Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży

Opinie do artykułu: Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

Po naszym ostatnim artykule o kłótni pomiędzy taksówkarzami przy ul. Chmielnej i Stągiewnej równie gorąca dyskusja o tym, jak wygląda w Trójmieście rynek przewozu osób rozgorzała w komentarzach. Pod artykułem zamieściliście prawie 600 opinii, a sam tekst przeczytało prawie 70 tys. czytelników.

Jednym z nich jest pan Daniel (imię zmieniliśmy na jego prośbę). Nasz czytelnik jest czynnym taksówkarzem, od lat pracuje w tej branży i gorzko przyznaje, że "największym zagrożeniem, z ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja nie rozumiem dlaczgo na paragonie od taksówkarza, jest wywpisane jego imię , nazwisko i adres domowy

a gdzie ochrona danych osobowych, gdzie RODO? Nic dziwnego że taksówkarze się boją jak każdemu klientowi podają swój adres zamieszkania
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 11

Nie zniknie.

Kto z turystów będzie miał apkę?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kiedyś na taksówkach były szerokie, grube koguty na całą szerokość auta z napisem Taxi, z nazwą firmy i numerem telefonu

I po tym można było poznac że to jest uczciwa, korporacja a jak ktoś miał tylko taki mały kogut z Taxi, to było wiadomo że to oszust. A teraz wszyscy mają małe koguty z napisem Taxi
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 5

Pewne wyjasnienie

Taki były resortowy 40 latek ( były policjant , straż graniczna , wojsko itp...) ma emeryturę np.3000 złotych . To on czy jeździ czy stoi cały miesiąc to mu wisi. Łapie tylko kursy drogie . Wozi panienki itp.
Inny którego to niestety jedyny dochód musi brać wszystko co łazi .
To jest ta drobna różnica
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

Wybacz

Owszem są takie przypadki, do tego całkiem sporo ale ogółem Twoje i osób które ten wpis popierają zdanie ewidentnie zatrzymało się jakieś 10 lat temu. Jak bierze się byle jaką taxi np. bereta albo pierwszą lepszą to nic dziwnego, ale jeśli ma się jakąkolwiek znajomość gdzie szukać czystej, nowej taksówki i kierowcy który ma full zleceń, nie narzeka na pieniądze i nowiutki samochód to można znaleźć taką opcje. Polecam rozeznanie się w aplikacjach do zamawiania taxi (nie przewozu). Nie żebym kogoś tutaj bronił ale denerwują mnie tak ignoranckie, ubliżające wszystkim (nawet tym dobrym) opinie
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tez tak robię mam dwa auta, jeżdżę nimi na zmianę, jak wyjeżdżam do pracy, czy gdziekolwiek indziej to drugim zajmuję dwa miejsca :)
Jak wracam po 22 to nie denerwuję się, że nie mam pod blokiem gdzie zaparkować, tylko spokojnie przestawiam jeden mój samochód i drugim wjeżdżam na wolne miejsce :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 24

Opcja „uwolnić rynek”?

A co to ktoś kogoś do czegoś zmusza aktualnie? Wolność wyboru jest taka jak nigdy
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

O Czesiu.... taksówkarz kochający inaczej ....

Dzięki za opinie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bujaj w obłokach i zobaczymy jak Ci wypłacą odszkodowanie

Bujaj dalej na helu za zeta
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 12

Z takim jednym bardzo wysokim na UG miałem wyklady

Chwalił się że był Cinkciarzem ...
Teraz prof.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kurs "aSem" z morenyna lotnisko 30...

Powrotny w "Hallo" to ponad 60..
Jedna i druga firma to przeciez legalne taxowki...
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 4

Jak na wyznawcę partii tolerancji i wolności to niezły tekst.

Ale wolność to także bezkarne obrażanie ludzi, prawda?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2