To nie ściema

Witajcie,

Chciałabym tylko poinformować, że ogłoszenie:

http://ogloszenia.trojmiasto.pl/praca-zatrudnie/sprzedawcadoradca-klienta-ogl58188221.html

nie jest ściemą. Może nie wygląda na profesjonalne, do tego rekrutacja ukryta, ale wszystko co firma oferuje jest prawdą. Boicie się, że to kolejny wyłudzacz danych? Wówczas ukryjcie swoje dane a zostawcie telefon bądź mail, by pracodawca mógł z Wami się skontaktować.Pomagam koleżance znaleźć pracowników, ogłoszenie wyświetliło 156 osób a tylko jedno CV.Teraz pytanie:dlaczego? Z obawy, bo ryzykujecie utratą tajnych danych heh czy też mało kto włada angielskim na średnio-zaawansowanym poziomie czy też zbyt małe zarobki jak na polskie realia?

Pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: to nie ściema, ludzie z j.angielskim potrzebni,mogą być obcokrajowcy

"Praca polega na obsłudze klienta w języku angielskim. Przede wszystkim są to rozmowy telefoniczne oraz pisanie e-maili"
Uważasz, że poziom średnio-zaawansowany pozwoli na telefoniczną obsługę klienta w danym języku?

Tak na marginesie, młode osoby które są na tyle biegłe żeby odbyć rozmowę telefoniczną w języku obcym, raczej będą bardziej skłonne prowadzić rozmowy z klientem oferującym wypłatę w euro lub funtach ;)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Polsce nikt nie płaci w euro lub funtach niestety :-) W ogłoszeniu są wspomniane premie, jak ktoś jest dobry w tym co robi to może dodatkowo zarobić 10,15tys, ale ludzie nawet nie są ciekaw, nawet nie próbują....widocznie wszyscy z biegłym angielskim są za granicą albo samej podstawy oczekują 10tys.Dziwne, bo dla mnie dobra znajomość angielskiego w dzisiejszych czasach jest tak oczywista jak posiadanie prawa jazdy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

od 1800 zł netto, szału nie ma.
system premiowy wskazuje na aktywną sprzedaż, a nie każdy to potrafi robić na tyle dobrze, żeby żyć z samej premii.
I to jeszcze w języku obcym.
Moim zdaniem poziom językowy musi być na poziomie co najmniej bardzo dobrym, by móc dogadać się z zagranicznymi klientami.
Osoby znające biegle angielski pracują raczej na wyższych stanowiskach, a osoby młode znające bardzo dobrze język angielski skłonne są raczej do emigracji zarobkowej. Zostają więc średniacy których poziom znajomości języka nie jest wystarczający do swobodnej komunikacji.
Ponadto, teraz Gdańsk po prostu wysysa wszystkich mówiących dobrze po angielsku do helpdesków i call-centerów, dlatego wasze ogłoszenie nie jest zbyt atrakcyjne przy takich markach jak Siemens, Transcom, Kemira, TomsonReuters itd..
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Atrakcyjne marki też nie oferują wysokich wynagrodzeń, ale przynajmniej lepiej to brzmi w CV. Poza tym wysysają młodych po studiach, którzy w związku z tym nie będą chcieli wysokiego wynagrodzenia.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

~Kocio Transcom nie jest atrakcyjną marką. Niektórzy w Gdańsku nazywają go po swojsku Transkupą !!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

AI w pracy i nauce ktoś jeszcze się wciągnął? (4 odpowiedzi)

Cześć! Zastanawiam się, czy tylko ja tak mam, że odkąd odkryłem narzędzia AI, to coraz częściej...

Flextronics Tczew - Opinie (16 odpowiedzi)

Za tydzień mam rozmowę w tej firmie na stanowisko operatora (giętarka) produkcji przez agencję...