Tajemniczy SMS od windykatora

Opinie do artykułu: Tajemniczy SMS od windykatora.

Jeżeli dostałeś SMS-a, który brzmiał w ten sposób: "Witam, nie mogę się skontaktować od kilku dni. Mój nowy numer 225766183, Pozdrawiam" bądź pewny, że to nie stary znajomy, który szuka z tobą kontaktu, a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy.Na dziwnego SMS-a, który brzmi jak sympatyczna wiadomość od znajomego chcącego się pilnie skontaktować, natknęła się nasza czytelniczka. - SMS był wysłany z numeru: 609 869 050, więc zaczęłam szukać czy to nie jakiś stary znajomy. Niczego ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Windykacja, ale jaka?

Jeżeli będzie to debilny Plus, to oni będą Cię ścigać za to, że podpisali z Tobą umowę na inną kwotę niż to przewiduje ich system księgowy . Ty płacąc sumę z podpisanej umowy (uprzedzam mądrusiów) z vatem, płacisz inaczej niż przewiduje to ich automatyczny system księgowy i przez trzy miesiące oni nie mogą tego zrozumieć, wysyłają monity, ponaglenia, windykatorów i wreszcie się połapią ale trwa to tak co miesiąc do zakończenia umowy. Co miesiąc próbujesz to wyjaśniać i oni to rozumieją dopiero po paru miesiącach. Totalny debilizm.
Możesz nie mieć długów a będziesz miał windykatorów bo komuś nie chce się zajrzeć w umowę.
jale
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ty nierobie.

Ankieta dla tych co maja pomrocznosc jasna.

Windykacja to wymuszenie lub zastraszenie okaleczeniem ewentualnie kalectwem.Czyste naruszenie PRAW CZŁOWIEKA.Karzdy szuka kasy.A jak zastrasza to wiekszosc wymieka choc nic sa winni.NAROD MUSI WKONCU PRZECIWSTAWIC SIE TEMU CHAMSTWU.WSZYSTKO W GORE A ZAROBKI JAK W AFRYCE.ZARAZ BEDZIEMY JESC ZIEMNIAKI Z OGNISKA I W LEPIANKACH MIESZKAC WYKOPANYCH REKAMI BO NA LOPATE NIE BEDZIE STAC.SZKODA GADAC......
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

po prostu

mogą mi skoczyć

sam jesteś złodziejem, jak nie płacisz komuś za wykonaną usługę lub towar

a później się nie oburzaj że przychodzi windykator/komornik
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

bankowy nakaz zaplaty wydany z postanowienia sadu ! po co wogule ta smieszna gadka pozyczyles oddaj ! a nie spotkasz mnie na swojej drodze !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

TO TY JESTES WLAMYWACZ ZLODZIEJ I ZBOCZENIEC

miro-windykatorze

Choc bys sie zes....ral,to od osoby ktora nie ma kasy jej nie sciagniesz!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tez dostalam takiego smsa

Tez dostalam takiego smsa, odpisalam na niego. (Zdziwilam sie gdyz numer mialam raptem 2 dni karte zakupilam w kiosku do kozystania z internetu i nikomu nie udostepnialam tego nr telefonu) Pani na drugi dzien zadzwonila pytala czy jestem mieszkanka Łodzi i skad mam ten nr. Po wyjasnieniach sie rozlaczyla. Czyzby naciagacze?

Rozumiem, że ktos ci te kredyty na sile wciskal? I w najgorszych koszmarach nie spodziewales sie utraty pracy? I nie mozesz nigdzie znalezc innej? Nieogarniam cie chłopie... ja stracilem prace, mam raty na jakies 2k PLN a mimo to daje rade... prace znalazlem w miesiac, dorabiam w innych miejscach i nie narzekam... DO ROBOTY

Ja też nie, a mieszkanie jakoś mam... sam kupiłem. Bez mamy :o
Weź sie do roboty bo MOŻE MI DASZ to do prostytutki mozesz mowic...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jest jeszcze jeden ,jedyny skuteczny sposób.

Nie brać kredytów,a jeśli się weżmie to trzeba go spłacić!!!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

SMS

ja kiedyś dostałem taki sms, oddzwoniłem, a tam jakaś baba drze się. Okazało się, że ktoś dla jaj podawał numer radia maryja i jakaś biedna siostra biegała 300 razy dziennie odbierać telefon.

ale bzdury...
egzekwować nakaz zapłaty (tak, właśnie tak to się może nazywać a nie nakaz sądowy do zapłaty) można jeśli jest zaopatrzony a klauzulę wykonalności i może to robić tylko komornik sądowy, windykator może ewentualnie pomachać komuś takim nakazem przed nosem i ładnie (albo i mniej ładnie) POPROSIĆ. jeśli prosi mniej ładnie ( albo wpycha się do mieszkania i zaczyna przeszukiwać rzeczy) trzeba dzwonić na policję.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Podatki w tym kraju nie są AŻ TAK WYSOKIE?!
Czy ty się dobrze czujesz?
70-80% z naszego zarobku zabiera państwo i to nie jest dużo wg ciebie?!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

chlopie na takie huki to mozesz brac dzieci w przedszkolu ,a nie mnie starego wyge co siedzi w tym fachu skutecznie ok.10 lat,przychodze po dlug,splacisz obiecuje ze wiecej mnie nie zobaczysz,nie zaplacisz bede Ci sie snil po nocach pryclu.

specjalisto od siedmiu boleści, skończ te popierdółki.

Dowiedz się co znaczy polski skrót sms, a co znaczy angielski skrót sms i skończ te intelektualne wywody. Kali wysłać sms, debilu.

pieprzenie

3,50 zł za dwie bułeczki i wodę mineralną też katą płacisz? albo w automacie z kawą/herbatą itp. ?