Toksyczna matka wplywa na kontakty

Wszedsie pelno informacji o toksycznych ludsiach a co powiecie na to ze jest to matka i w celu pozbawienia mnie wszelkich kontaktow z obcymi i dalsza rodzina potrafi komus na wymyślać tak ze ci ludsie rezygnuja z kontaktu ze mna w obawie o swoj spokoj. Czasem tez wymysla rozne historie na moj temat aby ich zniechęcić w kazdym razie to dziala i w efekcie jestem totalnie sama. Jest to walka o to aby ona zostala moim jedynym swiatem jako ze nikt nie chce miec ze mna do czynienia a ona jedyna jest moim przyjacielem ktory mnie akceptuje. Dlatego nie umiem sie cieszyc z nowych relacji bo wiem ze zaraz cos aie wydarzy. Ludsie mówią sory to twoj problem ja nie chce miec klopotow. Czy spotkaliście sie z czyms takim? Co zrobic zeby sie z tego wyrwac.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Toksyczna matka wplywa na kontakty

Spotkałem się z taką sytuacja. Bardzo dobrze ze zdajesz sobie sprawę sprawę tego, że jesteś poddawany manipulacjami i ograniczany w jakiś sposób. Twoja mama pewnie miała trudne dzieciństwo, ale nie powinn traktować Cie jak swoją rękę. Jesteś autonomicznym człowiekiem. Pomocy szukałbym u terapeutów lub w szkole u pedagoga szkolnego. Nie wiem w jakim wieku jesteś. Nie win mamy za to, dobrze że masz świadomość że ktoś ingeruje w Twoje życie i ogranicza cie jak rozumiem bez przyczyny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bardzo współczuje, jesteś mega szykanowany i raczej bez konkretnej interwencji się to nie zakończy. Pozostaje odcięcie i zmiana otoczenia, jeżeli jednak nie jest to możliwe to niestety ale masz mega problem. Rozmawiałeś o tym z nią? Mówiłeś jej że nie jesteś szczęśliwy, że potrzebujesz nowych znajomości? Może sam zacznij stosować szantaż emocjonalny.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Inne tematy z forum

Muza musi grać. (2531 odpowiedzi)

:) Dobrze jest jak gra, (co by nie zabrzmiał tytuł wątku zbyt autorytatywnie)....

Jakie ciekawe gadżety do biura podróży (8 odpowiedzi)

Witam, Planuje zakup nowej partii gadżetów dla klientów Biura Podrózy. Specjalizujemy sie w...

Domki letniskowe w dobrej cenie (19 odpowiedzi)

Witam. Już się rozglądam za miejscem na przyszłe wakacje i na myśli mamk jakieś fajne i duże...