To ważne

Cześć.

Mam kłopot z komputerem. Zegar mi się spieszy / w kompie /. Ja go przestawiam a on znowu. Kiedyś tak nie było. Ostatnio nie instalowałem żadnych programów. Wczoraj wyłączyli mi na chwilę napięcie.
Proszę o konkretne wyjaśnienie : co mam zrobic żeby bylo normalnie.
Nie jestem guruu informatyki i dlatego proszę o wyjaśnienie językiem zrozumiałym dla laika.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: To ważne

Być może winna jest temu bateria podtrzymująca ustawienia BIOSu znajdująca się na płycie głównej komputera, choć z drugiej strony z tego co pamiętam, to mi się też zawsze zegary w komputerach śpieszyły i nie zastanawiałem się zbytnio dlaczego tak się dzieje. Moim zdaniem najlepiej jest po prostu nie zaprzątać sobie tym faktem głowy - to wszystko.
A, jak już stwierdzisz, że na prawdę bardzo ci zależy na punktualności zegara systemowego, to możesz spróbować zgłosić komputer do reklamacji (a dokładniej rzecz biorąc płytę główną ze znajdującą się w niej baterią) być może wtedy wymienią ci wyżej wspomnianą baterię. Oczywiście nie zadziała to w wypadku, gdy okres gwarancyjny twojego komputera już minął.

Pozdrawiam.
DNA R.C.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

System CRM w firmie (102 odpowiedzi)

Czy w swojej firmie macie jakieś systemy, które wspierają waszą działalność? Coś, co zapewnia w...

Białe tango (259 odpowiedzi)

Pan mi nie odmówi Panie Redziński (?) Ćwiczenie czyni mistrza. http://youtu.be/c3_NntYhzV4

Grzyby! (451 odpowiedzi)

Nie będę zaczynał wątku od "yyyy...".. no i stary się przeterminował (za długo się ładuje) :D...