Kiedyś miałam krem od Babuszki Agafii- mała zielona tubka i po nim skóra była matowa,ale nawilżona. Mi nie jest to potrzebne, ale wcześniej nie miałam takiego kremu.
A próbowałaś tego kremu https://sklep.barwa.com.pl/barwa-siarkowa/199-upiekszajacy-krem-selfie-time-barwa-siarkowa-quick-40ml.html ? Miałam taki sam problem, długo szukałam odpowiedniego preparatu i dopiero koleżanka mi podsunęła ten krem. Zawarty w nim składnik krzemian glinowo - magnezowy sprawia, że cera od razu staje się zmatowiona, jednocześnie ogranicza niepotrzebne błyszczenie i niedoskonałości. Bardzo fajnie trzyma makijaż. Spróbuj koniecznie.
Również zgadzam się z niektórymi osobami, może trzeba najpierw zadbać o pielęgnację twarzy. Jest wiele dobrych dermokosmetyków na rynku. Spróbuj jeszcze zmatowić delikatnie powiekę korektorem zanim dasz bazę na powieki.
Jeżeli Twój problem dotyczy też skóry twarzy to polecam wyrzucić silikonowe bazy pod makijaż a jako bazę pod fluid stosować albo żel aloesowy, np Holika Holika albo lotion no 1 Hada Labo. Dodatkowo z żelem aloesowym masz super pielęgnację bo w ekspresowym tempie goi wszelkie zaczerwienienia i podrażnienia. A jeżeli tylko powieki tłuste to baza art deco (ja sobie też chwalę bell) z kredkami i cieniami double wear dadzą radę.
dokładnie. Ja miałam podobny problem, ale to kwestia złego doboru kosmetyków lub kompletnego ich nie stosowania. Teraz używam bazy od Bielendy z serii Glow essence z efektem rozświetlenia i jest bardzo dobra ;).
Do tłustej cery kup sobie kosmetyki z glinka zieloną, pomaga jak nie wiem, naturalny składnik. Dobre ma w ofercie Bielenda , własnie te używam, to linia Botanical Clays