NIe polecam firmy "Dobre Solary - Pana Michała Ż. z Kowal" z uwagi na jakość wykonania. Pomiomo niskiej ceny oraz porówniania innych firm instalatorskich stosunek ceny do jakości wypadł najgorzej po zakończonej umowie.
Firma Dobre Solary zamontowała u mnie kotłownię w uzgodnionych warunkach.
Po oddanej do użytkowania kotłowni wniosłem następujące uwagi techniczne:
- naczynko reflex zainstalowano na ścianie czyli niezgodnie z instrukcją producenta - dodatkowo jedna śruba była luźna ( w przypadku awarii napełnione naczynko z wodą upadnie na stojący piec kondensacyjny) - gratulacje Panie Michale
- przed naczynkiem nie zainstalowano armatury odcinającej przed wymianą naczynka - (instrukcja montażu wyraźnie pokazywała)
- grupa bezpieczeństwa zamontowana bez rury przelewowej - narażając gniazda elektryczne na zalanie wodę w trakcie wyrzutu wody przez zawór bezpieczeństwa
- Instalator nie dotrzymuje umowy tzn. nie można się doprosić o przegląd gwarancyjny kotła!!!
Po dokonanym przeglądzie gwarancyjnym kotła zobaczyłem jego śrubokręt w pobliżu stalowych zakończeń elektrycznych pod obudową pieca.

Jak ktoś nie musi to niech się dobrze zastanowi przed podpisaniem umowy z Panem MIchałem Ż.