Tajemniczy SMS od windykatora

Opinie do artykułu: Tajemniczy SMS od windykatora.

Jeżeli dostałeś SMS-a, który brzmiał w ten sposób: "Witam, nie mogę się skontaktować od kilku dni. Mój nowy numer 225766183, Pozdrawiam" bądź pewny, że to nie stary znajomy, który szuka z tobą kontaktu, a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy.Na dziwnego SMS-a, który brzmi jak sympatyczna wiadomość od znajomego chcącego się pilnie skontaktować, natknęła się nasza czytelniczka. - SMS był wysłany z numeru: 609 869 050, więc zaczęłam szukać czy to nie jakiś stary znajomy. Niczego ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak juz wszedł to musiał obsłużyć chłopaków nabuzowanych prolongatum :)
dodaj że miał usta pełne roboty !
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

tylko fajnie, że SMS nie jest skrótem polskim...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

...

Tylko, że nieodebrany list polecony i to za potwierdzeniem odbioru uważa się za list odebrany. I w związku z tym, można wszcząć postępowanie egzekucyjne. Za długi trzeba płacić.

Oczywiście nie popieram praktyki tej nędznej firmy i innym podobnym.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

dzwonie pod 9 cyfrowy POLSKI nr komorkowy,

w jaki sposob ma mnie ktos naciagnac?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

A słowo staje się ciałem, choć sms wciąż nie żyje więc jest co? a nie kogo? - dostałem sms, tudzież esemes ale nie esemesa. Tak samo jak podaj mi pilot, a nie pilota. Za pilota to można wyjść za mąż.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

Kiedyś ludzie obawiali się obracać papierowym pieniądzem, z uwagi na to, że to tylko papier... i może nie mieć pokrycia. W każdym razie ten pieniądz się przyjął. Podobnie jest z likwidacją banknotów - ludzie mają obawy, ale i tak likwidacja banknotów ma więcej zalet niż wad.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 10

UWAGA N A INTRUM JUSTITIA

nie mając żadnych prawnych danych do egzekwowania często wyłudzenia a nie długu, natarczywie próbują człowieka zastraszyć. Straszą że narosną potężne koszta, sprawy karnej itd... jakiej sprawy pytam, człowieku masz decyzję sądu? nie to żegnam. A jak będziesz mnie nachodził zawiadomię prokuraturę i tyle.
Jeśli zawaliłeś to lepiej zapłącić, ale jeśli czujesz się oszukany zgłaszaj sprawę do prokuratury. Oni po to są.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dziękuję :)

Sprytne :) :) Ugoda, z definicji oznacza uznanie długu, ergo przerywa (wznawia) okres przedawnienia :) No ale oczywiście może być jakimś rozwiązaniem jeśli suma ugody jest np. akceptowalna dla dłużnika. Nie mniej :) niedotrzymanie warunków ugody, np. zaległość w spłacie, będzie skutkować możliwością dochodzenia przez wierzyciela całości pierwotnej wierzytelności, ponieważ dłużnik ją uznał i przerwał bieg przedawnienia. Poza tym z w/w powodów, wznawia się możliwość egzekucji drogą postępowania egzekucyjnego (komornika). Zatem ugodę trzeba zawierać z wielką ostrożnością :)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale w każdym z tych przypadków jest tylko kwestią czasu namierzenie tych pieniędzy. W przypadku obrotu gotówkowego nie ma niestety śladu po transakcji. Poza tym jeśli pieniądz istniałby tylko w formie elektronicznej, to mało kto decydowałby się zostać "słupem", bo musiałby się liczyć z tym, że jego los będzie zależny od znajomych czy rodziny. Taki ktoś nie mógłby przecież sobie nic kupić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

hyh

może w koncu zaczniecie swoje stare długi spłacać jełopy ...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 10

no właśnie, jesteś uczciwy, płacisz, przestrzegasz i chcesz wycofania tradycyjnego pieniądza. Oczywiście nie ma w tym nic złego, ale pojmujesz te tematy na poziomie planktonu, ew.gotowanych brokułów. Bez urazy, ale dyskusja bezcelowa :)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

TWOICH PIENIĘDZY?

,, a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy" skoro wisisz komuś kasę to NIE SĄ TO TWOJE PIENIĄDZE!!! od tego zacznijmy, a jak sie bierze coś- kredyt, materiały, meble, cokolwiek i się ich nie spłaca to to nie jest TWOJE, twoje jest jak zapłacisz gotówką!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

To da tylko wzrost firm krzakow, zakladanych na slupy. Wystarczy obecnie kilka sprawnych ruchow miedzy bankami, kontami walutowymi, rzadko wiecej, zeby pieniadze sie "zgubily".
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jakoś nie mam tego typu obaw. Pewnie dlatego, że jestem uczciwy i przestrzegam prawa.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 23

jeki numer na kartę zaczyna się od 225...????

ludzie co wy wypisujecie!!!
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Oto wzór pisma, które wysyłacie za potwierdzeniem zwrotnym. Pomogłem znajomemu

którego dług powstał jakieś 10 lat temu. Była to drobna kwota, która w międzyczasie urosła 10-krotnie.

Intrum Justitia sp. z o.o.

W odpowiedzi na Państwa pismo z dnia 21 grudnia 2011 roku oświadczam, iż kwestionuję zasadność zadłużenia, o którym Państwo piszą. Nie byłem dłużnikiem Polkomtel S.A., a wierzytelność którą Państwo nabyli, w rzeczywistości nigdy nie istniała. Ponadto informuję, że w przypadku wniesienia przez Państwa pozwu do Sądu, podniosę zarzut przedawnienia. Tym samym to Państwo narażą się na niepotrzebne koszty sądowe.
Proszę o zaprzestanie nękania mnie korespondencją i telefonami, które naruszają mój spokój i mir domowy. W przypadku kontynuowania przez Państwa nękania mnie, rozważę wniesienie pozwu przeciwko firmie Intrum Justitia sp. z o.o. i jej pracownikowi o naruszenie moich dóbr osobistych oraz poinformuję o tym Powiatowego Rzecznika Praw Konsumenta oraz Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumenta.

Poskutkowało.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 2

gramatyka zwisa nazistom
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś był u mnie windykator

Zaliczył z liścia i nie pokazał się więcej
proste?
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 6

NWO

i totalna kontrola ... gdzie, co, za ile?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 4

:)

Można się słówek czepiać ale faktycznie - w prawie każde słowo jest ważnie więc przyznaję rację - uniemożliwia (czyni bezskuteczną) jest prawidłowe. Co do innej legalnej metody dochodzenia należności na drodze pozaprawnej .... można by na siłę tutaj wpisać ugodę ale masz prawo się nie zgodzić :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0