To już nie jest pani mieszkanie

Opinie do artykułu: To już nie jest pani mieszkanie.

Pani Beata była współnajemcą mieszkania komunalnego, które bez jej wiedzy sprzedano drugiemu najemcy - jej byłemu mężowi. Dowiedziała się o tym od policji, która interweniowała, gdy kobieta próbowała wejść do lokalu, w którym cały czas jest zameldowana.

W 1999 r. pani Beata wprowadziła się wraz z mężem do komunalnej kawalerki przy ul. PCK w Brzeźnie. Oboje mieli status współnajemców.

Problemy mieszkaniowe naszej czytelniczki zaczęły się - jak to często bywa - wraz z rozwodem, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

do ojca dziecka

ona idac do pracy zarobi ok 1000-1200 z tego musi oplacic mieszkanie, opiekunke dla dziecka. myslisz ze na jedzenie wystarczy?
jestes juz nudny z wysylaniem jej do pracy

to nie tak

Chcialam powiedziec wszystkim ze to nie jest tak jak myslicie, ja znam bardzo dobrze bylego meza p.Beaty i wiem ze on byl zawsze pazerny na kase i na wszystko.Oszukiwal ja od samego poczatku.Pojechal do stanów do jej bylej przyjaciolki bo czul tam interes.I to mieszkanie mu sie nigdy nie nalezoalo, ale widac jak nasi urzednicy pracuje i jak czesto potrafia sie mylic.szkoda słow i nie bede juz tego komentowac.

błogosławiony - w użyciu rzecz. w kościele katolickim: człowiek zmarły, będący przedmiotem oficjalnego kultu lokalnego
święty - uświęcony przez jakąś religię, będący przedmiotem czci religijnej; związany z kultem religijnym, jego przedmiotami, obrządkami itp.
chwilowa cisza spowodowana była udaniem się po melanż:-)
teraz wprowadzam do organizmu bajkowy nastrój:-)

PIS

--PISdusie powiedzieli,że teraz jest demokracja i że będzie inaczej,że wypaczenia się więcej nie powtórzą.
Ale czy mało razy tak mówiono?
Ty wielbicielu "teribble twins" ,bez przepustki do mediamarkt,
ręka od nożyczek cię nie pali?Uważaj bo sobie obetniesz nie to co potrzeba...

kozak

jeszcze tyko to:
"W skład jego obietnic wyborczych wchodzi:
* Zmiana granicy wschodniej (głównie rewizja granicy północnej, nie wliczywszy Obwodu Kaliningradzkiego).
* Odłączenie się od Unii Europejskiej.
* Pokonanie Rosji i zagarnięcie wszystkich terenów północnej Azji i Europy zachodniej.
* Zredukowanie podatków do minimum.
* Uśmiercenie wszelkiego socjalistycznego pomiotu: Andrzeja Leppera ps. "Janosik", Jarosława Kaczyńskiego ps. "Kwak", Tadeusza Rydzyka ps. "Papież", Wojciecha Olejniczaka ps. "Młody".
* Naucznie wszystkich gry w brydża.
* Kara śmierci dla każdego choćby najmniejszego przestępcy.
* Wprowadzenie nakazu zmiany obuwia na tenisówki miękkie we wszystkich instytucjach publicznych.
* Rewizja granicy wschodniej i północnej.
* Sprywatyzowanie wszystkiego, nawet rządu. Jeśli coś zostało sprywatyzowane wcześniej, należy to odkupić i sprywatyzować ponownie.
* Zlikwidowanie zasiłków dla bezrobotnych i wprowadzanie podatku od braku pracy w wysokości 34% najwyższej pensji krajowej.
* W razie niemożliwości zredukowania podatków do minimum wprowadzenie podatku odwrotnie progresywnego (stawki - bezdomni 149% najnajbiedniesi 70%, najbiedniejsi 60%, po prostu biedni 50%, małośredniozamożni 45%, średniośredniozamożni 42%, wyżejśredniozamożni 40%, małobardzobogaci 10%, bardzobardzobogaci 5%. - uzasadnienie - najbogatsi dają pracę najbiedniejszym, więc należą im się ulgi)
* Wprowadzenie wprowadzenie tak skomplikowanych zasad reprywatyzacyjnych, aby nawet urzędnicy nie mogli ich zrozumieć (co miałoby zapobiec nadużyciom). "
(nonsensopedia pl) polecam

kleska beatki

a forum mialo byc o niej . hehe

jeszcze wolnego

bo socjaliści z lewej strony robią już podchody żeby nam dołożyć kasy fiskalne hahaha

drogi Galluksie to już na zakończenie...

teologia ma związek ze statusem błogosławionych i świętych a nie z Beatami (na szczęście), naucz się czytać tekst ze zrozumieniem, może jeszcze podyskutujemy. żeganm wszystkich darmozjadów i trzymających się za socjal jak tonący za brzytwę i spadam, korzystając z dobrodziejstw wykonywania wolnego zawodu...

Lenin mial racje Beata do pracy!!!!!!

tak czytam i brakuje mi tutaj Beaty to o niej jest ta piosenka.....

oj Skowroński Skowroński!!!!

Lenin mial racje...

"ten system jest lepszy w ktorym robotnik wydajnieszy jest w tej samej jednostce czasu"- Wlodzimierz Lenin
On tylko nie przewidzial ze komunizm ma sie rozwinac z kapitalizmu!

kozak (nie namierzyłeś)

" * Nie zdajecie sobie Państwo sprawy, jak nasze mózgi macerowane są przez Czerwonych s*******ów! Gdyby inny Czerwony s*******, Adolf Hitler, miał do dyspozycji telewizję, to dziś w Europie panowałby nie eurosocjalizm, lecz narodowy (niemiecki) socjalizm!

* Nawet za Hitlera czy Stalina, góral mógł sobie robić oscypki, jakie chciał, a dzisiaj stoi nad nim urzędnik unijny. "

Janusz Korwin Mikke

(na zakończenie ku przestrodze dla potomnych)

ja nie bede teologiem? juz sie z tym pogodziłem:-)
teologia to nauka o Bogu oparta na dogmatach danej religii, zakładająca prawdziwość jej twierdzeń, podejmująca jej wykład, interpretację i obronę
teologia nie zajmuje się znaczeniem imienia....nawet beaty:-)

"Nawet w muzułmańskich krajach kobiety są nauczycielkami na przykład. To nie jest tak, że kobieta nic nie robi, ona w domu pracuje, i to ciężko. Tylko chodzi o to, że są pewne specjalizacje i jedni się odnajdują w tym, drudzy w tamtym. Weźmy na przykład dwa kluby sportowe, jeden konserwatywny, drugi postępowy. Przychodzi do takiego klubu dwóch facetów, jeden chudy, taki malutki, drugi olbrzymi. W klubie konserwatywnym mówią tak: ciebie, wielkoludzie, to my jeszcze podpasiemy i będziesz ciężary podnosił. Małemu, chudemu mówią: to my cię jeszcze odchudzimy i będziesz jeździł jako dżokej. A w klubie postępowym mówią tak: musi być równość. Ciebie, chudego, podtuczymy, a tego grubego odchudzimy. Który klub wygra? ten, który specjalizuje. Otóż, to społeczeństwo, które kobiety specjalizuje w kobiecych czynnościach a mężczyzn w męskich wygra ze społeczeństwem idiotów, które jest społeczeństwem uniseksu."
Janusz Korwin Mikke

wiesz co Gallux

ale teologiem to też już nie zostaniesz róznica pomiędzy święta a błogosławioną jest mnie więcej taka jak pomiędzy skórą wygarbowaną a niewygarbowaną. każda skóra wygarbowana była kiedyś niewygarbowaną ale nie każda skórw niewygarbowana stanie się wygarbowaną. różnica pomiędzy błogosławioną i świętą jest duża niezależnie od faktu z czym kojarzy ci się przymiotnik błogosławiona...

znowuż:-)??
beata - błogosławiona - zgoda
nie lubie tego zwrotu, bo w błogosławionym, to można byc stanie
ja widzę równość pomiedzy święta a błogosławioną
świety to znaczy wolny od grzechu,
błogosławiony równoznaczny jest z beatyfikacją:-)

majek

zaczepiasz URA-a czy obrażasz Beatkę, bo już nie wiem, rozdwojenie jaźni masz czy co?

"Otóż po to kobieta sobie znajduje faceta, żeby był od niej mądrzejszy, silniejszy i wykonywał za nią różne czynności, jak rąbanie drzewa, całkowanie i inne, dla kobiet niedostępne. Robiłem taki eksperyment, jakieś 30 lat temu, że pytałem niewiasty w okolicach 20 lat, które skończyły szkołę średnią, podchodziłem na ulicy i grzecznie pytałem, co to jest logarytm. Żadna nie wiedziała, a wszystkie skończyły szkołę średnią."
Janusz Korwin Mikke