Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży

Opinie do artykułu: Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

Po naszym ostatnim artykule o kłótni pomiędzy taksówkarzami przy ul. Chmielnej i Stągiewnej równie gorąca dyskusja o tym, jak wygląda w Trójmieście rynek przewozu osób rozgorzała w komentarzach. Pod artykułem zamieściliście prawie 600 opinii, a sam tekst przeczytało prawie 70 tys. czytelników.

Jednym z nich jest pan Daniel (imię zmieniliśmy na jego prośbę). Nasz czytelnik jest czynnym taksówkarzem, od lat pracuje w tej branży i gorzko przyznaje, że "największym zagrożeniem, z ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bylem ostatnio we Wrocławiu tam pod dworcem PKP na postoju stały wszystkie korporacje eco cary i inne tylko w Gdańsku patologia ale juz niedługo to sie skonczy bo Ci wszyscy pazerni co mieieli 20zl za trzasniecie drzwiami juz płaczą po tym jak zmienili stawki także powoli sami wykruszą i bedzie spokój..
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gangi narkotykowe też dzielą miasta na swoje rewiry.

Widzę tu albo nieudolność albo celowe zaniechanie. Już poprzednio pisałem, że jest to mafia czyli zorganizowana grupa przestępcza z udziałem otganów ścigania i być może polityków. Zaiste Gdańsk staje się wolnym miastem. Wolnym także od prawa i moralności.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czarny a ty sprzedales juz tego okopoanego mercedesa?

i tak cie znajdziemy
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Cóż...

Potem nie narzekaj na brud ,brak znajomosci topografii chamstwo itp
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 8

jeżdżę często uberem

jeszcze nie trafiłam na Ukraińca
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Gdańsk to się dzieje

W innych miastach nie ma nawet komu napisać co się wydarzyło,a co dopiero aby coś się działo.
W takiej Gdyni co podać jako info?
swierza dostawa sledzi?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

Tak twoją menelu
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 3

Wiesz jak jest różnica między parkowaniem a zatrzymaniem ?

Taka że podczas zatrzymania kierowca cały czas przebywa w pojeździe . Natomiast podczas parkowania opuszcza i pozostawia pojazd . Rozumiesz kierowco z bożej łaski ? Plucie i obsmarowywanie nic nie da .Nie rób złej opinii wszystkim taksówkarzom bo kilka tysięcy uczciwie zarabia na chleb ale zawsze znajdzie się kilku cwaniaków czy brudasów .
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

Więcej opcji jak traficar

i nara, nie będzie się miało doczynienia z gburami za kierownicą.
Jak za 10 lat wjadą do Polski samochody autonomiczne to w ogóle nie bedzie taksówkarskiej branży.
Wjadą za 10 lat, spokojna głowa. Tak, na naszych drogach. Patrząc jak technika skacze, to za 10 lat w USA autonomia to będize już staroć ;) A u nas się pojawi. W krajach które są na czas z nowinkami, będą dronowe transporty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 13

Zawsze dzwonić na policę i informować że zostało się napadniętym

I istnieje zagrożenie utraty życia.
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 0

Miasto Gdańsk czas zrobić porządek z pseudo mafią pseudo taksówkarzy

To prawda, głównym problemem są kierowcy niezrzeszeni obstawiający stale te same miejsca i nie dopuszczający tam kierowców z korporacji.... to w interesie miasta powinno być żeby ludzie przyjezdni, turyści nie byli przymuszeni do korzystania z pseudo usług tych pseudo taksówkarzy, tylko mieli dostęp do cywilizowanych przewozów. To przez takich gangsterków ludzie nie maja zaufania do takaówkarzy i wybierają tańsza alternatywę w postaci ubera itp
Miasto Gdańsk czas coś z tym zrobić!
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oho

Cierp beret, którego d.pa piecze, się odezwał :D
popieram tę opinię 52 nie zgadzam się z tą opinią 0

o, dzięki za wyjaśnienie

zawsze się zastanawiałam, skąd wzięło się to słowo :)
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 3

Straż Miejska boi się Złotów.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

zlikwidowac postoje taxi na drogach publicznych, poza dworcami

i narzucic taryfe , specjalny przeglad techniczny i rejestrator na wzor tachografu.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 3

Albo za 5 zł kup kluczyk

Do wentyli.chwila moment i auto stoi na 4 kapciach.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

U mnie w bloku mieszka taksiarz,jako sąsiad też chamstwo z niego wyłazi.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 5