To już nie jest pani mieszkanie

Opinie do artykułu: To już nie jest pani mieszkanie.

Pani Beata była współnajemcą mieszkania komunalnego, które bez jej wiedzy sprzedano drugiemu najemcy - jej byłemu mężowi. Dowiedziała się o tym od policji, która interweniowała, gdy kobieta próbowała wejść do lokalu, w którym cały czas jest zameldowana.

W 1999 r. pani Beata wprowadziła się wraz z mężem do komunalnej kawalerki przy ul. PCK w Brzeźnie. Oboje mieli status współnajemców.

Problemy mieszkaniowe naszej czytelniczki zaczęły się - jak to często bywa - wraz z rozwodem, ...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy moglbym wiedziec gdzie jest w artykule napisane ze mieszaknie jest zadłuzone bo nie bardzo moge sie doczytac.chyba jestem slepy!!!

ta pani to jakaś niezła cwaniara

pewnie do końca życia chciała mieszkać w gminnych lokalu stale je zadłużając. To dobrze ze gmina je sprzedała, przynajmniej własciciel (nie najemca) o nie zadba.

ojciec z dzieckiem

no cóż liczyłam na jakąś bardziej wyrafinowaną ripostę od tego co ma tak poukładane życie, a tu zajeżdża zwyklą tandetą: malowane pazurki, cellulit oj chyba Ci jednak brak jakiejś konkretnej kobitki, no ale za 400 zł to tylko emetytowana nauczycielka przyjdzie, .szkoda tylko że nauczycielka bo uwłacza to tej grupie zawodowej, znowu za marną kasę

Z tego co wiem beata mieszka katem u rodzicow. jest to m3 a nie jak piszecie m4 osoba ktora tak pisze ze cos wie to jest w bledzie i sama wprowadza wszystkich w błąd. Nie wy tylko miasto musiałoby się zainteresować tym problemem a to czy ona pracuje czy nie to nie ma zadnego znaczenia.

dobra rada

Niech beata sprzeda własnosciowe m-4 i kupi 2 kawalerki dla siebie i siostry.

W Gdyni urzędnicy są bardziej kompetentni

Tu jest porażka w Gdańsku, PRL czy hrabiostwo jakieś, W BOMACH to już przejaw chamstwa i zakłamania i nieuprzejmość.

Jasne ty babasia robisz inaczej

Ja pazurków malować nie muszę dzieckiem po lekcjach opiekuje się emerytowana nauczycielka polskiego.Jeśli tak ciebie boli moje poukładane życie spraw sobie lepsze.Beata weź się za pracę siedzenie na dupsku niczego nie daje poza cellulitem ......

polska jezyk, trudna jezyk....

miesięcznie oczywiście

ojciec z dzieckiem

nie narzekaliście ale teraz narzekasz...radzę poszukać pracy z której będziesz wracał o normalnej godzinie do domu a nie o 20! czyli właściwie dajesz kasę a dziecko wychowuje ktoś inny!! a swoją drogą co to za opiekunka, która za cały dzień pracy dostaję tylko 400 zł.??!!!toż to wyzysk w biały dzień, to się nazywa frajerstwo, i dziwić się Beacie że nie chciała z tego skorzystać...

Prawo

Skoro urzad twierdzi, ze umowa doszla do skutku poprzez zlamanie prawa, to umowa jest automatycznie niewazna.
Fakt iz Policja zareagowala na istnienie umowy pojawiajac sie w lokalu pozornie nadaje legalnosci tej procedurze. To swoja droga stary tryk urzedniczy. Dlatego ze jest "papier" a prawo sterczy wjakiejs "ksiazce" na jakijs polce a nie wreku Policjanta. W trakcie sprawy wszyscy traca z oczu fakt iz umowa jest bezpodstawna, czy kobieta faceta wykorzystuje czy wrecz facet msci sie na kobiecie, czy dziecko jest od kogos innego, czy tez nie. Prawo jest prawem.
W innym przypadku kazdy, doslownie kazdy, moglby kupic od wlasciciela jakiejs posady mieszkanie kazdego wynajmujacego dany lokal i twierdzic ze umowa jest umowa i prawo zostalo co prawda zlamane ale nie jest to powodem anulacji umowy.
Sam fakt ze tego rodzaju "przekrety" sa mozliwe swiadczy o niskim poziomie swiadomosci prawa w kraju.

Brawo dla ojca z dzieckiem

Słusznie zauwazył mcdonald,ze beata ma gdzie mieszkac !
( m-4 własnosciowe) czyli walka o mieszkanie to czysta chec zysku.
Znam i beate i jej byłego meza.Sprawa wyglada zupełnie inaczej jak przedstawiła ja beata.Mieszkanie zostało wykupione przez byłego meza dlatego ,ze beata została wymeldowana przez urzad i zamieszkiwała u nowego tatusia jej dziecka.

babasia

Ponieważ wracam z pracy około 20ejdlatego potrzebna mi opiekunka o szkole nic nie powiem bo jest nieciekawie.
Kobieta mojego życia umarła przy porodzie ale nigdy w życiu nie narzekała tyraliśmy jak dzikie osły a teraz tyram sam.....
Nie chcę innej kobiety i jest mi dobrze życie to życie trzeba przeć dalej a nie użalać się nad sobą.
Pozdrawiam samotnych Ojców

Cieszę się że wiesz

Niestety wiekszość z was czeka że państwo da...nic bardziej mylnego.Beata ma się brać za pracę.państwo jest biedne ale jeśli sobecka coś wymyśli będziemy mieć kraj sierot.Beata bierz się za robotę nie bądź kura domowa pamiętaj nikt ci nic za darmo nie da !

Mozesciemniasz. mialam kiedys takiego znajomego ktory tak sie podpisywal zeby poderwac sibie jakies "laski", a weczywistosci swojego syna widzial tylko tydzien po porodzie.i na tym poprzestal i udawal takiego biednego.

ojciec z dzieckiem

a tak na marginesie skoro dziecko ma 6 lat to zapewne chodzi do szkoły, więc po co Ci opiekunka??? do szkoły, do świetlicy od 6 do 17 niech się dziecko edukuje...

ojciec z dzieckiem

no właśnie ale niewiadomo czy Beata nie pracuje, więc jej tak do pracy nie wyganiaj bo to chyba nie jest temat duskusji... a to że płacisz opiekunce 400 zł. miesięcznie też już wiemy...

Powtarzam

Jestem sam z dzieckiem które ma sześć lat, "opiekunce "płacę 400zł. miesięcznie wszystkie złe kobiety won z fora.sam nie jestem jest nas więcej i nie stękamy jak nam jest źle.Beata do pracy się weź.

czy Beata nie pracuje?? o ile dobrzeczytalam to nic na ten temat nie ma w artykule, ale moze sie myle.

axa

jak mozesz byc tak bezdusznym?
taki jestes pewnoien swojego losu??
obys kiedys nie potrzebowal jakiejkolwiek pomocy i zebys nie uslyszal "do roboty"!!