Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży

Opinie do artykułu: Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

Po naszym ostatnim artykule o kłótni pomiędzy taksówkarzami przy ul. Chmielnej i Stągiewnej równie gorąca dyskusja o tym, jak wygląda w Trójmieście rynek przewozu osób rozgorzała w komentarzach. Pod artykułem zamieściliście prawie 600 opinii, a sam tekst przeczytało prawie 70 tys. czytelników.

Jednym z nich jest pan Daniel (imię zmieniliśmy na jego prośbę). Nasz czytelnik jest czynnym taksówkarzem, od lat pracuje w tej branży i gorzko przyznaje, że "największym zagrożeniem, z ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ludzie kochani, w czym problem?

wystarczy trochę poczytać. każdy kto poświęci pół godz w internecie, dowie się, że najtańszy w Gdańsku jest AS, City Drivers, Skorpion, Opti i uber. I teraz jak planujecie brać taxi to wystarczy wystukać do nich nr i jedziecie po 1,8zl. za km, a nie po 2,80 czy o zgrozo po 4zł.+
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uber uber jeszxze raz uber

Chrzanic tych patoli
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dokladnie powinno byc ujednolicone tylko korporacja to nie na reke

Niestety podobny pokroj ludzi nie wiedza co w rzyciu robic to ida dobpolicji wojska albo na zlotowe
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

a AS-em czy Skorpionem byś za 20zł pojechał:)

Zeby czasem nie zgapil i tym co zaparkuja zamiast niego tego samego nie zrobil

Taksówkarz czyli

Były policjant, esbek, ubek... Etc
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Tak ma 3 auta a do gara nie bedzie mial co wlozyc. Ta mlodziez dzisiejsza tylko plakac do poduszki potrafia
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jaka mafia. Przeciez za takie pomowienia powinna byc kara. Jak ktos nie wierzy moze sam stanac i stac 5 godzin do kursu. Przeciez tam staja normalnie korporacje i nikt im nic nie robi. Tylko ze korporacja postoi 10,20 min i jedzie na zlecenia. A dziadki stoja po 5h bo i tak w domu nie maja co robic a zus placa maly to nie maja presji ze musza miec iles tam na przezycie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Przeciez tak jest w kazdej pracy jeden z drugim sie lubie i innym nie.

Król Gdanska

Najgorszy był Krotkoreki. Ruch*cz jakich mało.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

postoje taxi

Lotnisko - tylko Neptun taxi
Park handlowy Matarnia- tylko korporacje
Centrum Manhatan- tylko korporacje
Galeria bałtycka-korporacja i o dziwo postój oficjalny
Galeria przymorze- tylko korporacje
Akademia medyczna - tylko korporacje
Fashion haus-tylko Halo taxi
Dworzec pkp- tylko korporacje
Wszystkie hotele w Gdańsku -tylko korporacje
Galeria Morena-tylko korporacje
Targi gdańskie- korporacje rekomendowane na wyjściu przez co postój dla niezrzeszonych nie ma racji bytu.
City forum-tylko korporacje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

postoje taxi

Dziwne że nie zostało wspomniane o faktcznie najlepszych postojach jakie wykupują korporacje a później zdziwienie że nie mogą stawać na innych postojach
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uchwała rady miasta o cenach dotyczy taksówek a nie Ubera, który jest przewozem osób innym niż taksówkowy (inna sprawa że uberowcy nie mają licencji na przewóz osób, to inna licencja niż na taksówkę). Mylisz pojęcia, naucz się przepisów potem pisz na forum.

Branża taxi

Wiekszość z taxi-kierowców, to wiele syfiarzy bez pomysłu na życie niestety nie będa mieć dużo kasy, jest to utopia , wiecznie jęczą, że muszą naprawiać auta i robić opłaty a marzy im sie dziennie 326 kursów. Zero krawatów, marynarek, fryzury nadające sie do fryzjera. Często jeżdzę jedną korporacją tylko, ale tez ma wiele do życzenia. Jak to zwykle bywa w Polsce każdy ponad każdym. Lump z przewozów chce 200 kursów dziennie, inny 150 a kolejny 363 dziennie, to absurd jest ich jak psów i coraz więcej, tylko społeczeństwo ma wiele samochodów w rodzinie. Szkoda gadać.....
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Co za różnica?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mało to prowadzi DG i płaci zamiast całego

ZUSu 1320 zł tylko zdrowotne 318 zł i tysiąc ma przewagi na starcie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Łahahahahaha, co za brednie, ale kłamstwa

Ja też jestem taxówkarzem, i co z tego, głównie jeżdżę na Uberze, takie są zasady, jedni dla korporacji, inni na Uberze a jeszcze inni na postojach, człowieku, jakby każdy mógł stać pod PKSem to 80 samochodów stałoby w kokejce, z kąd ty jesteś, chyba nie z Gdańska. Ja też tam kilka razy podjeżdżałem ale dałem spokuj, są to zasady i mają swój sens. Poza ty z tymi stawkami 4 zł to sr*nie w banie bo wielokrotnie jade na uberze za wyższą kwotę więc Uber łamie prawo w tym momencie, na cholere te stawki, powaliło was? Pytania z ankiety jak zawsze są zmanipuliwane i tępy tłum to łyka a Trójmiasto.pl dalej manipuluje, jak zawsze, czytam codziennie ale robie to świadomie wiedząc że manipulują. Płacicie pensje radzie miasts ktora marnuje czas na uchwałę o stawkach a uber ma to w d*pie, to śmieszne aczkolwiek dzięki temu ja zarabiam. A niedługo bede dzwonił 10 razy dziennie na ITD i ogłaszał wszystkich uberowców, niech robią licencje i jeżdżą jak ja legalnie na Uberze i płacą zus a nie okradają miasto. Gdańsk.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 9

Po co jeździsz z inwalidą ? Piechotą zdrowiej.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1