Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży

Opinie do artykułu: Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

Po naszym ostatnim artykule o kłótni pomiędzy taksówkarzami przy ul. Chmielnej i Stągiewnej równie gorąca dyskusja o tym, jak wygląda w Trójmieście rynek przewozu osób rozgorzała w komentarzach. Pod artykułem zamieściliście prawie 600 opinii, a sam tekst przeczytało prawie 70 tys. czytelników.

Jednym z nich jest pan Daniel (imię zmieniliśmy na jego prośbę). Nasz czytelnik jest czynnym taksówkarzem, od lat pracuje w tej branży i gorzko przyznaje, że "największym zagrożeniem, z ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

coś w tym jest

szcz*wie dostały z pracy lepsze auto, ale umysł odstaje. Opinię pracodawcy niezłą wystawiają...
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 0

Proste

Nie korzystać z taksówek, przesiąść się do autobusu. Taniej i nikt się nie bije ... zazwyczaj
popieram tę opinię 33 nie zgadzam się z tą opinią 3

Prawda. Jezdza bez egzaminu z topografii.

Ciagle gubia sie w miescie i co chwila pytaja o droge. Masakra.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 23

Postoje w większości powinny być zlikwidowane

Pozostać powinny na lotnisku, dworcach ale z taksówkami wyłonionymi z przetargu. Reszta niech jeździ i szuka sobie niszy. Od razu będzie połowa mniej
Dla turystów miasto powinno przygotować aplikację z numerami bezpiecznych taksówek i tablice w miejsce dawnego postoju.
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 9

taksa

Taksówkarze zawsze byli dla mnie cwaniakami. Może nie wszyscy ale jak to bywa jeden robi złą opinie dla wszystkich. Dla mnie to relikt przeszłości> w jednym kuble z cinkciarzami , prostytutkami tworzący jeden szczelny konglomerat. Jak widzę to spasione gęby z siedzącymi d*pskami na maskach swoich wozów pod hotelami to mnie skręca.
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 3

Najwiekszym problemem jest Uber. Badzmy szczerzy.

Jezdza bez licencji, nie placa podatkowni nie maja kas fiskalnych. Poczytajcie sobie jak ostatnio jeden wiozl pasazerke i co jej proponowal ? Jezdza taniej bo nie maja kosztow, jak mozna na to pozwolic ?
popieram tę opinię 38 nie zgadzam się z tą opinią 101

najbardziej spatologizowana grupa zawodowa
popieram tę opinię 46 nie zgadzam się z tą opinią 4

Wypociny dziada który jeździ po cenach dumpingowych , robi kursy po 8 czy 9 PLN

czysta ludzka zawiść , że jedni sobie radzą a inni czyszczą buty prezesom korporacji
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 65

Drastyczne zmiany

Ujednolicić cenniki, taksówki, przepisy. Jak w zachodnich krajach! Jak złotówy musieliby się dostosować do rygorystycznych wymogów to połowa by zrezygnowała. A każdy by wiedział że nie zaleznie do jakiej taksówki wsiądzie zapłaci tyle samo.
popieram tę opinię 34 nie zgadzam się z tą opinią 2

Są różni policjanci. A ktoś jednak musi patologię gonić. Trudna robota, niewdzięczna i mało płatna.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nie do końca. Art wg mnie pokazuje, że my jako potencjalni klienci, nie widzimy całej patologii tego środowiska, a odpowiednie służby mają to głeboko gdzieś.

Niby nie powinniśmy być zdziwieni, ale sądzę, że nie wszyscy wiedzą o takich zagrywkach wewnątrztaxowych...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Badania psychologiczne nie są od tego, żeby stwierdzić, czy jesteś szaleńcem wjeżdżającym w tłum z dzikim śmiechem, tylko czy potrafisz się skoncentrować, jak szybko reagujesz na bodźce itp.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Raczej chodzi o to że to jakieś totalne pitolamento

Jeden z drugim pokłócił się w piaskownicy o grabki i leci do pani
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 12

Co się dziwisz?

Połowa to esbecja i milicja
I ich ulubione metodyczny
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 1

Matka kiedyś powiedziała mi .....

...synu jak nie będziesz chciał się uczyć i nic nie będziesz potrafił w życiu to zostań taksówkarzem .......
popieram tę opinię 43 nie zgadzam się z tą opinią 14

Pieski

To wsztko emerytowane pieski i inne tego typu mendy. Chyba nikt nie wierzy, że do policji idą szlachetni ludzie, tylko zakonpleksione stulejki.
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 9

Po tylu wymianach pokoleń w Policji starych wpływów dawno nie ma wbrew twierdzeniom Paranoi i Schizofrenii
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

A co, za długi? Zapomniałeś początku, gdy dotarłeś na koniec? Czy pokolenie TLDR?
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 5