To już nie jest pani mieszkanie

Opinie do artykułu: To już nie jest pani mieszkanie.

Pani Beata była współnajemcą mieszkania komunalnego, które bez jej wiedzy sprzedano drugiemu najemcy - jej byłemu mężowi. Dowiedziała się o tym od policji, która interweniowała, gdy kobieta próbowała wejść do lokalu, w którym cały czas jest zameldowana.

W 1999 r. pani Beata wprowadziła się wraz z mężem do komunalnej kawalerki przy ul. PCK w Brzeźnie. Oboje mieli status współnajemców.

Problemy mieszkaniowe naszej czytelniczki zaczęły się - jak to często bywa - wraz z rozwodem, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Beata do pracy !!

Tak pracuję mam opiekunkę za 400zł miesięcznie i nie mam rodziców.
Beata weź się za pracę !

majek, majek, nie pleć bajek

to że mam takie zdanie jak ktoś inny z tego forum to nie oznacza wcale ze sie pod niego podszywam głupku...

...

jak widac co niektorzy piszacy komentarze nie maja pojecia o zyciu...latwo sie pisze ze to ze tamto...a ciekawa jestem co zrobiliby w takiej sytuacji?puknijcie sie w glowy nim cokolwiek napiszecie...niestety nasze kochane panstwo takie jest zamiast pomagac robi pod gorke nie wspomne juz o prawie jakie mamy po prostu brak slow...

majka

"typowy przyklad znajomego beaty,,,,glupiomadry i wulgarny"

to o tobie ?

"Jezeli ktos sie wyprowadza i melduje w innym miejscu"

nosz powtarzam człowieku!
przeczytaj ten artykuł pare razy, to może twój prawiczy móżdżek zadziała
kobita ma meldunek tam gdzie mąż
Boże chroń ludzi od takich prawników amatorów
przerzuć sie na ginekologa daje ci więcej szans:-)

A ten skuras to kto?

Dlaczego w urzędzie miasta zatrudnia się osoby o niepolskim pochodzeniu?
Jak potem taki nie-Polak może dbać o interesy Polaków?

dla pani beaty mógłbym być dziadkiem konusie:-)
mam wnuka w wieku lat 10 i powiem, że widzę u niego wiecej rozumu, niż u was do kupy wzietych:-)
aż was skręca sama mysl, że pani beata może miec lepiej od was:-)
smutne to, ale nie mozna walczyć z faktami:-)

nic nie rozumiem

cytat:
- Jeżeli mieszkanie sprzedano przed odebraniem prawa do lokalu, to rzeczywiście tak nie powinno być - przyznaje Dimitris Skuras, dyrektor Wydziału Gospodarki Komunalnej w gdańskim Urzędzie Miasta. Jego zdaniem pośpieszyli się urzędnicy Wydziału Skarbu.

- Rzeczywiście, zbycie lokalu nastąpiło w okresie wypowiedzenia umowy najmu - przyznaje Roland Dudziuk, pełniący obowiązki kierownika referatu sprzedaży mieszkań w Wydziale Skarbu UMG. - Sprawdziliśmy, że pracownik GZNK nie przekazał nam informacji o toczącym się postępowaniu związanym z wypowiedzeniem umowy najmu. Wobec tej osoby dyrektor GZNK wyciągnął konsekwencje służbowe.

wszystkie urzedasy potwierdzaja, że tak nie powinno byc, że popełniono błąd i co daleJ?
nic nie robią żeby ten błąd naprawić? tylko gadają?
albo żyjemy w państwie prawa albo to jakis jeden wielki przewał. niech sie tym zajmie CBA, o korupcji w wydziałach skarbu mówi sie czesto.

tylko dla galuxa wyjasnienie

Jezeli ktos sie wyprowadza i melduje w innym miejscu tow przypadku mieszkania komunalnego tak jakby sie go zrzekl,niestety tak to sie traktuje.Bierze sie stan faktyczny posiwadczenie innych najemcow pod grozba odpowiedzialnosci karnej.I tu byly malzonek nie klamal,od miesiecy powdka nie zjamowala lokalu ,a wiec wyrpowadzila sie samowolnie ,bez przymusu!

do gallux

typowy przyklad znajomego beaty,,,,glupiomadry i wulgarny

"powodka samowlonie sie wyprowadzila"

polecam ci kolego policyjny.blog.pl
tam takich kwiatków jest w pip i od groma
nie moge
powódka samowolnie sie wyprowadziła:-)
no to lu jej mandata za samowolke ha ha ha ha

do g

tyle ma wspólnego, że ja zarabiam w niełatwy sposób swoja kaskę, którą odkładam na własne mieszkanie (na razie wynajmuję klitkę) i nie życzę sobie marnowania MOICH PIENIĘDZY,które nasza razwiedka mi zabiera, na tego typu ELEMENTY.mam dwie ręce i dziecko jak Pani Beata i potrafię sobie poradzic nawet mając gorszy fach na starcie. Do głowy mi nie przyszło żerowanie na reszcie społeczeństwa, jak to stado głodne socjali...
Jesli chodziło ci o podpis,nie ma sprawy,masz imię, sam sobie odpowiedź czy prawdziwe (ciekawe jak to sprawdzisz...)hehehe

prawnik
jak tak piszesz pozwy jak tutaj, to ci powiem, że ci sie gimnazjum kłania

a rację ma oczywiście tuwim (tam nie wim)

ty tuwim
nie rób tu za zaczarowaną dorożke
koń by sie uśmiał

bezstronnie

Mieszkania komunalne sa najczesciej zaniedbane i zniszczone,to przewaznie stare bydynki,utrzymywane przez gmine(miasto).Nie ma wiec chetnych na wykupienie przez najemcow takich mieszkan,bo koszt jest niewspolmiernie wysoki a samo mieszkanie wymaga przewaznie remontu generalnego a i to nie za wiele pomaga( nie trzyma
dzisiejszych standardow).Mozliwe ze byly maz Beaty planuje wrocic kiedys z USA dlatego przed wyjazdem zabezpieczyl sobie lokum.Nie sadze aby mogl na tym zarobic wielkie pieniadze.Troche niejasna jest dla mnie sprawa niewiedzy pani Beaty o wykupie jezeli byla tam zameldowana.Przewaznie pisma wagi urzedowej musi podpisac odbiorca.(pokwitowac odbior).Niejasna jest tez dla mnie interwencja Policji kiedy pani Beata chciala wejsc do mieszkania.Tym bardziej ze jej byly maz w tym czasie przebywal juz w USA.To jednak nie przesadza sprawy wedlug zasady kijem tego co nie pilnuje swego,powodka samowlonie sie wyprowadzila i nie dopilnowala swoich spraw wobec tego tlumczenie sie ze nie wiedzial jest malo przekonywaujace dla sadu.Z drugiej strony gmina moze zaproponowac powodce odnajecie innego rownorzednego lokalu tytulem zadosc uczynienia.
Sad moze miec jednak watpliwosci czy powodka niepracujaca znajdzie srodki na utrzymanie tego lokum i czy rzeczywiscie bedzie w nim mieszkac a nie z matka.Tym bardziej ze ludzi chorych i bardziej potrzebujacych jest wiecej a srodki dosc delikatnie powiedziane mniej niz skromne.

do galluxa

mylisz pojecia z zawisci z realna ocena sytuacji

to jakiś absurd

totalny kretynizm - to tylko w Gdańsku może się coś takiego trafić

no nie wiem

mam podobne odczucia

Oszustka

Mieszka obok w bloku p beaty i to co tu czytam do stek kłamstw!ludzie to nie jest dziecko tego pan ,co wyjechał do ameryki,oni sa juz dawno po rozwodzie.p beata dziecko ma z innym facetem z tego co wiem to ojciec dziecka ma 3 pokojowe mieszkanie.Dlaczego nie wprowadzi sie do niego?
najłatwiej na kłamac i zgrywac biedna beatke.