
>

A może troszkę lepszy (lżejszy) rower i bardziej rowerowe spodenki by zaoszczędziły te 4 minuty. Wiem, że sprzęt nie decyduje (czego Wigor jest najlepszym przykładem), ale w ciągu 12 h - może akurat te 4 minuty by dało się wycisnąć z lżejszeg roweru i bardziej opływowego ubranka.
Pozdrower
p.s. broń Boże nie mawiam do zmiany image'u bo to jest piękne, że na takim rowerku ktoś robi taki wynik, a kupa ludzi na wypasionych maszynach i w wypasionych wdziankach (w tym ja ;-) zostaje daleko, daleko w tyle

Też tak pomyślałem ja się dowiedziałem o 4 minutowym spóźnieniu :) No może z tymi spodenkami to przesadziłeś, ale myślę że lepszy rower dałby oczekiwaną różnicę. No ale jak już Diablo wspominał stałość to też cnota, więc Daniel nie słuchaj podszeptów tych co na dole i napieraj dalej bez zmian :)

Dokładnie, z dołu listy wciąż jakieś piski dochodzą :)

a moze poprostu zagadales sie na jednym z punktów z dziewczynami ;) i teraz one bedą miały wyrzuty sumienia ;)

--
pozdrooo
m