TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Na Kołobrzeskiej.

Malina, Krzysiek, Ola, Olga, Rafał, Dorota, Anka na 1CC.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

szkolenie trwa tydzień, dostajesz materiały i to bardzo dużo, bw w trakcie rozmowy, byle szybko, a najlepiej pomiędzy połączeniami, kodowanie - zapisywanie tematu rozmowy ( min 2 kody- temat i internet który proponujesz).

3 majcie kciuki, jutro rozmowa kwalifikacyjna, moze uda sie wrucić do transcomu;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

Czy ktoś może mi powiedzieć czy nowi pracownicy otrzymują jakiś materiał szkoleniowy? Czy dobrze zrozumiałam, ze z tej Bazy Wiedzy można korzystać podczas rozmowy z klientem? No i o co chodzi z kodowaniem rozmowy?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wypowiedź osoby z góry... poprostu porażka, aczkolwiek podejrzewam że rodzice jej nie wychowali i postanowiłam wyżyć się na niczemu winnych osobach no i oczywiście wypowiedź "konsultantki" denna. Pozdrawiam osobę z kompleksami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

czy orientujecie sie gdzie ( najlepiej w Gdyni ) znaleźć można pracę na podobnej infolinii ?

Chodzi mi o atmosferę, podejście do pracowników itp.

...własnie, jak tam jest teraz, obecnie?
Kto jest teraz liderem na wbt a kto na 1 cc? i gdzie obecnie jest siedziba?
pracowałem tam jakis czas temu ( ... dobre 2 lata temu), i ciekaw jestem czy warto tam wrucić, by sobie dorobćc i czy duzo sie zminiło.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam!

Jak jest aktualnie w tej firmie?Opinie są baaardzo różne....

hehe. ta pani kiedys na sluchawce pracowala i na BO ale jest dziewczyna Superwwizora i tak to juz jest
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Niestety o pozwolenie na "siku" trzeba pytać także na innych infoliniach, chociażby bankowych.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Widzę, że opinie są przeróżniste. W każdej firmie są plusy i minusy, to oczywiste.
Ja przez 8 mies. pracowałam na ICC, od miesiąca jestem na BO. Dlaczego siedziałam na I tak długo ? Bardzo proste - podobało mi się. Lubię rozmawiać z ludźmi, oczywiste jest, że zdarzy się ktoś, kto na Ciebie nawrzeszczy itp., ale szczerze mówiąc na cały czas pracy zdarzyło mi się może z 10 takich osób. Reszta to banał.
Tl'owie (Gdańsk)- jest dwoch, którzy moim skromnym zdaniem nie nadają się na tą posadę, a reszta - niesamowici ludzie. Na samym początku pracy co chwile latałam do kogoś i zawsze uzyskałam pomoc.
Praca jest idealna dla studentów. No bo gdzie indziej dostaniecie tak elastyczny grafik, w jakiej pracy będziecie mogli się spóźniać ?
Może na innej infolinii jedynie :P
Zarobiki - dla mnie wystarczające w zupełności, nie trzeba bardzo się starać aby uzyskać premię. (Mi się udało nawet do 100zł premii na tydzień zdobyć).
Do pracy podchodzę na luzie, z objętnością i przede wszystkim z gorącą czekoladą bądź kawą z automatu :D
Co do przerw... wychodzę ciągle na tak zwaną "nielegalną przerwę", np. do reala.. nigdy mi się za to nie dostało ;D
Nigdy nie spotkałam się z tym, aby pytać SV'a , czy można iść do toalety O.o A tym bardziej o robieniu kilku projektów xD Chyba, że co niektórym chodziło o to, że mają podłączanych kilka skilli .
Osobiście,naprawdę polecam tą pracę, nie jest aż tak wymagająca, ani za ciężka :)
4/5 w mojej ocenie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 6

toolipu to nie polecam, nie dość, że 20tego jest wypłata to w tym miesiącu jeszcze nie dostałam za wrzesień i przed 24tym się nie zanosi :) miesiąc temu było podobnie
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

pracowałam w tww pół roku i szczerze powiedziawszy praca mi się bardzo podobała. Grafik był do ogarnięcia, atmosfera bardzo w porządku, ludzie też. Jeśli się dobrze żyło z sv to można było się dogadać co do spóźnień i nieobecności. Praca typowa dla studentów, tzn. elastyczny grafik,umowa zlecenie itp.. gdyby nie fakt, że chciałam mieć stałe zatrudnienie, to najpewniej pozostałabym w tej firmie.

Jedyne co jest beznadziejne, to poziom obsługi Klienta, a raczej wiedzy Konsultantów. Osoby, które uważają się za "trenerów" nie powinny się tak tytułować (wszyscy oprócz D.M.- on jest wyjątkiem). Prawdziwy Trener to osoba, która zna się na psychologii biznesu i potrafi umiejętnie przekazać wiedzę. Koleżanka I. zna się na tym jak łysy na grzebieniu. Nie wiem, skąd oni ją wynaleźli, bo to wstyd dla firmy zatrudniać kogoś takiego.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

a mi się śmiać chcę jak to wszystko czytam.. moim zdaniem ludzie którzy tam pracują/ pracowali powinni mieć dobre zdanie!kasa jest na czas np. w toolipie:) nie ma problemów jak zadzwonisz dzień wcześniej i powiesz że źle się czujesz i że nie przyjdziesz..:) pracowałam tam trochę prawie zawsze byłam w pierwszej dziesiątce sprzedaży(wystarczyła regułka i polecenie internetu:) a że później poszłam na BO czyli weryfikowanie umów klientów i sprawdzanie wszystkich dokumentów to już mi się nudziło nie byłam najlepsza...bo musisz siedzieć 6 czy 8 h i tylko sprawdzasz czy umowa jest zgodna z dowodem albo jakieś dokumenty spółki.. dla mnie osobiście było nudno i robiło się co chciało nie użerało się z klientami...no chyba że przyszli i prosili żebyśmy ankiety porobili przez 1h:) jak dla mnie mega zarąb... świetni ludzie z którymi idzie się zaprzyjaźnić:) POLECAM:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

akurat co do tych testów to chyba dużo osób nie ma pretensji, nieźle się uśmiałem ze znajomymi jak im powtórzyłem niektóre pytania albo do czego można użyć pilota itp. ale jeżeli nie masz minimum tych 50% dobrych odpowiedzi to jednak skłania do refleksji nad sobą ;)

moim zdaniem najbardziej narzekają Ci, którzy faktycznie chcą pomóc klientom i się tym przejmują ;) bo mimo wszystko w dużej części nie jesteś w stanie rozwiązać sprawy klienta, co najwyżej przesłać to dalej w zgłoszeniu (które musisz ograniczać na maxa) a z drugiej strony niektórzy klienci, mimo realnej chęci pomocy z twojej strony skutecznie Cię zniechęcają/robią problemy i trzecia część to idioci, "wioskowe głupki"(miastowych dotyczy również) i starsi ludzie, którzy niestety często sami nie wiedzą czego chcą ale dzwonią tylko żeby się kłócić i żądać! wszystkiego co się da "ja żądam!"
chociaż z tymi ostatnimi to więcej śmiechu, taki miły przerywnik w pracy

Jedyne czego nie popieram to przyjęcie zgłoszenia od takiej osoby i zamknięcie tego na I linii - jeżeli klient pyta się o takie zgłoszenie i widzę, że formatka jest wypełniona (czyli raczej gość nie rozłączył się w trakcie a jednak jest zamknięte na 1szej) to bez skrupułów wale nazwiskami i doradzam złożenie skargi bo konsultant go olał, w takich przypadkach nie mam zamiaru tłumaczyć się za kogoś, jeżeli nie wynikało to z niewiedzy ;) spławić dla mnie znaczy wcisnąć kit, żeby klient był w chodź najmniejszej mierze zadowolony i nie robić pod górkę drugiej osobie...

Podsumowując, jeżeli nie chcesz wychodzić z pracy sfrustrowany musisz mieć jak najbardziej wbite i jak najszybciej ich spławiać + poczytać i przeanalizować bazę wiedzy bo w niej jest naprawdę dużo, oczywiście jak masz czas i chęci posiedzieć godzinke po pracy. Ja osobiście czasu nie mam, a że zapewniali, że w trakcie pracy będą robione regularne szkolenia/doszkalania to cały czas na jakieś czekam ;)

@up M. porozmawiamy po tygodniu - miesiącu pracy ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

..poszłas do pracy i kazali Ci pracowac???
ustalili za ile pracujesz na godzine czy na miesiac?
a jak chciałas sie zwolnic to Cie nie przywiazywali do krzesła?
faktycznie- dziwna firma!
ciekawe co dziewczynko teraz robisz i na co narzekasz;)
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 51

stawki ustala Transcom, nie agencja przez ktora sie pracuje, więc kierowanie pretensji do koordynatora mija sie z celem
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

CO DO TEJ ODPOWIEDZI TO BYM SIĘ KŁÓCIŁ BO WIELOKROTNIE JAK PODSZEDŁEM DO NICH Z GRUBSZĄ SPRAWĄ TO ICH REAKCJA:
KROK I: DZIKIE SPOJRZENIE
KROK II: OPIER*OLENIE JAK MOŻNA TEGO NIE WIEDZIEĆ
KROK III: SPRAWDZENIE INFORMACJI PRZEZ NICH
KROK IV: CHWILA CISZY
KROK V: ICH ODPOWIEDZ (NIE WIEM ZAPYTAJ SIĘ TL)

TWOJA REAKCJA :|

I TAKA JEST PRAWDA ŻE OBECNA IICC MOGŁA BY SZOROWAĆ BUTY POD BIURKAMI POPRZEDNIEJ BO WIELE KROTNIE SPOTKAŁEM SIĘ Z TAKĄ SYTUACJĄ. NIE PISZĘ ŻE WSZYSCY ALE SĄ TACY DO KTÓRYCH JAK PODEJDĘ TO WIEM ŻE TA OSOBA NIE BĘDZIE SIĘ ZACHOWYWAĆ JAKBY ZJADŁA WSZYSTKIE ROZUMY TYLKO ODPOWIE MI JAK NORMALNY CZŁOWIEK (NP DZIEWCZYNA W CZERWONYCH WŁOSACH Z KOLCZYKIEM W USTACH JEST DE BEST, BLONDYNKA Z WŁOSAMI PRAWIE DO RAMION Z TAKA JAKBY CHRYPKĄ :), BLONDYNKA W DŁUGICH WŁOSACH W OKULARACH ORAZ KOLEŚ CHUDY W OKULARACH Z BRODĄ TO SĄ JEDYNI PRZYZWOICI LUDZIE NA ODPOWIEDNICH STANOWISKACH I TAKA JESZCZE LASKA W CZARNYCH WŁOSACH PRZY KOŚCI BARDZO SYMPATYCZNA :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ktoś na początku przyczepił się do testów, które rozwiązuje się na pierwszym etap[ie rozmowy rekrutacyjnej. Dziwicie się, że wymagają w nich nie wiadomo czego. Co to jest OFE? Kto wymyślił telefon ? Wymień oceany ? Ludzie, błagam. Przecież to są podstawowe wiadomości, więc jeśli ktoś się o to pieni, tzn, że ma chyba poważne braki jeszcze z podstawówki. Jeśli ktoś nie umiał rozwiązać testu, a pracy nie dostał- bardzo dobrze. Nie wymagają doświadczenia, ale to nie znaczy, że chcą pierwszego lepszego, za przeproszeniem, nieuka z ulicy. Tym bardziej, że bycie studentem, chyba do jakiegoś zasobu wiedzy ogólnej zobowiązuje? Nieprawda ?
Na temat pracy w firmie nie będę się wypowiadać, ponieważ dopiero ją zacznę.
Rozmowy rekrutacyjne- świetne. Sprawdzą Twoją pomysłowość, wygadanie i inne potrzebne przy tej robocie cechy.
Dla chcącego, nic trudnego. Długo szukałam pracy. Wcześniej pracowałam już nie raz. Nigdzie nie było bajecznie. Zawsze są wady i zalety. Ale prawda jest taka, że jeśli ktoś nie jest dobry w tym co robi i zamiast wziąć się w garść zwala winę na wszystkich naokoło, tylko nie na siebie, to właśnie tylko negatywne opinie będzie potrafił wystawić.
Doceń pracę, to Ciebie też docenią ;)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 1

Iskiereczka i Gumi może piszcie od razu, że jesteście z Olsztyna ? tak ?

Gdańsk i Olsztyn to dwie różne bajki :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Co za bzdura III linia nie rozwiązuje zgłoszeń takich z którymi II linia sobie nie radzi, po prostu II linia czasami nie ma uprawień i dlatego muszą mieć zgodę III lini na wykonanie niektórych rzeczy.

A tak przy okazji II linia wie najwięcej z całego PLAY!!!!!!!!!!!!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Rzetelny adwokat do rozwodu (3 odpowiedzi)

Po 15 latach żona mnie zdradziła. Jeszcze bym był w stanie jej to wybaczyć, ale kompletnie...

muza na dziś (777 odpowiedzi)

Wrzuć link do YouTube z muzą, która dziś Ci wyjątkowo dobrze się słuchała. A może jakaś nowa...

Muza musi grać. (2692 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....