Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????
Nie zgadzam się z opinią. Po pierwsze, kto to słyszał, żeby nie przyjść do pracy i nie mieć żadnego usprawiedliwienia? W każdej firmie w takim przypadku dostaniesz w najlepszym wypadku naganę, a może być i zwolnienie dyscyplinarne. Po drugie jak ta pracowałam, to nie trzeba było żadnych l4, jak byłam chora to na druku recepty mi lekarka napisała "Niezdolna do pracy w dniach:..." i to wystarczyło, żadnych kar czy nic podobnego. Po trzecie do pracy przychodzi się punktualnie! Nie rozumiem dlaczego w ogóle masz się spóźniać? Ja pracuję w różnych firmach od 7 lat i ZAWSZE niezależnie od warunków finansowych i umowy wymagana jest punktualność!
Nie dziwię się, że zostały wprowadzone kary finansowe, skoro tylko to działa mobilizująco na hołotę, chcącą bumelować i brać za to pieniądze! Fakt, szkolenie jest nie za ciekawe, ale jest płatne i kasa za nie jest wypłacana po przepracowaniu (jak się mylę to proszę mnie poprawić) 300h, więc za to siedzenie i nic nie robienie dostajesz kasę i jeszcze Ci źle? Wcale się nie dziwię, że firma wprowadziła kary dla odchodzących ot tak, bo by zbankrutowali na szkoleniach dla dzieciaków, które nie wiedzą, że jak się idzie do pracy to trzeba pracować, a nie się obijać!
I najważniejsza kwestia, duża rotacja, owszem, ale zatrudniają tam jak sama nazwa wskazuje Agencje pracy tymczasowej, co oznacza, że i praca jest tymczasowa! ja pracowałam 5 miesięcy, praca jest ciężka i cieszyłam się jak znalazłam inną, lżejszą i to na umowę o pracę i tylko dlatego odeszłam, gdyby nie to chętnie bym została.
I nie jestem żadnym Liderem, w tej chwili pracuję na umowę, a obecnie przebywam na urlopie wychowawczym i poważnie rozważam podjęcie na nowo współpracy z transcomem właśnie ze względu na elasyczność grafiku i możliwość pracy wieczorami i w weekendy, kiedy mam opieke dla synka.
Pozdrawiam wszystkich którzy dorośli do tego, żeby pracować, a nie żeby się obijać i tylko wyciągać rękę, żeby im dać! :)
8
5