Tango Nuevo

Temat dostępny też na forum: Tango Nuevo
Opinie do spektaklu: Tango Nuevo.
Tango Nuevo

Spektakl jest koprodukcją Teatru Muzycznego w Gdyni i Teatru im. Stefana Jaracza w Olsztynie. Premiera spektaklu już 21 maja 2011 w olsztyńskim Teatrze. W Teatrze Muzycznym premiera planowana jest na jesień tego roku.

Jest rok 3001. W starej, opuszczonej stacji metra w Buenos Aires pojawiają się trzy kobiety o beznamiętnych twarzach, na których próżno szukać oznak emocji i ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

..

ten spektakl to obłęd! polecam
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 5

trzy wspaniałe dziewczyny wspaniały spektakl polecam
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bilety taniej

Z powodu zmiany planów odstąpię podwójną wejściówkę na sobotnią premierę 5.11, za niemal pół ceny, tel. 601676555
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Piękna muzyka, choreografia i świetne aktorki
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jeden z lepszyc spektakli jaki w życiu widziałam! POlecam!
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

hmmm

tak się zastanawiam czy to nie najlepszy spektakl w muzycznym... genialne!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

dla mnie na pewno jeden z lepszych spektakli jakie widziałam :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam, czy mogłąbym się dowiedzieć ile trwa spektakl??
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

ok 1h :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wspaniałe

świetnie zrobiony spektakl -uczta dla ducha -coś z wyższej półki (nie każdemu może się podobać) ale ci co mają większe wymagania od sztuki to będą zadowoleni - dziewczyny są wspaniałe GRATULUJĘ
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

rewelacja!!!

Powalający spektakl...Piekne przeżycie duchowe...Polecam gorąco.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Czy spektakl jest odpowiedni dla osób starszych ok 70 latków?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

tak

zwłaszcza dla tych ślepych i głuchych
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Tak, jest odpowiedni.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ZAAAA...

DROGO!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

przeniescie scene

do gdanska bo duszno i smutno w teatrach
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Polecam

niesamowite przezycie, naprawdę warto przeznaczyć swój czas na to duchowe doświadczenie
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 1

chętnie odkupie 2 bilety

A może ktoś ma dwa bilety do odsprzedania na dzisiaj czyli na 21 stycznia? dorotat4@o2.pl

jeden z najlepszych spektakli jakie widziałem

Niesamowita ekspresja, elektryzujące. Do tej pory mam wypieki na wspomnienie tej SZTUKI:)
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

dowcipniś

się znalazł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

nic porywającego...

Mam wrażenie, że twórcy podążali za mniej więcej takim tokiem myślenia: przetłumaczmy kilka tang, ubierzmy 3 dziewczyny w jakieś pseudofuturystyczne ciuszki, niech pośpiewają, trochę potańczą, postroją groźne miny, fabuła niepotrzebna, powie się, że jest rok 3001 to będzie tak nowocześnie. A ludzie i tak na to pójdą.
Cały spektakl czekałem, aż się rozkręci, a tu nic - piosenka za piosenką, groźne miny na zmianę ze smutnymi. Ale o co chodzi??? Sztuka dla sztuki...
Muszę docenić jednak pracę jaką włożyły w to aktorki, ładne głosy i na pewno fizycznie wymagające role ale nie pociągnęły tego spektaklu bo nie było czego :(
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 13

świetna gra aktorek no i oczywiscie muzyka Piazzolli!!!

Popieram pablo.Nic porywajacego.Muzyka swietna,spiew i taniec również,ale tez czekałam,ze cos sie rozkreci,rozweseli......za smutne jak na dzieisjsze czasy,gdzie w realu jest smutno a teatr powinien choć troche działac jak odskocznia od rzeczywistości!Jak dla mnie za bardzo przytłaczające.Uwiielbiam muzyke Piazzolii i tylko dzieki niej nie załuje,ze poszłam.Do tego zbyt krotkie przedstawienie jak na teatr muzyczny!!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

albo sobie jaja robicie

albo piszą to marketingowcy z Teatru Muzycznego. Słabo się czuję w roli tego, co musi powiedzieć "król jest nagi"- ale jezus maria - to najgorsze barachło jakie w życiu oglądałem. Pod żadnym pozorem nie idźcie na tą ściemę!!!!! Mogliby te panie chociaż tanga nauczyć, albo jakieś ładniejsze aktorki chociaż. Absolutny dół, muł i kilka warstw skamielin.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 11

Tago? Wolne żarty! Zapach kobiety to, to nie jest

Czego się spodziewacie po spektaklu, który w tytule ma tango?
No właśnie tanga, porywającego, gorącego, elektryzującego tańca.
Jeżeli tego się spodziewacie, to mocno się zawiedziecie.
Na scenę wychodzą trzy balzakowskie panie, które coś tam pląsają, ale mimo podstawowych kroków, tango to nie jest. Co więc zobaczycie? Zobaczycie niewiele, usłyszycie za to kilka łzawych "południowoamerykańskich" piosenek, które mimo wspaniałych głosów (panie mają przepony, że ho ho!) nijak nie porywają ani w ucho nie zapadają.
Pozostaje niesmak wydania 2x80 pln za oglądanie owych trzech nimf.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

nie jestem przekonana

Przepięknie zaśpiewana 'Nina' i 'Marija' i na tym koniec zachwytu, popracowałabym...Ci którzy spędzili trochę czasu w Buenos mogą czuć się rozczarowani.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

29.11.2012

veni, vidi, vici

zombi

mało wczoraj nie zasnełam - poważnie, nudziłam się i tyle. to nie moje klimaty - zombi i tangi .
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

REWELACJA!!!!

ŚWIETNE, ŚWIETNE, ŚWIETNE - porywające, emocjonalne i ta ekspresja w każdym calu, ruch, mimika, gest, taniec, słowo - wszystko REWELACYJNE!!!
Czapki z głów dla dziewczyn!!! proszę o więcej, więcej, więcej.......
A Ci którzy są wewnętrznie mniej skomplikowani niech idą do kina na popcorn.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

tango nuevo

LUDZIE!!! NIE IDŹCIE NA TO!!! TEN SPEKTAKL TO NAJBARDZIEJ WYPACZONA INTERPRETACJA TANGA, JAKĄ W ŻYCIU WIDZIAŁEM!!! WIĘCEJ GRACJI MAJĄ FOKI Z HELSKIEGO FOKARIUM!!!

Inne tematy z forum

Czarnoksiężnik z Krainy Oz (6 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Czarnoksiężnik z Krainy Oz . Czarnoksiężnik z Krainy Oz na podstawie...

Punkt zero (5 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Punkt zero . PUNKT ZERO na Scenie Malarnia W Teatrze Wybrzeże trwają...

Madama Butterfly (7 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Madama Butterfly . "Madama Butterfly" Giacomo Puccini Opowieść o...