To już nie jest pani mieszkanie

Opinie do artykułu: To już nie jest pani mieszkanie.

Pani Beata była współnajemcą mieszkania komunalnego, które bez jej wiedzy sprzedano drugiemu najemcy - jej byłemu mężowi. Dowiedziała się o tym od policji, która interweniowała, gdy kobieta próbowała wejść do lokalu, w którym cały czas jest zameldowana.

W 1999 r. pani Beata wprowadziła się wraz z mężem do komunalnej kawalerki przy ul. PCK w Brzeźnie. Oboje mieli status współnajemców.

Problemy mieszkaniowe naszej czytelniczki zaczęły się - jak to często bywa - wraz z rozwodem, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

dziekuje gallux:-) bardzo Ciebie prosze o mail do mnie.

rzeczywiście gallux

twoje nazwisko jest prawdziwe... hahaha socjalisto od 7 boleści

na mój gust jeżeli mieszkanie zostało sprzedane jeszcze w okresie trwania okresu wypowiedzenia umowy najmu i sprawy w sądzie (o prawo do lokalu) to ten lokal jest wspólny
moim zdaniem pani beata ma współwłasność
tym bardziej zalecam sąd, ja sie nie zawiodłem, wierzę że uda sie i pani
a tym małym gnojkom co sie nie potrafią podpisac swoim imieniem i nazwiskiem skoro szkalują kogoś, to powiem żeście zwykłe mendauszki...

tutaj chodzi o złamanie prawa przez urzednika Państwoego a sprawa pracy nie ma tutaj nic wspólnego.

gallux,,a moze zorganizujesz jakas akcje charytatywna dla pani beaty,taka ona biedna

powoli z tą urodą:-)
ja widzę matkę z dzieckiem plus ramię zdajemiesie mamusi
pomóc więcej, niż wyłożyć tutaj sprawę, nie jestem w stanie
w najbliżym MOPSie podadzą adres do prawników udzielających darmo porad (to jest we wrzeszczu boczna od grunwaldzkiej teraz mam dziure w mózgu i zabyłem może to derdowskiego?)
nie ma co czekać tylko przy pomocy prawnika złożyć stosowny pozew
są poza tym chyba jeszcze jakieś kobiece organizacje, które mogą wesprzeć panią beatę i odpowiednio pokierować...

Trzeba dzialac w dwoch plaszczyznach jednej rzeczy dokonannych ( a wiec zagniezdzic sie tam) drugiej pisemnej do odpowiednich urzedow.

ja tez ja znam,taki z niej protetyk jak z koziej dupy traba

e tam

takie oskarzenie nie ma znaczenia na rozprawie wyjdzie ze meldunek jest aktualny ,a wiec prawo do zamieszkiwania tez.Wlasciciel lokalu musi zapewnic lokum zastepcze jak chce sie pozbyc lokatora.Tu sprawa dla sadu moze byc bardziej skomlikowana bo to byla zona.
Nie balbym sie takiej rozprawy sad nie zarzadzi eksmisji ,a policja nie ma prawa usunac z mieszkania bo prawo meldunkowe jest prawem nadrzednym .Przy nabyciu praw wlasnowsciowych prawo meldunkowe zostalo pominiete wiec tu jest mozliowsc obrony i pozostania w mieszkaniu.

Ja chce proteze i galux tez

witam doradco w trudnych sprawach .* wrzesnia weszlam do mieszaknia i oskarzono mnie o wlamanie do wlasnego mieszaknia.Dzisiaj ide na Policje w celu wyjasnienia.Moj byly mąż celowo tak dziala aby mnie zniszczyc.

ona jest kuta, a ty masz zakuty łeb

No teraz galux masz zadanie uratowac dusze pieknej Beaty.
A wy zboczenicy do niej nie piszcie!

Pani Beatko

znamy sie parę latek. Wiem na co panią stać i jak udanie potrafi Pani grać, widziałam niejedno...życzę pani jak najlepiej i dlatego postuluje do Pani - JAK NAJSZYBCIE ZABRAĆ SIĘ ZA UCZCIWĄ ROBOTĘ. Jest Pani protetykiem,ma Pani dobrze płatny fach w ręku, niech się Pani nie kreuje na ofiarę losu, bo jest Pani kuta na 4 kopyta...

beata

Witam g:-).czy moge prosic Ciebie o pomoc abys mnie pokierowal.czekam na maila od Ciebie.pozdrawiam Beata
beatkap24@tlen.pl

I jeszcze do Beaty z 11,13

Powodzenia, warto powalczyć chociażby dla tego szkraba, podobno żyjemy w bardzo prorodzinnym kraju.

jozek nie daruje ci tej nocy

Duzio samotnych matek w Trojmiescie pracuje w agencjach towarzyskich.No ale bez mieszkania to sie nawet tego zawodu nie da uprawaic.Pani Beata powinna grac w lotka ,chodzic do kosciola czesciej,i nieczym sie nie przejmowac.Bo duzo jest matek w jej sytuacji.Powinna podrzucic dziecko panstwu na wychowanie i myk do Irlandi do pracy.Wtedy bedzie wszystko prawidlowo po Polsku.A tak ona chce jakies rozwiazania romantyczne ze rycerz w bialym mercedesie i ja uratuje....
No wiec rozwieje zludzenia .Ten film z Rysiem Gere i Julka Roberts to klamstwo .Mial sie z poczatku nazywac 3000 a nie pryty lomem...
No jeszce moze sie wlamac do mieszkania i zmienic zamki.I juz jej nikt z stamtad nie ruszy -jestem tego pewny!

PRAWO??? Jakie prawo, kasa pod stołem i naprzód... cóż za skandal...

Na tym przykładzie widać jak działają Nasi urzędnicy. Jakiej skrupulatności i uczciwości w działaniu można się z ich strony spodziewać. Przecież to jest skandal. Uważam, że tą sprawę powinna zbadać odpowiednia komórka Pana Prezydenta Pawła Adamowicza, do którego za pośrednictwem tego portalu apeluję. Sadzę, że należałoby złożyć do sądu zawiadomienie o prawdopodobnym popełnieniu przestępstwa, a może nawet i korupcji (co jest teraz bardzo modne – kto smaruje ten jedzie…) oraz niedopełnienia obowiązków służbowych pracownikowi odpowiedzialnemu za ten stan rzeczy, na szkodę pokrzywdzonej. Nie rozumiem jak w kraju, gdzie podobno 99 % ludzi deklaruje się, że jest osobami wierzącymi w Boga, można się spodziewać takiego zachowania. Jak to możliwe, że władze Gdańska, siedzą z założonymi rękami i patrzą na bezprawie? Czyż władze Gdańska nie powinny przypadkiem stać na straży przestrzegania prawa, oprócz pobierania pensji, co miesiąc? Panie Prezydencie Miasta Gdańska, dzięki nam – społeczności Gdańska, wygrał Pan wybory, obdarzyliśmy Pana zaufaniem – apeluję do Pana Panie prezydencie, niech stanie Pan na straży prawa, niech stanie Pan na wysokości zadania i zrobi to, co dyktuje Panu chrześcijańskie sumienie oraz litera prawa!!! Jaka nasza wiara takie nasze życie, jakie nasze życie – taka nasza wiara. Nie wierzę, że nie ma Pan takiej władzy w mieście, aby nie mógł Pan cofnąć skutków tego bezczelnego i nieuczciwego procederu, jakiego ofiarą stała się Pani Beata. Ten skandal nadaje się do zgłoszenia do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka i Obywatela, oraz wszystkich instytucji broniących nas biednych ludzi przed nieuczciwością i głupotą urzędników. Mam nadzieję, że ten skandal znajdzie się na wokandzie właściwych struktur europejskich, bo niestety w kwestii przestrzegania prawa, to do Europy nam jeszcze daleko. Wystarczy popatrzeć na nasze ulice (obwodnica Trójmiasta, ulice miasta) przepełnione pędzącymi niezgodnie z prawe o ruchu drogowym – samochodami, ale przecież siedzący w nich obywatele uważają się za ludzi uczciwych, uczciwych, w końcu są wierzący i do kościoła chodzący. Szanowni Państwo cóż za hipokryzja.
Panie Prezydencie apeluję o uczciwość i przestrzeganie prawa w naszym mieście!!!
Panie Prezydencie przecież stoi Pan na straży prawa, niech, więc nie pozwoli Pan to, aby Pana okres sprawowania władzy był splamiony takim skandalem!!!

miłośniku
moja przygoda z gminą zaczęłą się właśnie od wypowiedzenia mi umowy najmu mojej dziupli:-)
sprawe wniosłem do sądu (wniosłem ją w ostanim dniu hi hi hi okresu wypowiedzenia, a gmina juz moje mieszkanko dzieliła jak skórę na niedźwiedziu, a tu ha ha ha niespodzianka) i wygrałem w dwóch instancjach
pani sędzia bardzo ładnie metaforycznie określiła moje prawo do lokalu jak prawo "do własnej przestrzeni życiowej"
w moim mniemaniu nie ma na co czekać tylko wykonać dwa ruchy
jeden do prokuratury - zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa przez urzędnika
i do sądu o uchylenie aktu sprzedazy z powodów które już wymieniłem

galcoś

" socjalistą z liberalnym odchyleniem" ?
No proszę! Dzięki za komplemement :))

No i witamy w naszym gronie Miłośnika Sopotu po powrocie z turnee.