Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży

Opinie do artykułu: Taksówkarz pisze o przyczynach agresji w swojej branży.
Artykuł na temat: Taksówki w Trójmieście - wolny rynek

Po naszym ostatnim artykule o kłótni pomiędzy taksówkarzami przy ul. Chmielnej i Stągiewnej równie gorąca dyskusja o tym, jak wygląda w Trójmieście rynek przewozu osób rozgorzała w komentarzach. Pod artykułem zamieściliście prawie 600 opinii, a sam tekst przeczytało prawie 70 tys. czytelników.

Jednym z nich jest pan Daniel (imię zmieniliśmy na jego prośbę). Nasz czytelnik jest czynnym taksówkarzem, od lat pracuje w tej branży i gorzko przyznaje, że "największym zagrożeniem, z ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Gdańsk i tolerancja,POprostu żenujące.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 6

a miała być wolna konkurencja a nie komunistyczny monopol

ja chce mieć wybór choć w tym przypadku olewam ten rodzaj transportu.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Taksowkarz

Pan Daniel chyba mało się orientuje się w tej branży skoro pisze takie bzdury. Napisał że taksówek jeździ kolo 1000 a ja bym powiedział że koło 2000 jedna korporacja np. Neptun to już 500 i to w sam dżień, Halloween też 500, As 250, Dajan 200, Citibank drivers 200, Komfort 100, Gold, Baltic, Ecocar i Berety jak nazwał i inne dziwne wynalazki to już jest prawie 2000 a nie wszyscy jeżdżą w dzień. :) Druga sprawa to niby nie wpuszczane na postoje korporacji jest taka, że na postoju małe berety jak nazwał stoją do kursu po 2-3 godz zanim zjedzie i prędzej taxi korpo dostanie zlecenie niż zjedzie ze słupka i w tym jest problem.:) ja jakoś wszędzie mogę stanąć z w/w postoji Taxi tylko ze nie doczekam się zjazdu bo zlecenie prędzej dostane. Wiec nie rozumiem żali Daniela. A jeśli chodzi o stawki to fakt że to właściciele firmy albo prezesi byli na spotkanie z urzędnikami i to oni ustalili te ceny. Dziwe tylko ze od 10 lat są te same stawki w korporacjach gdzie rocznie inflacja jest na poziomie 2-4 % a ZUS poszedł w górę o 69 % przez 10 lat i wątpię żeby nie chcieli taksówkarze z korpo więcej zarabiać. Prawda jest taka że to właściciele korpo walczą o klienta i ciągle obniżają ceny za przejazd a sami podnoszą składkę miesięczna za jeżdżenie w korpo. Pozdrawiam Taksówkarz.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ty jesteś problemem gościu. Kto nie płaci podatków? Uberowcy tak samo ponoszą koszty jak inni
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 5

Bo to jest firma. Na nazwisko.

Jak zarejestrujesz firmę na jakąś nazwę to wpiszesz nazwę. Ale siedziba firmy musi być.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Odpowiedziałeś sobie

"w Niemczech" i "w Polsce"
Dwa różne światy oddzielone przepaścią...
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

W połowie Żabek jak dostaniesz paragon to też jest adres domowy właściciela i sprzedawcy w jednym. I jakoś się niczego nie boją bo poprostu nie mają czego.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Uwaga na białego passata b6!

W Gdańsku można go znaleźć pod hiltonem na Targu Rybnym, pod Galerią Bałtycką Ew. pod złotą bramą. Po wejściu do środka gwarancja zbankrutowania, niezrzeszony, ceny z kosmosu. Kierowca z brodą, dosyć młody. Biały passat b6 sedan, cennik za przyciemnianą szybą, omijać takiego pajaca szerokim łukiem
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proste rozwiązanie

Niech policja zakupi pare taksówek wsadzi tajniaków, niech jeżdżą na te zakazane postoje i wyłapią tą taxi "mafię". To co robią napewno podlega pod niejeden paragraf z niemałą karą.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 2