Teneryfa

Temat dostępny też na forum: Wesele bez ogłoszeń
Planuję podróż poślubną na Teneryfę , poszukuję wszelkich info na temat tej wyspy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Teneryfa

informacja taka ze to wyspa tylko na relax, nic innego na tej wyspie nie ma:), bylismy w pazdzierniku. na urlopie, wlasnie tydzien temu bylismy w Maroco i jest znacznie ciekawiej:))

A orientujesz się jak wygląda wycieczka promem np. na Gran Canarię.?

Dla mnie ta wyspa to okropność! Wulkaniczna czarna pustynia, z betonowym blokowiskiem dla Niemców, pseudoatakcje dla turystów, nawet rośliny są tam sztucznie nasadzane. To samo przeżyjecie, jak będziecie jeżdzić do Aquaparku w Sopocie - też można skorzystać z basenu i popatrzeć na roślinki w doniczkach.

Popieram Agatha. Choć jeżeli ktoś bardzo lubi oglądać emerytów z Niemiec, to będzie tam miał jak w raju.

Hmm ciekawe... Raj dla gerontofilów... Raj dla geronto-germanofilów...
Musimy to sprzedać jakiejś agencji reklamowej.

Taki Deutsches Geriatric Park. Korzystając obecności obywateli byłego DDR można też pokusić się o skansen komunizmu. A tak poważnie, to dlatego tam jest tyle emerytów z Niemiec i Skandynawii, bo jest tak tanio, że bardziej opłaca się ich tam "wysyłać" niż płacić za opiekę na miejscu.

Ja byłam akurat na Gran Canarii. Nie mam porównaina z Teneryfą ale na Gran canarii było cudownie! Akurat nie należe do osób które lubią całe 2 tyogodnie leżeć na plazy, a na tej wyspie jest co oglądac. Zjezdzilismy prawie cała wyspe wypozyczoną terenówką. Takze Gran Canarie akurat polecam!!

Polecam Teneryfę i wbrew temu co piszą jest co zwiedzać i co robić:) My byliśmy w Playa de las Americas w tym miescie przoduje nocne życie. natomist jeżeli chodzi o cała wyspę możecie wybrać sie na wulkamn El Teide, do wytwórni sztucznych pereł - pięknaa biżuteria, Loro Parque - super śmieszne pokazy /występy delfiinów, fok (Łza się w oku kreci).
Degustacja wina, drzewo smocze i wiele innych atrakcji - jest co robić :)

Polecam wycieczke na piekielny Wąwóz .... strach sie bać 6,3 km (dla wytrwa łych) mordęgi w upale,ale widoki ...bajka ........
Gorąco poleeeecam!!!!!!!

Nie byłam tam na podróży poślubnej, tylko na wyjeździe firmowych i wszyscy byliśmy b. zadowoleni:))))
Emilia

wszelkie informacj znajdziesz w internecie:))) jest ich mnóstwo:)

Mogę się pochwalić? :) My z narzeczonym przeszliśmy Samarię 18,5 km w 4 godziny z hakiem. To był ponoć rekord trasy.

WOW, my 6,3 km szliśmy 3 h hihi ,ale byliśmy pod wrżeniem widoków,,,

Ja byłam hamulcowym, bo cały czas pstrykałam zdjęcia, ale mój narzeczony to chyba nic z widoków nie zapamiętał.