Terminal Kontenerowy w Gdyni (ten, gdzie parkuje prom Stena).

Jeśli ktoś potencjalnie zainteresowany pracą w tym Terminalu (nie mylić z GCT z naprzeciwka), chciałby się dowiedzieć jak się tam pracuje (zwłaszcza w jednym z działów) zachęcam do kontaktu : docent585@wp.pl W tej chwili to wszystko co mogę napisać, bo właśnie administrator forum - po trzech latach dyskusji w tym wątku na forum - uznał, że należy cały watek ten wątek usunąć (nie poszczególne, ponoć zbyt mocne komentarze a cały wątek! No cóż, niektórych pracodawców prawda w oczy kole, więc interweniują, żeby ukryć fakty przed światem zewnętrznym.
W temacie tego Terminala, zapraszam także na inne fora o pracodawcach.
popieram tę opinię 126 nie zgadzam się z tą opinią 4

Prawniczka BCT (tak tak, prawniczka, bo prawnik BCT udzielił dalszego pełnomocnictwa tej pani) złożyła w sądzie wniosek o wydanie odpisu wyroku z uzasadnieniem. Oznaczać to może, że pani chce się dowiedzieć o co chodzi, bo nie zrozumiała wyroku i uzasadnienia ustnego - pomimo że była na sali - i może faktycznie tak jest, bo wychodząc z sali była tak zadowolona, jakby wygrała sprawę. Być może jednak zrozumiała wyrok i uzasadnienie ale celowo, złośliwie gra na czas, albo np. pan prezes chce poczytać co na bazie akt sprawy w kwestii sytuacji w BCT i m.in. o nim samym miał do powiedzenia sąd (a to raczej nie będą miłe wieści - ja na miejscu szefa nie chciałby usłyszeć takich ocen). Jeśli natomiast faktycznie BCT będzie się odwoływał - do czego ma prawo i nikt tego prawa nie kwestionuje - to życzę powodzenia.
W takim wypadku zadbam, żeby z uzasadnieniem i/lub transkrypcją ustnego uzasadnienia wyroku, zapoznało się jak najszersze grono osób, bo sam "suchy" wyrok nie robi takiego wrażenia jak uzasadnienie, w którym sąd nie zostawił suchej nitki na mobberce i prezesie. A niby dlaczego miałbym nie ujawnić uzasadnienia? Przecież skoro BCT zechce dalej się zabawiać kosztem zdrowia mojej żony i ciągnąć temat dalej w ten żenujący sposób, to ja nie widzę powodu, dla którego miałbym ukrywać przed światem jakikolwiek element tej "zabawy".
Poczekam więc na decyzję BCT - jak zechcą się bawić, to się zabawimy na całego. I pomyśleć, że już im chciałem pomału odpuszczać ale są niesamowici i skoro sami poproszą, to nie odmówię.
A jak się panu prezesowi, panu prawnikowi, czy pani prawnik coś nie podoba, to chyba wiedzą, że mogą podać mnie do sądu.
popieram tę opinię 72 nie zgadzam się z tą opinią 5

Jak znajdziesz kilku odważnych to ja też się podpiszę pod "informacją" dla Filipin, a co mi tam.
popieram tę opinię 68 nie zgadzam się z tą opinią 5

No cóż, znając prezesa, nie mam wątpliwości że każe prawnikom odwołać się od tego wyroku.
I jestem pesymistką co do ewentualnej poprawy sytuacji w BCT i to bez względu na ostateczny (niewątpliwie podtrzymany w przypadku odwołania się przez BCT) wyrok w tej sprawie, nic się tu nie zmieni pod tym kierownictwem.
Przecież po nich wszystko spływa jak woda po kaczce! Przecież po tak poważnych zarzutach o mobbing cztery lata temu, które właśnie potwierdził sąd, prezes powinien przynajmniej monitorować zachowania swojej podwładnej (pani kierownik) na tyle, żeby jeszcze przynajmniej w trakcie procesu (jakoś na początku 2018r.), nie pojawiły się kolejne zarzuty, kolejnego jej podwładnego pod jej adresem! Owszem, ten podwładny w efekcie "rozmowy" z prezesem wycofał się z tych zarzutów a prawnicy zadbali żeby zniknął watek na tym forum, w którym ten podwładny bardzo nieprzychylnie wyrażał się o pani kierownik ale mimo wszystko brzydki zapach pozostał!
tak więc moi mili widzicie chyba wyraźnie, że pod tym kierownictwem nic się tu nie zmieni-nawet jakby w sądzie wygrał z prezesem tuzin pracowników. I uważam, że żarty się skończyły i może pora najwyższa odważyć się i skontaktować z centralą na Filipinach i tam przedstawić tę całą chorą sytuację. I tu chociażby np. sprawę coraz mniej zrozumiałej w ostatnich czasach "uznaniowości" przy premiowaniu pracowników, czy sprawę tych wszystkich w ostatnim czasie kontroli przetaczających się przez firmę, które to "nieco" dezorganizują pracę-zwłaszcza, że niektóre wyniki kontroli są .... hmmm ....
Przecież nawet związki zawodowe nam nie pomogą, bo też się boją!
Pozdrowienia dla załogi i dużo zdrowia (zwłaszcza dla tych,co im kolana niedomagają).

Tydzień pełny emocji w bct po tym wyroku (aż huczy w całej bazie i w porcie).
Pytanie brzmi-dotarło do wodza i coś się tu zmieni, czy się odwoła?
popieram tę opinię 66 nie zgadzam się z tą opinią 5

Gratulacje ! Ten wyrok jest światełkiem w tunelu i drogowskazem dla innych oraz dowodem na to, że jednak można
Jeszcze raz duży szacun za to co zrobiliście
Gdyby wszyscy pracownicy byli tak śmiali i zdeterminowani to było by dużo mniej takich szuj na kierowniczych stanowiskach
A przecież firma odpowiadają swoim majątkiem za radosne poczynania swojego kierownictwa

Rozbrajające są te kciuki w dół - zapadł wyrok, sąd w ustnym uzasadnieniu nie zostawił na mobberce i prezesie suchej nitki a oni dalej się obrażają i próbują czarować rzeczywistość.
Jakie to śmieszne i zarazem żałosne.
popieram tę opinię 64 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nareszcie ktoś utarł nosa tym niektórym zarozumiałym, bezdusznym i jednocześnie żałosnym jak się w efekcie okazało przedstawicielom "elity" kierowniczej BCT! Brawo!!!
popieram tę opinię 57 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak tak sz.p. prezesie...
popieram tę opinię 66 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gratulacje! Brawo!
I jak z tym teraz sie czują te managery z przerosnietym ego?
I co teraz z "najlepszą" kierowniczką?
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 4

Sprawa sądowa o zadośćuczynienie za rozstrój zdrowia spowodowany mobbingiem w BCT wygrana. Roszczenia mojej zony - ofiary mobbingu - sąd uwzględnił a w ustnym uzasadnieniu wyroku sąd nie zostawił suchej nitki na BCT.
I jak się teraz czuje pani kierownik Dz. Zaopatrzenia (i jej koleżanka - druga pani kierownik, która trochę wiedziała ale w sumie to ponoć nie wiedziała)?
A zwłaszcza jak się z tym czuje pan prezes, który też ponoć nic nie wiedział o mobbingu i nie dziwiły go odejścia pracowników i chociażby ostatnia skarga wiosną 2014r.?

Dzięki za wsparcie, damy znać jak poszło.
popieram tę opinię 65 nie zgadzam się z tą opinią 4

Prawie wszyscy w bct (i masa ludzi z innych spółek i firm) trzymamy kciuki za koleżankę.
bez względu na wszystko-wielki szacunek dla niej za odwagę i determinacje.

Ogłoszenie wyroku jutro, tj. w poniedziałek 22 października, godz. 14:30.

To kiedy przypada ten sądny dzień?
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dobrze liczę? Sądny dzień już niebawem?
popieram tę opinię 63 nie zgadzam się z tą opinią 4

Bo widocznie elektrycy w bct nie wytrzymują napięcia. Trzeba zatrudniać elektryków wysokich napięć, hi, hi, hi.

Właśnie szukają następnego elektryka....

Już tu chyba do tych ludków dotarło, że jak sąd orzeknie, to zaboli (bo i obciach będzie na całego).
Nie warto szmacić podwładnych, oj nie warto.

Ogłoszenie wyroku w sprawie mobbingu w BCT za dwa tygodnie, tak więc jeszcze trochę niepewności (chociaż i moja poszkodowana w tej sprawie żona i ja a także wiele innych osób .... , doskonale wiemy co się wyrabiało w Dziale Zaopatrzenia).
Pozdrowienia dla niezastąpionej, wybitnie zasłużonej dla BCT pani kierownik Działu Zaopatrzenia ;-)
popieram tę opinię 70 nie zgadzam się z tą opinią 5

A czemu ten minus? Nieprawda, czy co?
Jak źle piszą to fochy, jak dobrze piszą, też źle - weź się zdecyduj pacynko.
popieram tę opinię 69 nie zgadzam się z tą opinią 4

Inne tematy z forum

Przeróbki krawieckie Gdynia Obłuże, Pogórze Dolne- gdzie? (13 odpowiedzi)

Witam, mam do wymiany zamki w spodniach i kurtce jesiennej macie jakieś namiary na osobę...