Telefoniści

Wszyscy rozumiemy że służby porządkowe nie wszędzie mogą być. Co jednak myślicie o 'monitorowaniu kierowców'. Kamery fotografujące nie tylko kierowców przekraczających prędkość ale przedewszystkim rozmawiających przez telefony w czasie prowadzenia auta. Przy przejeźdzaniu przez przejazdy dla rowerów kierowcy wiadomo mają słaby refleks albo rozmawiają przez telefon. Gdy rowerzysta nie zmniejszy prędkości to wypadek pewny, a przecież ma pierwszeństwo na przejeździe. Rowerzyści też nie są 'czyści' dla nich wskaźniki ograniczania prędkości przed pasami pieszych :)
Potem problemy z odszkodowaniami, a z uzyskaniem renty z ZUS to już w ogóle, nie wiem po co ta instytucja istnieje skoro działa opresyjnie i przeciw obywatelom, ale to już oddzielny temat..
Nie rozmawiać przez telefon w czasie prowadzenia choćby nie wiem co się komu wydawało i jakim kierowca on to nie jest.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Jestem za.

Wszędzie zamontować kamery, wszyskim wszczepić czipy. Dodatkowo oczywiście policjant na każdym rogu. Bonusy dla donosicieli.

I będzie nam się żyło pięknie i bezpiecznie
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gdzie kupić rower? (26 odpowiedzi)

Cześć! Szukam jakiegoś sklepy w Trójmieście, gdzie mógłbym kupić dobry rower po niewygórowanej...