Tarcze

Witam. Jestem ciekawy Waszej opinii dotyczącej pomysłu zakładania tarczy 160 na tył, a do przodu 180. Czy może wystarczy również 160 z przodu?
Pozdro
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Tarcze

zależy ile ważysz, jak jezdzisz i jaki to hampel. ja mam zestaw 185/160 i mocne hample i styka na tutaj i po górach też. wcześniej miałem 160/160 i czasem mi brakowało trochę ale było też spoko, teraz mam bardziej komfortowo ;)

ja w majtach waże 80 kg, z rowerem i ekwipunkiem na plecach to do zatrzymania mam cirka 100 kg dlatemu na przód dałem wiekszy rotor. ale to tak naprawę tylko w górach się przydaje tak na 100% kiedy na bardzo długich zjazdach z czestym haulowaniem jedzie się praktycznie non stop z parującą tarczą.

rB napisał(a):

> zależy ile ważysz, jak jezdzisz i jaki to hampel. ja mam zestaw
> 185/160 i mocne hample i styka na tutaj i po górach też.
> wcześniej miałem 160/160 i czasem mi brakowało trochę ale było
> też spoko, teraz mam bardziej komfortowo ;)
>
> ja w majtach waże 80 kg, z rowerem i ekwipunkiem na plecach to
> do zatrzymania mam cirka 100 kg dlatemu na przód dałem wiekszy
> rotor. ale to tak naprawę tylko w górach się przydaje tak na
> 100% kiedy na bardzo długich zjazdach z czestym haulowaniem
> jedzie się praktycznie non stop z parującą tarczą.

Avid Juicy 5, a obecnie ważę około 90 kg (czyli ciężka kawaleria)
Pozdro

90kg to całkiem sporo.... 180 na przód byłoby OK, tyle że juicy 5 to dobre hample i 160 powinno Ci spokojnie wystarczyć.

te 15mm srednicy wiecej dają całkiem sporo, mniejsza siła na klamce, lepsza modulacja, mniej sie grzeje i tarcza wolniej sie sciera ;)

no to ładuj 185 do przodu o ile twój widelec ma taki program (osobiście uważam że jak producent podaje że nie można większej niż 160 to lepeij nie pakować większej i gadanie różnych ludków: "a mój rst działa z 203 i jest spoko" to pierdzielenie w bambus). Zatem jak masz lagi 32 mm albo coś równie mocnego to kup sobie adapter i tarcze 185. 203 to przesada i raczej do widelców ze sztywną ośką.

Inne tematy z forum

Czy są jakieś prowizje i haczyk? (3 odpowiedzi)

Szukam kasyna, które nie będzie miało ukrytych opłat i problemów z wypłatami. Skąd mam wiedzieć,...