Tango

Temat dostępny też na forum: Tango
Opinie do spektaklu: Tango.
Autor:Sławomir MrożekReżyseria:Piotr KruszczyńskiScenografia:Marek Braun Muzyka:Rafał KowalChoreografia:Paweł Mikołajczyk (Scena Foyer, I Akt, 90 min.)„...Muszę przyznać, iż ostatnio zaskoczył mnie Teatr Miejski. Zaskoczył mnie „Tangiem” Mrożka. Dawno już nie oglądałem tak dobrego przedstawienia tego klasycznego już utworu Mrożka. „Tango” obroniło się samo. ...
Przejdź do spektaklu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Publika...

Spektakl i owszem - jest ciekawy, jednak w prawidłowym odiorze sztuki przeszkadzała mi "młodzież" z wejherowskiej szkoły. To był jakiś koszmar!!! Pan Rafał Kowal, odtwórca roli Artura, w scenie dialogu z Alą, pod wpływem emocji przerwał scenę i zwymyślał pewnego niewychowanego młodzieńca... i dobrze, bo do końca spektaklu była cisza...pomijając telefony komórkowe...

Spektakl był bardzo dobry!

Rzadko bywam w Teatrze, a w Miejskim byłem pierwszy raz i bardzo mi się podobało. Nie dość że klimat tego teatru jest bardzo kameralny co daje bliższy kontakt ze aktorami i ze sztuką to Tango Mrożka na dodatek jest (przynajmniej dla mnie) bardzo wciągającą sztuką! I wcale nie nudną! Dużo daje do myślenia... że zanikają pewne wartości życiowe.

PATRYCJA GDANSK

BYLAM WE WTOREK NA TANGU I BYLO BARDZO SYMPATYCZNIE!!JUZ NA SAMYM POCZATKU AKTORZY BARDZO MNIE ROZBAWILI I BYLO TAK DO KONCA BYLY MOMENTY GROZY SMIECHU ORAZ STRACHU.WIEC PODSUMOWUJAC TANGO JEST WART OBEJRZENIA NIE TYLKO JEDEN RAZ. POLECAM WSZYSTKIM TEN SPEKTAKL. JEST z*******Y. PODOBAL MI SIE TAK SAMO JAK MOJEMU CHLOPAKOWI KAMILOWI.POLECAMY WSZYSTKIM

koniecznie zobaczcie!!!

SUPER!!!! cudowne!!!! Gratulacje dla aktorki grającej Babcię!!!!! i oczywiście dla pana Marka grajacego dresiarza:) całość- choreografia, muzyka, teksty, ruchy aktorów , stroje doskonale przygotowane i przemyślane! wzsystkim gorąco polecam....szkoda tylko ,że w Gdynii- z Gdańska trzeba kawałek dojechać...

Bylam i uwazam ze bylo super Spektakl swietnie przemyslany czasami zabawny i pelen grozy :) polecam

kompletna nuda, nic interesującego, dziwne i nieraz niezrozumiałe dialogi o niczym ... ;/

EDWARD

Na przedstawieniu byłam 30 listopada b.r.
z moją wspaniałą klasą V a LE i trochę inaczej wspaniałą... Vb ... (...- każdy wstawa to co lubi) ;p

Wprawdzie spodziewałam się iż EDWARD będzie łysy
(jak na zdj.) niestety niemile rozczarowałam się dostosowaniem bohatera do wymogów Mrożka :)
Jednak sama gra i CHARAKTERYZACJA całkowicie oddała cechy pewnej bardzo "lubianej" subkultury.
Już sam Autor wiedział... kto rządził, rządzi i rządzić światem będzie :P
Wszyscy byli bardzo zachwyceni, ( negatywnych opini nie do siebie nie dopuszczałam)...
także GORĄCO POLECAM!

P.S.
Proponuje utworzenie fun clubu EDWARDA

Mi się bardzo podobało i przyznam szczerze, że Edek daje dużo do myslenia. Szkoda, że tacy ludzie mają większą siłę przebicia, może Polska wyglądałaby inaczej. To jednak dowodzi, że mrożek napisał coś co pod kazdym względem zasługuje na uwagę.

Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuda!

Nie wiem, jak można to oglądać

Nuda muda i jeszcze raz nuda nie polecam nikomu

to było coś wspaniałego polecam wszystkim

bardzo prosze

Jesli ktos by mial ten spektakl na DVD to ja bardzo bym prosila...moglby mi go ktos udostepnic dp sciagniecia????bardzo prosze..

potrzebny plakat ;)

witam! mam taką nietypową sprawę. Potrzebny mi do prezentacji maturalnej plakt, ktory przedstawiałby ostatnią scenę Tanga.. może ktoś mógłby pomóc mi go zdobyć? byłabym wdzięczna ;]

genialny

Jest genialny,zauważyłam,ze jak zawsze młodzież jest znudzona,tak na tym spektaklu wszyscy z zaciekawieniem oglądali,śmieszne teksty,które utkwiły nam w pamięci,podkłady muzyczne,ITP.,super:D

zajumiste bylo to tango.

Temat dostępny też na forum: Tango
zajumisty byl ten spektakl. chetnie go 2 raz obejrze kedys. zabwny, tragiczny. polecam obejrzec.

Inne tematy z forum

Jeden, jeden, dwa (3 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Jeden, jeden, dwa . "Jeden, jeden, dwa" to historia opowiadająca o...

Mistrz i Małgorzata (32 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Mistrz i Małgorzata . Michaił Bułhakow "MISTRZ I MAŁGORZATA" Już 11...

Znaczek miłości (4 odpowiedzi)

Opinie do spektaklu: Znaczek miłości . "Znaczek miłości" Doskonała komedia z czasów PRL-u w...