TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: niewarto

Owszem koszty utrzymania stale rosną ale uważam, że jeżeli podchodzi się rzetelnie do wykonywania zadań zleconych w pracy, to wypracowuje się i fajną podstawę i premię. Dodatkowo jest ścieżka kariery, gdzie dzięki właśnie dobrej pracy można sobie podwyższyć podstawę! Pracuję w Transcomie już jakiś czas i nie znajduję powodów do narzekań :) Świetna atmosfera, młoda ekipa, podstawa i bonusy, a i dodatkowo różne eventy organizowane dla pracowników - czego chcieć więcej? Ja jestem na TAK! :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja po przeczytaniu kilku wpisów byłam przerażona ale stwierdziłam, że zaryzykuję. Chciałam się sama przekonać czy to wszystko to prawda i na szczęście okazało się zupełnie inaczej. Momentami jest ciężko ale jak w każdej pracy. Generalnie jest zadowolona, ustalam sobie sama grafik no i poznałam wielu pozytywnych ludzi, a jak wiadomo atmosfera w pracy jest bardzo ważna :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

~Oliwia: Niektórzy ludzie konkursy, gdzie mogę wygrać co najwyżej nowe pojemne USB jak i imprezy integracyjne (np. na plażę można pojechać samemu lub ze znajomymi spoza pracy) o sztucznym charakterze mają głęboko w tylnej (wiadomej) części ciała... Zamiast tego powinni na czas wypłacać wypracowaną premię i ściśle przestrzegać przepisów Kodeksów Pracy (o ile pracodawca proponuje umowę o pracę). Dzisiaj ważniejsze jest utrzymanie się (koszty stałe wciąż rosną) lub utrzymanie rodziny (zależy w jakim wieku się jest), a nie chodzenie na imprezy jak jakieś małolaty.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Obserwacji kilka.

Najgorsza zasada w firmie (a zwłaszcza w korporacji) to spoufalanie się i przechodzenie sobie od razu (najlepiej w pierwszym dniu pracy, co nie ??) na "Ty". To tylko niszczy dystans jaki powinien być zachowany między pracownikiem a np. kierownikiem i utrudnia oddzielenie życia osobistego od zawodowego. Może jeszcze bruderszafty w pracy lub raczej po pracy w jakimś barze pijecie, hmm ??!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Poważna Firma, która wykonuje usługi dla jednego z największych operatorów komórkowych na rynku - chciałbyś, żeby zaliczenie egzaminu było na poziomie 20 % ?Jak ktoś dzwoni na infolinię, to chciałby być obsłużony przez kompetentną osobę, czyli taką która ma wiedzę i umiejętności.Ja osobiście wolę być obsługiwany przez osoby, ktore rzeczywiście mają tą wiedzę, czyli próg 75 % nie jest wyznaczony bez powodu...Kolejna rzecz - najpierw jest szkolenie, a dopiero zdany egzamin uprawnia do podjęcia pracy, wiec trochę w Twojej wypowiedzi plotek lub fantazji, z których wynika że najpierw zaczynasz pracę, a dopiero potem jesteś szkolony...Szkolenie jest kompleksowe ( produktowe + obsuga Klienta ).Co w tym dziwnego, że zwrot za czas spędzony na szkoleniu jest wypłacany po określonym czasie?Normalna praktyka i raczej sygnał dla Kandydata, że Firma planuje dłuższą współpracę.Gdyby tak nie było, to przysłowiowy Kowalski przyszedłby, wziął wynagrodzenie za szkolenie i nie pojawił się w pracy...Przejrzysta ścieżka kariery, bonusy rzeczowe i finansowe, duża elastyczność we współpracy - jak dla mnie kapitalne miejsce na start zawodowy !Zwłaszcza, że nie jest wymagane doświadczenie :)

2000 na rękę z biegłym niemieckim ???? Masakra jakaś. Chłopku/Dziewczyna jak pracujesz z językiem obcym za 2000 to uciekaj jak najdalej z tej firmy. Inni płacą lepiej
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z mala_mi, jest to praca więc nic dziwnego, że wymagają od nas zaangażowania. Każdy na początku jest informowany w jakich godzinach pracuje jego projekt więc powinien być świadomy na co się pisze. Atmosfera w pracy i ludzie są świetni, czas szybko leci. Dodatkowo są organizowane wyjścia integracyjne oraz różne konkursy co jest dodatkowym bonusem :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 6

Dokładnie, zwróć uwagę na to, że nikt, kto jest zadowolony z pracy w Transcomie tego nie opisze. Dopiero jak się coś komuś nie podoba to musi się "pochwalić" na forum, tak jest zawsze. Ja też byłam przerażona po przeczytaniu tych komentarzy, w rzeczywistości sporo się różni od tego co tu ludzie wypisują. Nie wiem o co chodzi osobom, które piszą o złej atmosferze. Ludzie tu są świetni, np. rzadko się zdarza w firmach, żeby pracownicy byli ze swoim przełożonym na "Ty" i mieli z nimi tak dobry kontakt.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

~MK Ty dostajesz premime (albo i nie), a ja premię. Jest różnica ??! Włącz tryb pt. sprawdź pisownię. Taka rada na przyszłość.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tylko 2 podejścia ?? To kiepsko tam jest. Powinni się kierować zasadą jak w innych CC, tj. "do trzech (a nawet czterech w uzasadnionych przyp. takich jak ciężka choroba) razy sztuka".
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobra praca szczegolnie na poczatek, mozna zdobyc doswiadczenie w obsludze z klientem. Ja pracuje od 2 miesiecy i juz czuje sie "jak u siebie" bo ludze tu sa na prawde w porzadku. Stawka godzinowa tez ok, podobno jezeli chodzi o CC to najwyzsza w Trojmiescie. Do tego premime.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Odradzam !
Serio, na rozmowie rekrutacyjnej było nas kilku , po dwóch dniach , zostało jeszcze mniej (sami ludzie zrezygnowali- a teraz napisze dlaczego , otóż za szkolenie dostajesz pieniądze, jasne -ale dopiero przy piątej wypłacie, sa premie i owszem ,ale również wypłacane z opóźnieniem , jeśli w ogóle chcesz coś zarobić, najlepiej pracować na dziale przedłużenia umów , masz szanse na premie od sprzedaży , choć niewielką. Oferty, które są do zaproponowania na infolinii są gorsze od ofert internetowych - ot co , klienci nie chcą przedłużać umowy :)- nie masz prowizji.
Po dwóch dniach pracy masz szkolenie teoretyczne , osoba szkoląca chyba nie za bardzo jest przygotowana , albo właśnie obrała sobie inny cel , niż szkolenie kolejnych pracowników, więc nie przykłada do tego większej uwagi, na szkolenie okazuje się ,że trzeba odpowiedzieć na pytania , których nie było na szkoleni, bądź zostały bardzo ogólnikowo powiedziane - szkolenie musisz wypełnić na minimum 75 procent i masz na to 2 podejścia , nie zdasz, wyrzucają Cie bez słowa .. Kpina, jak cała ta praca !
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Z takimi argumentami nie warto polemizować.

Każdy kto wytrzyma parę miesięcy jako zwykły konsultantem, wciąż sztucznie się uśmiecha i liże d.. kierownictwu. Faktycznie każdy. Żeby pracować w Call Center trzeba mieć silny charakter i zwyczajnie to lubić (tj. sprzedawać kit lub wysłuchiwać żali / bluzgów klientów). "Każdy" więc na do pracy tam się nie nadaje.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Weźcie pod uwagę, że aby podjąć pracę w Transcom, nie trzeba mieć doświadczenia, a po przepracowaniu kilku miesięcy każdy ma możliwość udziału w rekrutacji na wyższe stanowiska. Czy znacie wiele firm, które dają taką szansę? W Transcom większość osób na wyższych stanowiskach pochodzi z awansu wewnętrznego, niektórzy z nich też myśleli o tej pracy jako tymczasowej, a jednak zostali na długo.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A na jakim stanowisku pracowałaś ~mala_mi ?? Tylko nie mów, że wciąż jako zwykły szeregowy konsultant, bo i tak nie uwierzę. Musiałas awansować. Twoja wypowiedź trochę przypomina poprzednie wpisy 'ścisłego' kierownictwa niestety - laurka wyszła. I szkoda, że Transcom nie wymaga pełnej dyspozycyjnosci, tj. 24 h jak na niektórych infoliniach bankowych (m.in. BPH S.A.). Ciekawe ile wówczas byłoby chętnych ?

Nie czuje sie desperatka ani studentka :) pracowalam w tej firmie ponad 4 lata - i uwierzcie mi - nie moge powiedziec zlego slowa. Stawka jaka jest taka jest ale jest najwyzsza ze wszystkich CC w 3city. Chetnie daja umowy o prace. Pracowac trzeba jak wszedzie - tu tez zaskoczenia nie ma :) jesli ktos chce przez cale 8 godzin sie "obijac" to nie jest to praca dle niego. I nie jest to praca dla kazdego - zdecydowanie trzeba sie wyluzowac I nie przejmowac tym co mowia klienci tylko na spokojnie. Kadra zarzadzajaca zawsze jest chetna do pomocy i w tej kwestii tez nie moge nic im zarzucic.. elastyczny grafik - w kazdym ogloszeniu napiszane jest o tym ze wymagaja dyspozycyjnosci od 7 do 24 - WYMAGAJA.. to co sie dziwicie ze potem nie mozecie pracowac 8-16 jak w biurze. Ja z czystym sumieniem moge polecic prace w TWW.

ze to praca tzw "dla studenta" Bez konieczności posiadania umiejetnosci ambicji itp. na chwilę i na szybko....
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co racja?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

w milionie procentów racja !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Biżuteria jako prezent? (41 odpowiedzi)

Hej, szukam prezentu dla koleżanki i widziałam ostatnio w sieci firmę, która robi dość unikatową...

Prezent dla kobiety (175 odpowiedzi)

Co można kupić kobiecie znając się od dwóch miesięcy. Zapraszam do dyskusji panie też mogą...

Wojna....co nas czeka? (85 odpowiedzi)

Nie będę się wymądrzać ,wiem tylko ,że pełznie do mnie strach,żal,niepewność,tracę poczucie...