Tragedia!!!

Obsługa chyba nie za bardzo wie co podaje. Zamówiłam Mojito a dostałam coś co chyba było wersją po góralsku. Zabrakło w drinku brązowego cukru, limonki, utartej mety i kruszonego lodu więc nie wiem co to było ale napewno nie Mojito. Jak zwróciłam uwagę że nie tak winien być przygotowany ten koktail Pani Barmanka była oburzona i obrażona - chyba cos jest nie tak. Bo kto jest dla kogo pytam? Konsument dla barmanki czy barmanka dla konsumenta. Powinna przeprosić i naprawić błąd a nie odchodzic z obrażoną miną od stolika. Robi się tam drinki po najmniejszej linii oporu czyli lód + rum + liście mięty i plasetr pomarańczy na rancie szklanki. Co do jedzenia niestety też nie mogę pochwalić lokalu. Zamówiłam Carpaccio i z przykrością stwierdzam, że mięso miało zmieniony kolor od długiego leżenia - sine plamy -czyli mięso się poprostu utleniło. Nie śmierdziało było w miarę świeże ale mało apetycznie wyglądało. Naprawdę nie polecam.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Odpowiedź obiektu

W imieniu restauracji „Harnaś” chcielibyśmy wyjaśnić sytuację, która wywołała Pani niezadowolenie.
Zamówiony drink został przygotowany przez barmankę według klasycznej receptury. Zakwestionowała Pani jego wygląd, jako niezgodny z drinkiem Mojito, który spożyła Pani w naszym lokalu podczas wcześniejszej wizyty. Wyjaśniając sprawę odkryliśmy, iż barman z drugiej zmiany udoskonalił przepis, wg własnego pomysłu. Stąd wynikło Pani rozczarowanie „oszukanym” drinkiem.
Carpaccio - przygotowujemy z polędwicy wołowej, pierwszego gatunku.
Dodatkowo, żeby wzbogacić smak, zakrapiamy ją octem balsamicznym i oliwą z oliwek, co spowodowało, iż podana potrawa mogła zmienić kolor.
Pani sugestie wpłynęły na zmianę przepisu, wg którego, poprawiono walory estetyczne dania.
Opinia, choć zbyt rygorystyczna, wymusiła zmianę w podejściu do wykonywania delikatnych dań, w celu zaspokojenia smaku najbardziej wymagających gości.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Odpowiedź obiektu

Witam

Nie wiem jak alkohol ale mięso w Harnasi rzeczywiście podają stare i zepsute zastanawiam się tylko gdzie jest Sanepid i jak ktoś mi powie że pisze nieprawdę to mam na to świadków ogólnie rzecz biorąc gości ze chrzcin. Powtarzam jeszcze raz nie polecam nikomu tej restauracji.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1