TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

Co myslicie o pracy w Transcomie WW??Chodzi mi o prace jako telefoniczny konsultant klienta. Pracował tam ktoś? Jakie macie doświadczenia?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: TRANSCOM WW Co myślicie o pracy w tej firmie???????

ja pracuje w Transcomie ponad rok, przez ostatni okres bardzo dużo się zmieniło, rotacje, nowi pracownicy na wyzszych szczeblach ale jest OK. Ludzie nie wiem czego oczekujecie od tej pracy ale ja jako studentka II roku nie mogłabym znaleźc lepszej pracy, siedze 7 godzin przed komputerem, piję kawę i nigdy nie biorę do siebie tego co klienci do mnie mówią.
Poza tym myslę, że nie mamy czego wymagac w większości to jest nasza pierwsza praca, nie mamy doświadczenia więc jak dla mnie jest OK a atmosfera i ludzie są niesamowici i jak ktoś się postara to mozna fajnie zarobic.....
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 17

Do osoby z podpisem TL.

Nie wiedziałem, że pracuje na infolinii i nie wiedziałem, że pracuje na projekcie (ironia celowa), chyba, że mam wpojoną inną definicję słowa projekt.
Cytat:
"nie spotkałem się z przypadkiem kiedy osoba idzie do łazienki i nie otrzymuje na to pozwolenia(często bez pytania)"
Odkąd po to, żeby zrobić "siku" trzeba się pytać?
Jest się panem swoich przerw (oczywiście bez przesadzania).
Cytat:
"osoby piszące wyżej nie maja zbyt wielkiego starzu"
Może i nie mają, ale "stażu" a nie "starzu".
Owszem do tej pracy trzeba się nadawać ale, nie oszukujmy się w tej pracy im więcej empatii tym gorsze efekty.
Chociaż patrząc na coraz to nowe osoby przychodzące do pracy do tej firmy zaczynam stwierdzać jedno:
Poziom IQ i wychowania polskiej młodzieży spada poniżej poziomu akceptowalnego przez społeczeństwo. Stąd apel do osób rekrutujących, róbcie psychotesty!!!
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kilka rzeczy uściślijmy.
W tej firmie klientem są wierzyciele.
Osoby z którymi się rozmawia to dłużnicy.
Z zastraszaniem się nie spotkałem.
Ja odnajduje w tej pracy odrobine satysfakcji.
Często trafiają się ludzie naprawdę zabawni:)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 15

A w którym mieście pracujesz? Ja we Wrocławiu i żadnych "łysolil" nie widziałem. Kadra kierownicza jest kompetentna, team lidzerzy również. Minusem jest zatrudnianie ciągle nowych osób (firma sie rozrasta), często niestety bez potencjału potrzebnego w tej pracy - czytaj : wolnomyślących. Brak persfazji - brak efektów. Jestem akurat osobą która już coś w tej firmie osiągnęła, chociaż powiem iż prawdą jest, że są pewne problemy i trudności, ale pewne rzeczy po prostu trzeba przeżyć i zrozumieć. Firmę i pracę w tej firmie oceniam na 4/5
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 20

Zgadzam sie z opiniami - ta praca to koszmar , kierownikami są jacyś łysole (...).kazdy robi łache jak ma sie problem z klientem lub cos, o nic nikogo nie mozna zapytac (...) , traktują studenta - jakby byl w przedszkolu i trzeba go skarcic i pouczyc - maaassssakkkrrra
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 6

Bardzo mnie dziwia wasze opinie.Pracuje ponad rok w transcomnie i nie spotkalem sie z przypadkiem kiedy osoba idzie do lazienki i nie otrzymuje na to pozwolenia(czesto bez pytania).Transcom jest czyms wspanialym,ceni sie kreatywnosc,wlasne pomysly i ma sie dowolnosc w tym co sie robi.Atmosfera w pracy jest czyms najpiekniejszym na swiecie:)Zarobki?Gwarantuje ze nie jedna pani w sklepie czy na kasie dostaje duzo mniej pracujac jeszcze ciezej niz konsultant majac kompa,kawe,klime i grafik jaki chce.Zeby dojsc do perfekcji w jakims projekcie trzeba troche na nim popracowac wiec mysle ze osoby piszace wyzej nie maja zbyt wielkiego starzu.Ale po czasie jak juz sie opanuje swoje zadania praca nie sprawia najmniejszego problemu i robi sie swoje bez najmniejszego problemu.Do tej pracy trzeba sie nadawac,i nie chodzi tu o wiedze czy merytoryke ale o podejscie.To jest praca na infolinii,nie mozna niczego(szczegolnie klientow) brac do siebie.
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 50

"ale jak ktos wypelnia rzetelnie swoje obowiazki to mysle ze nic mu nie grozi:)" - chyba nie wiesz o czym piszesz, nie da sie wykonywac rzetelnie obowiazkow jesli realizujesz kilka projektow na raz, juz pomine fakt ze za jedna pensje, jesli ktos twierdzi ze wywiazuje sie ze swoich wszystkich obowiazkow i pracuje i jest tak tez oceniany to oznacza ze o..........., z reszta nie ma co sie dziwic bo o........... sie obie strony, pisac podobne rzeczy mozna w nieskonczonosc, nie ma profesjonalizmu, ułuda. Odradzam
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 4

tzn opis ten jest dosc zgodny z prawda,ale musze tu tez wymienic zalety:)
czyli ludzie pracujacy w tej firmie:)tylko to trzyma przy tej pracy:)
rzeczywiscie polityka firmy troche daje w kosc konsultantom ale jak ktos wypelnia rzetelnie swoje obowiazki to mysle ze nic mu nie grozi:)
pozdrawiam...
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 24

szczerze nie radzę podejmować pracy w Transcomie chyba, że ktoś chce być maksymalnie wykorzystywany, obsługiwać kilka projektów za jedną pensję, dostawać minusy nie wiadomo za co, wychodzić na przerwę (nawet do łazienki) tylko za zgodą TLa ponieważ dzwonki wiszą i trzeba je odebrać i nikogo nie obchodzi czy chcesz wyjść do łazienki czy zjeść, bo wysłano messengera, że przerwy zostały wstrzymane na 4 godziny, kiedy na 8 godzin pracy masz 35 min przerwy to nie oznacza, że możesz ją wykorzystać kiedy chcesz, poza tym BMowie oraz CM uważają się za bóstwo i lepszych od normalnego pracownika, nie można im powiedzieć, że myśli się inaczej niż oni, bo to jest równe z wyrzuceniem(bo nie można nazwać zwolnieniem słów : Ta Pani już tu nie pracuje, kiedy stawiasz się do pracy), do tego można dodać kary finansowe za obsługiwanie projektów z których szkolenie (o ile można nazwać pokazanie aplikacji do obsługi projektu szkoleniem)są mizerne, za to kary finansowe są zabierane z projektów na których standardowo jesteś, więc zero bonusa za dodatkowy projekt, a kara za ten projekt jest zabierana z projektu na którym starasz się zdobyć i zrobić jak najwięcej, żeby mieć jakąś normalną wypłatę.poza tym na standardzie jest również degradacja stanowisk,dziś jesteś kierownikiem, jutro zwykłym pracownikiem. i tak w skrócie można opisać pracę w Transcomie...i należy pamiętać, że jeżeli coś się nie podoba to na razie, bo na Twoje stanowisko przyjmą kogoś innego, taka polityka, że gdzieś się ma dobrego pracownika i przyjmuje się nowych, niedoświadczonych, od których wymaga się, żeby świetnie wykonywali swoje obowiązki.
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 9

O i jeszcze jeden link :)
http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,28831,0,0
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Google nie gryzą ;)

Tu masz dwie opinie: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,41923,0,0

Mi na rozmowie o pracę, a raczej, teście, bo był to raczej test niźli rozmowa, wydało się, że dość przedmiotowo traktują tam człowieka. Może mi się wydawało, jednakże cieszę się, że nie rozpocząłem tam pracy. Durne testy, zadania i bóg wie co jeszcze jakby to było nie wiadomo jakich umiejętności wymagające stanowisko - chyba nieco się przeceniają, wszak to praca zwykłego telefonisty. Chodź kto wie, możliwe, że są osoby, którym zależy na pracy tam i postrzegają tą pracę jako coś wspaniałego ;]
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 14

Inne tematy z forum

praca w call center (22 odpowiedzi)

Od jakiegoś czasu szukam pracy jednak bez rezultatu, postanowiłam spróbować w call center-...

praca z otto w holandii (46 odpowiedzi)

cześć, mam pytanie, ktos byl zatrudniony przez otto w holandii? jakie warunki mieszkaniowe?...

Praca dodatkowa (22 odpowiedzi)

Witam, Czy w Trójmieście jest szansa na znalezienie pracy dodatkowej, takiej abym mógł pracować...