TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

tego to ja juz niewiem nie wnikam w ich dodatki sa rzeczywiscie premie za wyniki ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak, owszem jednak zakładam, że jedynie garstka z nich rzeczywiście zasługuje na taki awans :)

Szczerze to spodziewałem się mniej więcej takich zarobków jakie podałeś ;)) A powiedz mi jeszcze czy istnieje u Was cos takiego jak premia od wyników grupy jak np. w Contact Center dla TLów i ile przecietnie wynosi?

pozatym jest tam masa pracownikow i kazdy chcialby awansowac wiec jest to mala szansa ale zycze powodzenia...

1800zł na reke maja nie robia zbytnio nic....ale nie jest taklatwo sie tam dostac musisz sie zaprzyjaznic z wieloma osobami i byc na prawde dobry na sluchawce zeby miec szanse na normalna umowe i ewentualny awanas
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szybkie pytanko do osób pracujących w Transcomie już dłuższy okres czasu. Jak wygląda ścieżka kariery w tej firmie? Czy jest możliwy awans w strukturach firmy ze stanowiska Konsultanta Infolinii na Team Leadera i czy wtedy jest możliwość uzyskania tam umowy o pracę? Byłbym wdzięczy jakby ktoś podał chociaż przybliżone zarobki na stanowisku TL i określił czy są one adekwatne do powierzonych obowiązków?

Pozdrawiam ;))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

powinno ale ale szanowna firma wypisala kwitekze to ona mnie zwalnia a nie ja;) pokrecone to na szcescie mam spokoj od tej beznadziejnej firmy...

Skoro jak piszesz to Ty się zwolniłaś, to w takim razie wypowiedzenie powinno być przez Ciebie wypisane...

zwolnilam sie z jakis miesiac temu i teraz mam problemy zeby zarejestrowac sie w urzedzie bo (...) nie potrafioa dobrze wypisac wypowiedzenia i ciagle musze jedzic i prosic o kolejne papiery.. praca do d*py za grosze uzeranie sie z pajacami ;) witam w play bla bla bla
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja tez sie z tym nosze, w najblizszym czasie chyba sie zwalniam:

- SMIECIOWA umowa ktora nie pozwala na korzystanie z jedynego benefitu jakim jest umowa zlecenie - wolnosc odejscia dzien przed.

- teamleaderzy - jest paru swietnych, obeznanych ludzi - jestem pewien ze znajda niedlugo sto razy lepsza prace, tego im zycze. cala reszta to banda dresiar, tlustych wąsatych zakompleksionych, albo chudych i zasuszonych.; z drugiej strony fizycznosc nie ma nic do rzeczy - oni sa poprostu niekompetentni - maja w d*pie pracownika, niechetnie pomagaja, odpowiadaja z laską nie swpieraja.

- elastycznosc grafiku - zapomnij, elastyczny grafik owszem, ale to ty jeste elastyczny w stosunku do firmy. cale to zamienianie sie jest o kant d*py

- pieniadze smieszne, ale to juz wiecie na poczatku, dodam ze zeby wyrobic premie to trzeba miec stalowe nerwy i posiadac niezle umiejetnosci negocjacji z pajacami, ktorych to umiejetnosci NIKT was nie nauczy

- i tu kolejny podpunkt - szkolenie jest beznadziejne nic nie warte - szkoleniowcy bardzo mili i sympatyczni - jednak zakres tego czego sie tam uczy jest smieszny - praktyka to walenie glowa w sciane

- informacje na bierzaco dla konsultantow kuleja - najlatwiej o nowych promocjach dowiedziec sie od kilentow - GDZIE TE KOŁCZINGI OBIECANE!

- w tym kontektscie odradzam wszystkim, jezeli pojdziecie i bedziecie czuli ze nie jest tak zle to nie dajcie sie zwiesc - to poprostu oznacza ze jestescie kompetentni wobec czegos ZNACZNIE lepszego i LEPIEJ PLATNEGO

- w pracy jest za duzo ludzi - brak czesto wolnych stanowisk kiedy przychodzisz do pracy i co najbardziej wkruzajace BRAK SLUCHAWEK!! no ludzie! w d*pie mamy: - wedkowanie - granie w pilke - swiatowy dzien ksiazki - s****ie w banie za to bardzo bysmy chcieli komplet sluchawek i komputery ktore sa nieco mlodsze od mojzesza

pracowalem juz w wielu miejsach, myslalem ze nic mnie nie zaskoczy - jednak owszem :) odradzam wszystkim! nie dajcie sie zwiesc hr ani szkoleniu, rzeczywistosc jest totalnie inna..
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

To prawda, nie trzeba robic na kilku projektach. Masz jeden i tyle. Nie pytasz o toalete, idziesz jak musisz ale nie mozesz przekroczyc jednej 15 min przerwy. Inaczej cie wuloguja z systemu. Poza tym nikt ci nie truje na codzien oprocz dzwoniacych ludzi- kazdego dnia spotykasz krzykaczy co za nic sie nie rozłacza nawet jesli rozmowa trwa pol godziny i nie mozesz rozwiazac problemu ( np reklamacji). W calej pracy to ci dzwoniacy byli dla mnie najwiekszym koszmarem! TL sa ogolnie w porzadku, z reguly maja prosta odpowiedz. Mimo to ni wrocilbym tam ( slabe zarobki oraz stres). Mimo to pozdrawiam wytrwalych;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja tez zapłaciłem 300 zł, trudno ale sie uwolniłem i mam teraz normalna robotę.

Mam ich gdzieś, wolę zapłacić te 300 zł niż tam dłuzej siedzieć!!

Niby prosta praca- odbieranie telefonow... ale jakich telefonow! LUDZIE potrafia byc chamscy, krzycza itp! NERWICA caly dzien! A kasa? GROSZE!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Chcesz odejsc? Napewno powiedza ci ze to nie mozliwe, ze musisz jeszcze pracowac miesiac ( termin wypowiedzenia) wiec albo juz zloz wypowiedzenie albo kaz sie zwolnic. Inaczej cie nie puszcza. Ja mialem taka sytuacje i kazalem sie zwolnic przez nich. Myslalem ze nie wydostane sie stamtad. MASAKRA! nigry wiecej!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Pracuje tam od ponad miesiąca i od tego czasu szukam innej pracy oczywiście. Transcom to była tylko jedyna opcja by się załapać do pracy w tym mieście. Na początku też wydawało mi się że wszystko takie fajne i cacy. Zapewniali że będzie można dorobić sobie nadgodziny by zwiększyć wypłatę, taaaaaa..... cały czas nowych przyjmują i miejsca brak. Najbardziej wkur... sama niewiedza TL's! Tak, ile razy udajemy sie do nich by o coś się zapytać to jeden mówi tak, drugi co innego, a trzeci w ogóle jeszcze inna rzecz. Sami się gubią w info, więc jakim maja być wsparciem dla nas???
Szkolenie śmieszne, pokaz "slajdów", gadka-szmatka. O wielu rzeczach człowiek dowiaduje się w czasie "pracy".
Nie powiem towarzystwo miłe tzn znajomi z tej samej grupy, jedyna przyjemna rzecz. Motywacja słaba, ile razy nie daje się wyrobić normy to co chwila dostaje się wiadomości "czemu tak mało sprzedaży? Postaraj się bardziej. Co się z Tobą dzieje?". Wkurzaja takie wiadomości bo sami dobrze wiemy ile mamy sprzedaży i co na to poradzimy że nam np nie idzie??
Na poczatku się tym przejmowałam, teraz nie. Mam tyle sprzedaży ile uda mi się zrobić. Nie każdy jest zdolny do "takiej pracy" by dobrze ściemniać. Ja nie jestem i wiem o tym. Dlatego aktywnie szukam innej pracy, jak tylko nadarzy się okazja to uciekam. Już wolę zapłacić te 300zł niż siedziec do 3 m-cy i szarpac sobie nerwy.
Inni lubia tą pracę i nie widza w niej nic złego, gratuluję i ciesze się że macie to w czym dobrze się czujecie. Ja niestety czuje sie okropnie więc nie wypowiadam się dobrze.
Będę szukać pracy gdzie nie będe bała się chodzić, gdzie wstając rano do pracy nie będę miała skrętu żołądka. Już wolę zaper.... fizycznie niz tu być.

Weteranom transcomu życzę miłej dalszej pracy, a tym co chcą tu przyjść??? Hmmm... zastanówcie się nad tym, odradzam... ale może niektórzy akurat odjadą sie w tej pracy. Jak człowiek nie spróbuje to się nie przekona.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

człowieku! O jakim kodeksie pracy piszesz? Na umowę zlecenie on cie nie obowiązuje, gdyż nie posiadasz związku pracy. Kary są naliczane oczywiście zgodnie z prawem, gdyż sam zgodziłeś się na takie warunki podpisując umowę i aneksy gdzie wszystko jest zawarte! pracue tu dlugo i zadnej kary nie mam, bo ni zasłuzylam. wystarczy wykonywac swoją pracę rzetelnie. Dodatkowo czesto jest sie nagradzanym przez liderów, to motywuje do pracy. Czy naprawdę tak ciężko wam odbierać telefony? Po co tu pracujecie jak wam nie pasuje? Pracy wśród ulotek jest pełno, dla lepszych znajdzie się praca w MC DONALD. Co wychcecie w życiu osiągnąć jak nie radzicie sobie w tej pracy - a skoro dostajecie kary to sobie nie radzicie. Uważacie że jak ma sie tytuł magistra czy licencjat to jest si kimś skoro nie radzi sobie z pracą w transcomie? guano!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Zgadzam się z Tobą, co do naliczania kar przez firmę. Polityka firmy jest niezgodna z Kodeksem Pracy i nie jest to pomówienie z mojej strony, a stwierdzenie faktu.
Szukającym innej pracy życzę znalezienia zajęcia na godnych, uczciwych warunkach:).
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wzbogacają się na studentak, którzy nie ukrywajmy idą tam, nie po to aby zrealizować swoje aspiracje, tylko po to aby mieć "jakąś" pracę! Na rozmowie tylko wszystko wyglada rewelacyjnie i, że czeka tam pracownika świetlana przyszłość z możliwościa awansu. A w rzeczywistości...
1. za wszystko placi się kary
2. to oni decydują czy zaakceptują Twoje zwolnienie lekarskie, czy nie widząc człowieka stwierdzą, że symulouje
3. niby są elastyczni,a tak naprawdę to oni decydują kiedy pracujesz i ile godzin
4. każą wciskać abonamenty, ale... nie płacą za większość sprzedaży bo: system nie zapisał, bo "gdzieś" sprzedaż zniknęłav lub tak jak w moim przypadku nie dostałam wynagrodzenia za sprzedane abonamenty bo sie od nich zwolniłam i już nie jestem ich pracownikiem, więc mi za nic nie zaplacą
5. przychodzi się do pracy a tu: nie ma na czym siedzieć, bo krzesła się ledwie trzymają, słuchawek jest za mało, więc czasami się gada 9h ze słuchawką w ręku
itd, itd...
ODRADZAM !!!
Teraz już wiem, że jest mnustwo innych prac, gdzie pracownik nie jest traktowany tak jak w transcomie jak ŚMIEĆ !!!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

a kto z nich jest spoko?

Inne tematy z forum

Agencja pracy ? warto ? OPINIE (16 odpowiedzi)

Warto korzystac czy lipa ? zbior cv i tyle ? jakie dosw. ?

asystentka stomatologiczna - gdzie zrobić kurs, ile się zarabia? (48 odpowiedzi)

czy jest tu osoba pracujaca w tym zawodzie? Gdzie mozna robic jakis kurs w tym kierunku? ile sie...

Praca K2 Dystrybucje (33 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?