Taksówkarze kontra Uber: trzech kierowców zapłaci kary

Opinie do artykułu: Taksówkarze kontra Uber: trzech kierowców zapłaci kary.

Od kilku dni trwa akcja członków związku zawodowego taksówkarzy, którzy zamawiają kursy przez aplikację Uber i kończą je przy zawiadomionym wcześniej radiowozie inspekcji transportu drogowego. W ten sposób trzy osoby ukarano grzywną w wysokości 8 tys. zł za przewóz osób bez odpowiedniej licencji.

To kolejna odsłona konfliktu na rynku przewozu osób w Trójmieście. Członkowie zrzeszeni wokół Samorządnego Związku Zawodowego Taksówkarzy RP przeprowadzili w poniedziałek i we wtorek ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

a Ty gownozjadzie, gdybyś mial pracować nocą, chciałbys brać tyle samo co w dzien.
W zakładach dla d**ili, też są stawki dzienne, nadgodziny, 150-ki i 200 tki.Tak? czy nie?

pan taksowkarz ma zas... obowiazek wklepac w kase cene umowiona i wydac paragon fiskalny !!!
jesli tego nie uczyni to nie plac !!! jest na przegranej pozycji !!!
jako uslugobiorca masz obowiazek uiscic naleznosc zgodna z: na wydruku paragonu fiskalnego gdzie jest: godz startu,przejechane km,
czas przejazdu naleznosc za km,naleznosc za czas oczekiwania,ogolna wartosc,godz zakonczenia kursu. sprawdzaj !!!
nie da paragonu ??
nie plac !!!
nie badz frajer/KA !!!

uber z Ukrainy a polskie prawo

jak już wjechaliście do Polski za zarobkiem to wara od nielegalnego wożenia gratami byle jak i nie wiadomo którędy naszych dziewczyn WARA powiadam do łopaty\\\\\\

Jak zauważyłem elementy kierujące pojazdem w Uberze ,to raczej d ebile.Z tego d**ilizmu uczynili cnote.Oferta Ubera jest właśnie do takich ludzi skierowana.Jesteś głupi jak but u nas to zaleta.O nic nie pytaj tylko zarabiaj dla Ubera pieniądze,nie znasz języka polskiego tym lepiej będziesz frajerem doskonałym.Socjotechnika doskonała a klient jak klient za dwa złote będzie zachwycony.Uber jest typowym zjawiskiem naszych czasów bezwzględny hipkryta chciwy i cwany.Cel jest jeden zredukować tzw partnerów do tanich robili a klientów do bezmyślnych konsumentów i to im się to uda .Gwarantuje.

Kary?

Inspekcja Drogowa lapie kierowcow ubera i oni maja zaplacic wysokie kary. Jesli to proceder nielegalny to Policja powinna wkroczyc do siedziby ubera i tam zalatwic sprawe. To tak jakby lapali handlarzy narkotykow na ulicy, pod brama wytworni, ktora produkuje pelna para i wszyscy wlacznie z Policja doskonale o tym wiedza.

Jak Uber wykończy taksówki,to zapomnijcie o niskich cenach w Uberze.

wolny rynek taki do lamusa Precz

jesli uwazasz ze taka zlotowa chce naciagnac,popros ,lub sam zadzwon na policje,to najlepsza rada,a jest ich cale mnostwo,naciagaczy,

tak czasy zlotowkarzy do lamusa powinni odejsc,Jestem z pomorza znam dobrze miasto trojmiasto ,zamawiam takxi z dworca gdansk glowny na podana ulice,kierowca wozi mnie po gdansku, siedze grzecznie nic nie mowiac, gdyz bylem zmeczony upalem i tlokiem w pociagu,jestesmy na miejscu,podaje cene,malo nie zszedlem na zawal,szok.Ja mu na to dziekuje za wycieczke po gdansku,zaplace tyle ile sie nalezy i tu szok co k......wa se myslisz ze ja darmo cie wiozlem.Odparlem Policja prosze grzeczniej.Ton opadl.To przestroga dla tych niektorych zle wychowanych.nie wiecie kogo wozicie wiec uwazajcie.To fakt z zycia

tym zlotowkarzam co tak postepuja jaja urwac lub odstrzelic gnoje ,kiedys takich konfidentow ,to lano w ciemnych uliczkach,szmatlawce,stare dziady,tylu ich tam jezdzi,naciagacze,
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

A każde auto jest ubezpieczone.

Uuppsss

Przecież taksówkarze są zwolnienie z podatku dochodowego to jaki podatek pan płaci?

Nr rej

A numer rejestracyjny to czemu nie zamazany? Raz zamazujecie w artykułach, raz nie? Gdzie tu równe traktowanie? W artykule z dn 09.03.2018 zamazane, a tu wszystko jawne
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

WTF

Czyli taksówkarz który ma nawigację też nie potrzebuje licencji? Każdy kto odpłatnie wykonuje przewóz musi ją mieć. Czy to taxi czy uber czy prywatna działalność jasia. Jak idziesz robić do partnera ubera to ją dostaniesz jak chcesz na własny rachunek to musisz sobie wyrobić... a kogut to jesteś ty to jest belka świetlna z informacją TAXI POLICJA etc a nie kogut barani kogucie...

Nie lubię ubera bo są dziwni kierowcy wole taksiarzy ale jak mnie jakiś oszuka na km daje kasę jak przyjmie informuję że złoże zawiadomienie do prokuratury o oszustwo nie jeden już miał sprawę w sądzie wiem k*tas jestem ale lubi udupiać oszustów..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

TAXI OSZUKUJE?

W Krakowie uber z miasta na ii strefę 14KM za 15zł
W Krakowie TAXI w 1 strefie 3,6KM za 40zł zamawiane z aplikacji MyTaxi
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przyszły uberdrajwer

Też chce dorobić do marnej pensji i jak tylko zmienię auto zaraz lecę do Ubera.
W między czasie będę ich klientem bo wiem że mnie nie oszukają.Zaplace tyle na ile się zgodziłem za trasę.I mam wpływ na to by zareagować w aplikacji na złego kierowcę.
A ci ukarani kierowcy mają wsparcie prawne Uber.Nawet możliwe że pokryją kary.
Pozdrawiam społeczność Uberową.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

przewozi ludzi

"od kierowcy Ubera pan kupi i nawet nie będzie pan wiedział, że przewoził ludzi - tłumaczy taksówkarz" Przecież to idiotyzm. Kupi Pan samochód osobowy i nie będzie Pan wiedział, że przewoził ludzi. Ha ha. A kogo miał przewozić _ konie? Panie taxówkarzu proszę poszukać rozumu

Czytaj więcej na:
http://www.trojmiasto.pl/wiadomosci/Taksowkarze-kontra-Uber-trzech-kierowcow-zaplaci-kary-n111383.html#tri
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

To Blablacar także jest w Polsce nielegalny?

Czy jednal mogę przewozić na Blablacarze osoby bez zezwolenia?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

TAKsiarze

Taksówkarze..we Lwowie blokujecie kordonem autobusy, żeby turyści nie mogli skorzystać z przejazdu. Rządacie czasem niesamowitych kwot odstawiając gości tylko do przejścia. Tutaj robicie to samo, tylko w bardziej wysublimowany sposób. Tutaj również działacie nielegalnie, atakując ludzi. UOKiK orzekł, że Uberowcy nie łamą prawa. Sprawa zakończona cwaniacy i złodzieje.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0