To już nie jest pani mieszkanie

Opinie do artykułu: To już nie jest pani mieszkanie.

Pani Beata była współnajemcą mieszkania komunalnego, które bez jej wiedzy sprzedano drugiemu najemcy - jej byłemu mężowi. Dowiedziała się o tym od policji, która interweniowała, gdy kobieta próbowała wejść do lokalu, w którym cały czas jest zameldowana.

W 1999 r. pani Beata wprowadziła się wraz z mężem do komunalnej kawalerki przy ul. PCK w Brzeźnie. Oboje mieli status współnajemców.

Problemy mieszkaniowe naszej czytelniczki zaczęły się - jak to często bywa - wraz z rozwodem, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

baja

Ja co prawda mam małą kawalerkę, ale za to BMW rocznik 94, i to jest to na co laski lecą,lubią przejechać się dobrą furą, prawie wszystkie, ha ha ha.

Ale ja na Ciebie nie napadam. To Ty napadasz na Beate chociaz nie znasz dobrze jej sytuacji

Ale z drugiej strony to jak mamysie zdawac na laske obcych ludzi i im placic to wole splacac kredyt i miec wszystkich gleboko...

Nowidzisz Ilka

i co mnie napadasz mam rację i Beata ma się brać za pracę innej opcji nie ma Idziesz albo giniesz !

Chichocie,

jeśli do mnie pijesz...to kula w płot. Mam na grzbiet i mam do gara (i to nieźle). Kwestia tzw. ZARADNOŚCI życiowej. Zamiast kilku mężów - jeden, ale za to dobry. Zamiast cwaniakowania - solidna praca i wybór priorytetów (własne mieszkanie jako naj- naj- naj-). Zamiast upominania się "mnie się nalezy" - postawienie na własne siły i konsekwencja w realizacji swoich celów. Trudne? Chyba nie....jeśli się nie jest gęsią komunalną.

Tak. Sa. I niestety taki musze wziac, bo moje mieszkanie zajmuje jeden darmozjad. Ale co z tego, jak potem synkowi nic nie bede mogla kupic, bo ledwo na jedzenie wystarczy.

własnie ci co kradną mają mieszkania.Oj Beatko chyba dobrze zrobiłaś może ktoś zainteresuje się co się dzieje w naszym Gdańsku i jakie interesy potrafią robić urzędnicy.a tu chodzi tylko o małe socjalne mieszkanie. Strach pomyśleć.

Ilka

są kredyty ,
prawie dośmiertne i można sobie kawalerkę kupić nawet z nieślubnym dzieckiem ja się nie dziwię głowie rodziny że ją zostawi to co zrobiła to żenua

Wyrzekać się można a potem z niedożywienia paść

HA ha ha, dom mam, ale na grzbiet nic, do gara też , ipo co dbać o swój wizerunek.

Tak.bo w dzisiejszych czasach miectyle zeby kupic sobie nawet najmniejsze M to trzeba naprawde chyba nie wychodzic w ogole z pracy,albo krasc.

Beato walcz z tymi urzędasami

Nie odpuszczaj, trzeba walczyć, nie poddawaj się.

Toni,

mylisz się. Nie jestem z BOM. Nie mam kompletnie nic wspólnego z BOM. Jestem przeciętnym obywatelem, który ma SWÓJ WŁASNY DOM, wybudowany kosztem wielu wyrzeczeń i sporym nakładem środków. Dlatego cwaniakowanie mnie zwyczajnie mierzi. Jasne?

a tak nie interesuje mnie osoba Beaty tylko ten balagan w urzedzie bo chyba to jest dzisiajeszym temetem.Brawo Beato za poruszenie takiego tematu! skoro Pani Beata dała taki artykul to ma do tego podstawy.Trzym sie Beatko ja lece na Andrzejki

Do ojca z dz...

Jak masz to siedź cicho, bo może w przyszłości też będziesz prosić UM o mieszkanko, starość nie radość.

Ojciec z dzieckiem

Jak zarabiasz kokosy, to masz. Nie wszystkim w życiu tak się szczęsci, dlatrgo ciesz cię że masz, bo życie się zmienia.

ojciec z dzieckiem

i uważam, że ta kobieta myśli bo inaczej zostawiłaby sprawę i została z niczym, nie nam osądzać czy jej się należy to mieszkanie tylko że pradwopodobnie została go pozbawiona bezprawnie!i to jest sedno sprawy

skoro zyje do dzis to chyba daje rade by oplacac rachunki.

Beato

Jeśli pracownik się pomylił , to powinien szkodę naprawić,przywrócić

To samo co wiatrak do piernika

Nikt nikomu za darmo nic nie da ale nasze Polskie społeczeństeo tego nie wie i tylko wołą daj mi daj mi !Tylko na tyle stać Beatę!

praca

Ma znaczenie. Jak nie pracuje to w jaki sposób chce płacić za mieszkanie i utrzymać siebie i dziecko.