Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży

Opinie do artykułu: Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

Po naszym ostatnim artykule o kłótni pomiędzy taksówkarzami przy ul. Chmielnej i Stągiewnej równie gorąca dyskusja o tym, jak wygląda w Trójmieście rynek przewozu osób rozgorzała w komentarzach. Pod artykułem zamieściliście prawie 600 opinii, a sam tekst przeczytało prawie 70 tys. czytelników.

Jednym z nich jest pan Daniel (imię zmieniliśmy na jego prośbę). Nasz czytelnik jest czynnym taksówkarzem, od lat pracuje w tej branży i gorzko przyznaje, że "największym zagrożeniem, z ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Stavmorske Taxi z Kaliningradu, robi tą trasę za 24zł.

Maja baze na trojmiasto w pruszczu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przechodzac niedawno obok taksowkarzy w Sopocie prawie zostalam oblana kubkiem kawy. Panowie taksowkarze wydzierajac sie na siebie, szarpiac oblewali sie wlasnie tym napojem. Zenada.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 0

aa wiem o kim mowisz. togosciu z gdyni, z kacka. stary trep jezdzi bordowa s klasa
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Patola to na lotnisku

Z neptunami już nigdy więcej nie pojadę.Do Gdańska PKP z lotniska 180 zł
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

niby złotówa ogarnięta wyciąga kilkanaście tysi w miesiąc, ale za żadne pieniądze obcych polaków do samochodu
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odp.

Bredzisz Pan.Teraz maja licencje i wszystko co trzeba.Jezdza legalnie i placa podatki.Tylko nie oszukuja bo w przypadku zawyzenia ceny Uber wywala z pracy.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja

Bo jest tańsza od ubera
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 6

no chyba cie solidnie pop...lo jezeli myslisz ze bede czekal w nocy 3 godz.(przy obecnej pogodzie) na nocny bo spoznilem sie pare minut na wczesniejszy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeździłem i w Angli i w Grecji i w Hiszpani. Ceny w przeliczeniu na zł prawie takie same jak w Polsce, a ceny paliwa i eksploatacji dużo wyższe. Więc nie pitol tutaj. W grecji nawet taniej niż w Polsxe.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

mozna i ostrzej,powiedziec ze widzialo sie przedmiot przypominajacy bron,reakcja natychmiastowa.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kiedyś wsiadłam do taxi pod parlamentem

i chciałam jechać na Chełm. Całe szczęście pierw zapytałam o cenę - facet zaśpiewał 50 zł, gdzie nigdy nie zdażyło mi się zapłacić więcej niż 20 zł.
Podziękowałam, zamówiłam ubera.
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zwyczajnie zmienic prace...Nikt was siłą nie trzyma, w kazdym zawodzie pojawia sie agresja, juz nie pierwszy taki artykul ze takswokarze sa poszkodowani. Radze w koncu napisac jak oni sami zachowuja sie na drogach, Czy rzeczywiscie sa tak biedni...?? Zachowuja sie jakby drogi byly ich wlasnoscia,inne pojazdy sa tylko pionkami ktore trzeba wyeliminowac, nie przestrzegaja przepisow ruchu drogowego. za to sie wezcie! Jezdza pod prad tarasuja innym pojazdom droge..
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 8

Widzę że wszyscy tu czują się oszukani. A czy kiedykolwiek ktoś z was oszukanych wezwał odpowiednie służby w celu weryfikacji kursu? Najłatwiej szczekać i wylewać żale w internecie. Oszukał cię dzwoń na 997 przyjadą ocenią i masz kurs za darmo.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 2

jeszcze gorsi są ci z Sklasy taxi
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

W Gdyni na dworcu...

Widziałem jak Pan TAKsówkarz używa mapy analogowej - palcem. Niby nic do niego nie mam, ale to tylko pokazuję obraz na jakim poziomie rozwoju są taksówki w trójmieście.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chyba nic, ja z pod hali z jana z kolna na ujejskiego jechalam za 3,40zl.
Wiec cenowo jak autobusem, a zupelnie inna wygoda, wiadomo jak to z zakupami :-).
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0