Tajemniczy SMS od windykatora

Opinie do artykułu: Tajemniczy SMS od windykatora.

Jeżeli dostałeś SMS-a, który brzmiał w ten sposób: "Witam, nie mogę się skontaktować od kilku dni. Mój nowy numer 225766183, Pozdrawiam" bądź pewny, że to nie stary znajomy, który szuka z tobą kontaktu, a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy.Na dziwnego SMS-a, który brzmi jak sympatyczna wiadomość od znajomego chcącego się pilnie skontaktować, natknęła się nasza czytelniczka. - SMS był wysłany z numeru: 609 869 050, więc zaczęłam szukać czy to nie jakiś stary znajomy. Niczego ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tak...

Komornik to pownienin zapukać do większości szpitali, gdyż niektóre także są zadłużone. Sklłada się na to wiele czynników ale pewnie taki windykator dostanie zastrzyk z pawulonu i nie wróci już do domu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może jakiś argument ?

Można pisać, że jakiś pomysł jest głupi, tylko warto go uzasadnić. A likwidacja tradycyjnego pieniądza ma wiele plusów: zmniejszenie liczby napadów (napady będą, ale telefon komórkowy może się okazać największym łupem dla złodzieja), mniejsza obawa o to, że się zgubi pieniądze (zgubioną kartę można zastrzec), zmniejszenie łapówkarstwa (łatwiej będzie można je wykryć).
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 20

A niby dlaczego ?

Już teraz za większość zakupów płacę kartą, opłaty robię przez Internet bez wychodzenia z domu. W ciągu miesiąca wypłacam z bankomatu 100 zł, bo niestety nie wszędzie mogę kartą płacić. Banknoty i bilon, to dla mnie przeżytek.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 28

ja też dostałam takiego smsa!

a kilka miesięcy później list od nich. Okazało się że dług UPC (na ok 80zł) wykupiła własnie ta firma. A zaległośc należy do poprzedniego właściciela mieszkania. W necie przeczytałam aby pod żadnym pozorem tam nie dzownić! Ponoć ta firma każdy telefon odczutyje jako przyznanie się długu!!!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

wnioski

1. Swoje długi trzeba płacić
2. Z języka polskiego dwója..."wziąłem wezwanie żeby odnotować, że zostało uregulowane" :))))))))))))))))))
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

To sie popisałeś

A jak napiszę Ci na forum, że masz do zapłacenia 500 zł to też przelejesz mi kasę?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miro w czoło sobie puknij
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

banki nie idą na ugodę i przez to kładę lachę na nich. Jak by poszli to bym to uwzględnił i spłacił dług.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 21

Ale ja nie pożyczyłem, próbowałem otworzyć swój interes.

Niestety ZUS mi na to nie pozwolił. I zamiast coś na siebie i rodzinę zarobić ,teraz mam straszne długi, których spłacić nie daję rady w wyżej wymienionej "instytucji". Prawie 800 zł co miesiąc w tamtych czasach to było dla mnie zabójstwo:/
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

"... bądź pewny, że to nie stary znajomy, który szuka z tobą kontaktu, a... firma windykacyjna, która chce twoich pieniędzy"

Nie "twoich pieniędzy", a pieniędzy wierzyciela, które należy odzyskać w każdy możliwy sposób! Nawet ten prezentowany na fotce! Długi należy oddawać dobrowolnie, albo w przeciwnym wypadku nie dziwić się, że "ktoś" poprosi o ich zwrot w bardziej wyrafinowany sposób.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Ogranicza jedynie możliwość egzekucji wierzytelności na drodze prawnej."
Po pierwsze nie "ogranicza" tylko uniemożliwia a ściślej czyni bezskuteczną !
Po drugie, a propos : "na drodze prawnej" , znasz legalne metody dochodzenia należności na drodze pozaprawnej ? KK się kłania :):)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jako operator nie możemy zablokować takiego numeru, można to zrobić jedynie w telefonie, jeśli posiada on taką funkcję. Bzdura!!

Jak nie można wyłączyć jako Operator? To kto może wyłączyć jak nie on??? W końcu zarządza swoimi numerami, w tym naliczeniami i co ważne tzw. "ważnościami konta". Więc to jest bzdura.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

intrum szmata

gnojki i brudasy
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Droga autorko :)

A co to jest karta "pre-paydowa"? Raczej "pre-paid" :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ten kraj sie stacza

Podsłuchy, obserwacja 24 h, to jest reżim.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ale płacić nie trzeba.

Nie powoduje wygaśnięcia, ale spłacać go nie trzeba :) i o to tu chodzi !
A BIK to całkiem inna sprawa. Jeśli zobowiązanie jest już w fazie windykacji przez "firmę", to widać to w BIK od dawna. A spłacenie spowoduje tylko w BIK zmianę "statusu" takiej wierzytelności na uregulowaną, ale i tak ślad w BIK jest, więc nie ma to w zasadzie większego znaczenia :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zarzut przedawnienia

Przedawnienie (nawet skuteczne) nie powoduje wygaśnięcia zobowiązania !!! Ogranicza jedynie możliwość egzekucji wierzytelności na drodze prawnej. Informacja o niespłaconym długu w dalszym ciągu będzie w BIK / BIG !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ale język polski żyje i SMS przestaje być skrótem i staje się słowem.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6