Tiry na al.Jana Pawła II

Temat dostępny też na forum: Zaspa
Witam,

Zauważyłam, że w ostatnim czasie przy al.Jana Pawła II w Gdańsku, gdzie pracuję jeździ bardzo dużo tirów, co wcześniej absolutnie nie miało miejsca. Czy mógłby mi ktoś wyjaśnić co się stało, czy jest przebudowa jakiejś drogi dlatego ruch samochodów ciężarowych jest kierowanych na aleję? Przyznam szczerze, że jest to bardzo uciążliwe.
Byłabym bardzo wdzięczna za informację.

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Tiry na al.Jana Pawła II

A no też jakoś zauważyłem że jest ich więcej w tym rejonie ale czemu ? hmmm
Ciężko powiedzieć może objazdy jakieś są czy coś naprawdę nie wiem

Jakby nie było mamy dwie budowy (Aviator i City Park) ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Podobnie dużych samochodów przybyło na Kościuszki i pchają się też na Wyspiańskiego!

ruch tirów będzie znacznie większy jak będzie gotowy tunel pod wisłą
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bo to ich droga do portu.

Jadą nową trasą Słowckiego,potem przy ETC na rondzie skręcają w Rzeczypospolitej w stronę Przymorza,na wiaduktach na Zaspie skręcają w Jana Pawła II i jadą aż do Czarnego Dworu i dalej Trasą Słowackiego do nowo otwartego ronda na Marynarki Polskiej a potem wprost do portu i na promy.
Tak jest nowa trasa i po otwarciu tego ronda taki ruch to będzie normalka.
Do czasu aż nie wybudują brakującego odcinka nowej Trasy Słowackiego który ma prowadzić od ronda przy ETC tuż za ETC przecinać Chrobrego i dalej do Hallera lub w innej koncepcji przecinać Hallera i działki w kierunku nowego mostu na Uczniowskiej ale ta druga wersja jest mniej prawdopodobna.Taki ruch to będzie tam normalka przez najbliższe długie lata jak nie dziesięciolecia.
Swoją drogą marne to pocieszenie dla mieszkańców okolicznych bloków.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: Bo to ich droga do portu.

podziekujcie budyniowi gdanszczanie, prawdziwy sajgon bedziecie mieli dopiero za dwa lata jak otworza tunel :)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...