Top Gun: Moverick

Temat dostępny też na forum: Top Gun: Maverick
Opinie do filmu: Top Gun: Moverick.

Przeczytaj o filmie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

widziałam zajawki: typowe amerykańskie filmidło, przewidywalny
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 86

No czyli nie widziałaś filmu. Zdecydowanie nie jest przewidywalny, mnie zaskoczył swoją emocjonalną stroną, a popisy kaskaderskie Toma to jakiś inny level
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 0

spójrz w lustro

to zobaczysz zajady
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

Super

Bardzo dobry film z ogromną przyjemnością obejrzany. Prawdziwi fani Top Gun nie będą zawiedzeni
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 3

warto obejrzeć

Świetny, wciągający, zaskakujący. Naprawdę warto obejrzeć. Brak tylko piosenki take my breath away
popieram tę opinię 35 nie zgadzam się z tą opinią 0

Super film.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 1

Super

Podobała nam się bardzo. Chętnie obejrzałabym jeszcze raz. Dawno nie widzieliśmy takiego fajnego filmu w kinie.
popieram tę opinię 25 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dla kogo???

Nie widziałam więc się nie wypowiem, zamierzam obejrzeć. Jednak..... Dla kogo ten film? Chętnie wzięłabym rodziców, bo to z czasów ich młodości część pierwsza, ale kto im będzie czytać? Nie można z dubbingiem? Pomyślcie trochę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 52

XD

Pewnie jestem w wieku Twoich rodziców i czytałem sam, sumie to nie muszę, a na dubbing reaguje alergicznie. Pomyślałeś, że to taki film dla takich ludzi jak ja?
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak twoim starym trzeba czytać napisy

to niech lepiej siedzą w domu przed tv
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

dabing a nie napisy

masz racje ze dubbing powinien byc w kazdym filmie!!! a komu chce sie czytac to niech idzie do czytelni, a ci co chca sie uczyc niech jezykow obcych niech ida do szkoly !!! kino ma byc dla ludzi dla odstresowania sie po pracy !!! niby tacy europejscy jestescie a promujecie zacofanie tymi napisami na filmach!!! w europie takie kina i filmy z napisami od razu by plajte oglosily bo tam nikt by do kina nie poszedl na film z napisami !!!!!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 11

Można wziąć okulary

Jeśli rodzice oglądali część pierwszą w młodości to mają ok 60 lat. Nie przesadzajmy, że sami nie przeczytają. Moja mama ma 75 i sama w kinie czyta bez problemu. Oczywiście każdy jest inny, ale nie rób ze swoich rodziców 95-letnich staruszków.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto

Chodzę do kina po emocje . Tym razem ich nie zabrakło! Gorąco polecam
popieram tę opinię 21 nie zgadzam się z tą opinią 2

Fenomenalny

Brak slow, zostają owacje na stojąco, arcydzieło !
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Dycha

Niby wszystko to już było, prosta fabuła, ale idę drugi raz. Bardzo dobrze zrobiony, kto lubi polatać odleci, z pewnością lepszy od Top Gun, Tomek Cruse wygląda jak w1986, dziś jest rok 2022,
popieram tę opinię 26 nie zgadzam się z tą opinią 1

Petarda

Film jest sprawny, wizualnie majstersztyk, podobnie jak sentymentalnie. Dla mnie bomba.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 1

Szczerze ? Myslalem ze to kolejny odgrzewany kotlet .

Byłem dziś i wiem ze pójde raz jeszcze a może i jeszcze raz . 10/10
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dobry film

Dobre kino. Warto pójść jak ktoś lubi naddźwiękowe samoloty
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 0

W Każdej scenie - Tom Cruise ... bleeee

Scenariusz opiera się na podobnej linii rywalizacji pomiędzy dwoma pilotami. Taki scenariusz jest przewidywalny i nudny. Można było to zrobić znacznie lepiej
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 23

Mozna

Pewnie ze zawsze można zrobić coś lepiej, pytanie czy Ty zrobilbys to lepiej. Typowe podejście malkontenta
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

W d byłeś i g widziales
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Straszna amerykańska Chała

Straszna amerykańska Chała. Podobały mi się chyba tylko akcje z samolotami w powietrzu. Poza tym fabuła ogromnie naiwna płytkie teksty i tylko jeden aktor pierwszoplanowy. Taka ckliwa Ballada gdzie dobro zawsze zwycięża ale w ostatniej sekundzie żeby troszkę było emocjonalnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 20

Daje czadu.

Na początku filmu zastanawiałem się jak przetrwam te 2 godziny w kinie. Po pewnej chwili był koniec filmu. Szybko, sprawnie, efektownie. Bez nadymania. Solidna robota, a widoki z lotów odrzutowców wbijają w fotel. Oczywiście odnośniki do Jedynki przemycone. A muzyka wprowadzająca - nieśmiertelna.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bart

Film 10/10. Polecam dla każdego!
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 4

Podlasie atakuje
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Doskonały

Już same sceny z udziałem samolotów wystarczą aby zakochać się w tym filmie. Ale całkiem spory ładunek emocjonalny i nienachalna fabuła czynią z tego filmu majstersztyk. Scena z Valem Kilmerem wzrusza, a widok kultowego F-14 ponownie w locie przyprawia o "banana" na twarzy.
Oj, zdecydowanie do obejrzenia w kinie jeszcze raz.
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wspaniały / wyważony /

Pod koniec trochę bajka ale taka konwencja filmu.
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Warto

Podobał nam się bardzo. Wartka akcja, fajna muza. Czas szybko zleciał.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ania

klasa, emocje, romans, humor, piękna muzyka w tym filmie jest to wszystko , mam zamiar pójść jeszcze raz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

Schematyczny i przewidywalny do bólu. Efekty specjalne tak odjechane, jak w filmie sci-fi. Niestety, nie pozostał duch pierwszej części. Wszystko jest tu nienaturalne i przesadzone. I niby to czyste kino rozrywkowe, ale ilość absurdów powoduje, że ogląda się ten film jak totalnie oderwaną od rzeczywistości bajeczkę i nie wierzy żadnemu z bohaterów
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 11

Ta.... a oryginał to był nieprzesadzony ... ;)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ola

Film petarda krótko mówiąc...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Taka...bajeczka.

7/10
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Typowy amerykańska powtórka

Film da się obejrzeć, ale kto oglądał Top gun to nie znajdzie nic zaskakującego w tym filmie. Wątki w zasadzie analogiczne jak w pierwszej części. Wątki "płytsze" niż w pierwszej części. Nie ma w ogóle wątku rywalizacji miedzy pilotami tylko "wspaniała" współpraca. Typowo amerykańskie kino:( Sceny walki i akcji końcowej naiwne i przewidywalne. Oczywiście happy end w amerykańskim stylu...:( Może same sceny lotów , dźwięk OK. Ogólnie film nie zaskakuje niczym nowym, ale jak ktoś nie oglądał Top Gun to może się podobać:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Twoje smutne zycie

Też nie jest zaskakujące :) ty i ten film pasujecie więc do siebie : Paradoksalne :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

WOW! po prostu WOW!

film jest genialny, trzymający w napięciu, postacie są dobrze skonstruowane a sceny lotnicze to uczta dla oka
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dobre rozrywkowe kino

Polecam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

I co, jednak da się nagrać fajny film bez lewicowych wstawek spod szyldu eldżibiti, bielem, peta, eko, femi. Da się! Trzeba tylko chcieć.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Nostalgia.

Przez czas projekcji znowu byłem w latach 90... Fajne uczucie.
Te zachody słońca, Kalifornia, ocean i samoloty, znowu miałem 20 lat, a świat był bardziej beztroski.
Warto :)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Substancja (20 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Substancja . Przeczytaj o filmie.

Dziki robot (11 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Dziki robot . Przeczytaj o filmie.

Biała odwaga (23 odpowiedzi)

Opinie do filmu: Biała odwaga . Przeczytaj o filmie.