Tajemniczy SMS od windykatora

Opinie do artykułu: Tajemniczy SMS od windykatora.

Jeżeli dostałeś SMS-a, który brzmiał w ten sposób: "Witam, nie mogę się skontaktować od kilku dni. Mój nowy numer 225766183, Pozdrawiam" bądź pewny, że to nie stary znajomy, który szuka z tobą kontaktu, a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy.Na dziwnego SMS-a, który brzmi jak sympatyczna wiadomość od znajomego chcącego się pilnie skontaktować, natknęła się nasza czytelniczka. - SMS był wysłany z numeru: 609 869 050, więc zaczęłam szukać czy to nie jakiś stary znajomy. Niczego ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jakie wtargniecie chlopie,gdzie Ty zyjesz w jakim swiecie,sam mnie wpusciles,jaka kradziez przychodze po swoje pieniadze z wyrokiem sadu,wisisz oddaj wypijemy kawe i sobie pujde nie bede Cie wiecej nachodzil i dreczyl,a za odrabanie reki Ty bys dostal 12 lat , a co do reki to zycze powodzenia nie jestem windykatorem z przypadku 96% skutecznosci,uwierz mam swoje sposoby wyegzekwowac nakaz sadowy do zaplaty !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

chopie jak wierzysz w boga to lepiej zebys do mnie nie "zapukal" w ten sposob co opisujesz

bo bedziesz mial mozliwosc doswiadczyc czy bog istnieje
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale komornik to jak sąd

komornicy są tylko sądowi, a firma windykacyjna to co innego
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miro gdybys przyszedł do mnie to na drzwiach od klatki schodowej bys sie zatrzymał

co ty człowieku za bzdury piszesz to jest wtargniecie i kradziez a zjodziejowi odrazu bym reke odrabał.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

niestety to prawda

dług może nie istnieć, lub dawno być spłacony i dowiesz się o tym dopiero od komornika... odkręcanie tego zajmuje długie miesiące, a nawet lata... i w tym czasie komoras spokojnie ściągnie co chce.

a jak będziesz podskakiwał (np.opozycja do rządu) to ci to konto wyłączą

Zniknąć - nie zniknie. Jednak zmniejszy się zdecydowanie. Podatki w tym kraju nie są aż tak wysokie by te formy płatności za towary/usługi stały się atrakcyjne dla ludzi, którzy dzisiaj działają w szarej strefie. Prawdopodobnie te formy płatności znajdą zastosowanie prawie wyłącznie w handlu narkotykami, czy innymi
substancjami nielegalnymi w danym państwie.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

co to ma wspólnego z windykacją?

owszem, w polsce jest bieda, nawet srednia krajowa ledwo starcza na godne życie, nie mówiąc już o płacy minimalnej. ale jaki to ma związek ze ściganiem niesolidnych kredytobiorców?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

a może po prostu wystarczy

regulować należności na czas i po problemie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

jaki prawo ja nikogo nie bije(czasami) przychodze z wyrokiem sadu po swoje pieniadze (tak je nazwijmy)prawomocnym wyrokiem sadu,jestes winien wiec oddaj,zaplacisz jest ok. Jak nie to masz problem !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

lepiej nie miej dlugow ,zreszta nie zycze tego nikomu ale pamietaj ,ze moze los sprawi ,ze i u Ciebie pojawie sie po dlug,zobaczymy co wtedy powiesz !
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jakos nie siedze , to jest wlasnie Polska ! jestes winien to oddaj,pamietaj o tym zawsze !
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

dobra kancelaria prawna, tylko z nimi sie licza. wbrew pozorm nie jest to tak drogie bo miedzy kancelariami jest duza konkurencja.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

powtorze: nie masz pojecia o czym piszesz. mozesz placic, a jakas firmeka stworzy fikcyjny dlug i przekaze go do windykacji. twoja wiedza o tym jak dziala system prawny w Polse jest dokladnie zerowa, jakbys byl dzieckiem. ja to przerabialem osobiscie, a nie opowiadam farmazony z sufitu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

pytanie

A KTOŚ WIE JAK UNIKNĄĆ KOMORNIKA? JAK SKUTECZNIE ZABLOKOWAC KOMORNIKA?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szara strefa nie zniknie dopóki legalne będzie przekazywanie sobie przedmiotów.
Najwyżej ludzie wrócą do płacenia w złocie i srebrze :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ale z ciebie tłumok

można powiedzieć, że strzeliłeś gafę, ale według twojego myślenia: strzeliłeś gafa.
Zostałeś ośmieszony przez szopa, a nie przez szop.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wszyscy znajomi mówią, że

ta firma to jakaś organizacja oszustów i naciągaczy, nawet chcą pieniądze za wymyślone niby długi.

Co ja "paczę"?!

Mamy maturzytów na forum - brawo!
Co do języka polskiego, to zdania rozpoczynamy z dużej litery i kończymy kropką, jeżeli wyliczamy, to na końcu stawiamy średnik - egzamin do poprawki - dwója!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0