Taka oto historia - wielkie doświadczenie i ostrzeżenie praca sprzątanie , sprzedawca, magazynier!!!

moja historia i ostrzeżenie dla innych :
Zacznę od początku szukając pracy na portalach internetowych natknęłam się na ogłoszenie o pracę . Na początku wiedziałam, że chodzi o sprzątanie, bo taka praca mnie w danym momencie interesowała i takiej poszukiwałam . W ogłoszeniu napisane cały etat miód malina . Wysłałam moje cudne CV i po dwóch dniach zostałam zaproszona na rozmowę, na której okazało się, że praca 3 razy w tygodniu :/ pomyślałam nie za dobrze, ale trza brać co dają . Przyjmując pracę nie wiedziałam co mnie tak naprawdę czeka nikt mnie wcześniej nawet nie oprowadził, a o wszystkim miałam przekonać się pierwszego dnia pracy .Wiedziałam, że w firmie coś jest nie tak i, że często pojawiały się ogłoszenia na przeróżne stanowiska . Miałam sprzątać biura i klatki schodowe, a po kilku dniach doszła przychodnia lekarska . Nowiutka z nieumytymi kafelkami i zarośniętymi oknami . Okna oczywiście myje się w dniu pracy i nie są premiowane ! Po kilku dniach co róż wszędzie pojawiali się nowi pracownicy " rotacja " okazała się olbrzymia a ogłoszenia pojawiały się 3-4 razy w tygodniu. Na moje skromne stanowisko też oczywiście się pojawiały ( szefowa się nudzi i zaprasza marnując czas innych na rozmowy) wybiera i przebiera. Zwalniała z dnia na dzień ludzi czy ze sklepu, czy z ochrony, czy też z innych miejsc pracy z dnia na dzień bez słowa często przez asystentów.Atmosfera w pracy była tak sztywna, że wiele ludzi nie wytrzymywało psychicznie napięcia ! Można się załamać - pracujesz, a w necie pojawiają się ogłoszenia ( nie tylko na moje skromne stanowisko, ale na każde inne ), które oczywiście było zajęte. Coraz, to nowe wymagania były stawiane przed człowiekiem i dodatkowe, które powinny być płatne dodatkowo jak mycie okien w 3 piętrowym budynku . Pewnie jesteście ciekawi, ile było "na godzinkę " a no było przez pierwsze 2 miesiące 7 zł na godzinę, a później ostatnie 3 tygodnie 8 zł . Tak super kasa :) Jak dostałam ( upomniałam się o te 8 zł to szefowa zaczęła szukać systematycznie nowej osoby " byłam za droga"?? Ostrzegam przed
Express Sp z o. o.
express.sklep@wp.pl
Gdańsk
Skłodowskiej - Curie
REGON: 221238319
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Taka oto historia - wielkie doświadczenie i ostrzeżenie praca sprzątanie , sprzedawca, magazynier!!!

Zaprosili mnie tam na rozmowę. Dobrze, że coś mnie tknęło i nie poszłam:-)
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 0

Carrefour Express- ul. Skłodowska Curie 3: PRZESTRZEGAM!!!

Carrefour Express- ul. Skłodowska Curie 3:

PRZESTRZEGAM!!! Najgorsza "praca" w moim życiu- stracisz tylko nerwy
Ogłaszają pracę jako magazynier- w rzeczywistości sprzątasz sklep i jego zaplecze. Fatalnie zaplanowana powierzchnia magazynowa- w poziomie (-1), nie dość że jest mała, cała zawalona śmieciami ( kartony, folia i zgniłe owoce leżące obok mięsa które idzie do sprzedaży -> aż się proszą o kontrolę sanepidu) .Nie dosc że dwa wózki sklepowe ledwo się mijają na szerokosc to jeszcze dwa magazyny są zlokalizowane po przeciwnych stronach sklepu i powodują że człowiek znaczną ilość czasu spędza na przechodzeniu od jednego magazynu do drugiego bo każą Ci przynieść to tamto.. Atmosfera między pracownikami- bardzo ok , natomiast kierownictwo to jakaś KPINA!... Skąd się biorą tacy ludzie? Łącznie 4 kierowniczki, 2 z nich pracują razem na zmianie, każda zleca Ci inne zadanie... po czym po chwili przychodzi i dziwi się czemu zajmujesz się nie tym co Ci zleciła.... Zero komunikacji między nimi. Do tego niekompetentne w prowadzeniu sklepu- brak organizacji czasu. Panika zaczyna się na pięć minut przed przyjazdem dostawy, wtedy przypominają sobie o tym wszystkim co trzeba było zrobić i przygotować wczesniej i zaczyna się akcja- wszystko na hurra i ostatni moment. Brakuje też srodków do pracy i ciągle trzeba chodzić i się o nie upominać bo nie potrafią zamówić dostatecznej ilosci gdy jest zgłaszane zapotrzebowanie. Chcę tu szczególnie pozdrowić kierowniczkę Krystynę której przyjęcie dostawy ( 1 paleta ze słodyczami) zajmuje ponad 3 godziny czym powoduje ogromną frustrację dostawców którzy dosłownie po wyjsciu ze sklepu klną ze złosci na stracony tam czas i nerwy. Kryska ( nazywana też Gizelą albo Gessler- od jej stylowej fryzury ) wydaje trzy różne polecenia na raz a za chwilę przychodzi i rzuca teksty " daję Ci 15 minut na dokończenie tego i tego..." " A dlaczego jeszcze tamto nie jest zrobione..." itp. Do wszystkiego ma swój ironiczny komentarz, lubi sobie pogrywać z ludźmi i krzycząc na pracowników sprawdza jak daleko może się posunąć. Puszysta baba o inteligencji zupełnie nieproporcjonalnej do jej wielkiego ego i poczucia wyższosci. Był już o niej wątek na forum gdy pracowała w BOMI na Osowie: http://forum.trojmiasto.pl/kierownictwo-t303226,2,24515.html Tacy ludzie zdecydowanie nie nadają się do kierowania sklepem- powinien to zauważyć właściciel tego sklepu franczyzowego.
Dodam jeszcze że ich stali pracownicy nie mają wcale lepiej- ciągłe pretensje, płaca minimalna 1680brutto, a o zmianach w grafiku ich nikt nie informuje. Płacą Ci więc jesteś ich własnością. Więc po co?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Carrefour Express- ul. Skłodowska Curie 3: PRZESTRZEGAM!!!

Kasjer-sprzedawca
Owe stanowisko jest dobrze rozumiane i rozróżniane.Czyli pracujesz przy kasie bite 9 lub 8 god. dziennie,obsługujesz klientów,proponujesz im towar który akurat w tym tyg .trzeba polecać,robisz hot-dogi,pieczesz kurczaki,biegasz po papierosy i alkohol do sąsiednich kas a przy okazji jeszcze wykładasz towar.Co niektóre pracownice z kas biegają na dział tradycji(mięso,wędliny,sery) i tam też maja zmiany nie ma jak wyjść do toalety lub zjeść śniadania.Zmiany w grafiku są co róż,bez uzgadniania z pracownicami i nikt o tym nie informuje.Płaca daje wiele do rozmyśleń.Tak właśnie wygląda to stanowisko w tym sklepie.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pracowałam tam i żadnej Krystyny kierowniczki nie pamiętam - może była nie za moich czasów. Praca cóż jak to w handlu wszędzie ciężka i tam też, robic trzeba dużo bo duzy ruch i klientów masa. Ale atmosfera wśród pracowników bardzo ok i kierowniczki też są w porządku. Główna dużo wymaga, ale można było się z nią dogadać - ogólnie w porządku kobieta. Pracowałabym tam pewnie nadal, ale zarobki bardzo niskie. Teraz pracuje w firmie gdzie atmosfera nie jest taka dobra a kierownik to cham i prostak nie dorasta do pięt kultura i zawodostwem do tych z expresu praca tak samo ciężka ale zarabiam 500zł więcej. Ogólnie w expresie nie było źle nawet ok ale praca nie na stałe za mało płacą.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 11

Zgadzam sie z przedmówczynią ekipa w sklepie była świetna bardzo dobrze mi sie z nimi pracowało. Praca ciezka bo człowiek musiał byc wszedzie począwszy od kas a skonczywszy na mięsnym! A zarobki śmiech na sali za taka prace dostac na reke 1300 z czego jeszcze premie zabierali bo sie cos nie podobało żal! Mnie osobiscie dali w kość zawsze coś było źle a najbardziej pani prezes miała jakieś aluzje do mnie! Jakby sama stanęła za ladą albo za kasą to by zobaczyłą dlaczego nieraz człowiek wybucha z nerwów! Moja opinia jest taka ze jak tak dalje beda ludzi traktowac to zostana sami z tym całym bałaganem!
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Taka oto historia - wielkie doświadczenie i ostrzeżenie praca sprzątanie , sprzedawca, magazynier!!!

Ja pracuje jako magazynier http://www.postawnaswoim.pl/kariera/cv-magazynier/ i nie narzekam. Cały czas uczę się nowych rzeczy, żeby móc awansować. Nie wszędzie jest źle :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

beata ale po co odkopujesz wątek sprzed dwóch lat?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Życie za granicą to też nie bajka... (49 odpowiedzi)

Obserwowałam to forum jeszcze w momencie, kiedy byłam w Polsce i tak jak większość z Was...

PRCiP (45 odpowiedzi)

witam pracował ktoś? cieżko sie dostać? Jak zarobki?

Praca K2 Dystrybucje (33 odpowiedzi)

Czy ktoś wie co to jest warto tam iść na rozmowę ?