Trasa BT Witomino?

Temat dostępny też na forum: Rowery
Mam prosbe do tych co byli tam rok temu bo moze pamietacie trase i byscie napisali cos o niej i jak mniej wiecej ona szla;) Bo moze w tym roku bedzie podobna trasa, w sumie nie wiem nie znam sie:P a mysle nadal czy tam startowac bo po pierwsze wlasnie nie znam trudnosci trasy a po drugie to nie wiem czy mnie(amatora) nie zmiota z trasy jacys zawodowcy...
Jak ktos ma cos ciekawego na ten temat do prosze sie tym tu dzielic;)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Trasa BT Witomino?

trasa bedzie pewnie ta sama co w zeszlym roku, szybka, przyjemna i technicznie bardzoo latwa, no a "zawodowcy" raczej na bank Cie zmiota, ale co z tego...jedzie sie dla siebie !

Zawodowcy to nas na bank zmiotą;) Osobiście trasy nie znam więc przyłączam się do prośby o opisanie jej, a moje osobiste pytanie brzmi czy jest bardziej "pod góre" niż w Bike Tour Orłowo, który był rozgrywany wiosną tego roku czy może ta trasa jest mniej wymagająca?

witomino to chyba najbardziej "gorska" trasa z rozgrywanych w tym roku BT - 3 podjazdy, technicznie latwa, jest miejsce do wyprzedzania na kazdym podjezdzie - ciezko opisac jej przebieg, ale mozecie przyjechac wczesniej przed waszym wyscigiem i osobiscie sprawdzic jak leci :)

Kłaniam,
No i tu pytanie od niezorientowanego-popczatkujacego.Kiedy to-to jest, gdzie sie zaczyna i ile trzeba dołozyc aby wziąć udział.
Grusik!
I.

Tu start jest za FREE. Ale musisz sie uzbroić w cierpliwość, bo z organizacją i sędziami to różnie bywa... Nie to co Bażantarnia XC... :-)

wiesia napisał(a):

> Tu start jest za FREE. Ale musisz sie uzbroić w cierpliwość, bo
> z organizacją i sędziami to różnie bywa... Nie to co
> Bażantarnia XC... :-)

Pierwsza Dama jak zwykle niezawodna :)
Dzięki za odp.
Że cierpliwość jest cnotą to już mnie egzystencja nie raz przekonała :)
Grusik!
I.

jeśli jest ktoś chętny na objazd trasy
niech się kontaktuje ze mną,
jutro mogę pokazać jak do tej pory wiodła trasa,
ew. w czwartek, zgłosić się na mejla lub poniżej w forum,
info jesli będzie ktoś chętny wrzucę jutro koło 10
objazd trasy proponuję ok 17, spotkanie przy WITAWIE
jeśli będą chętni potwierdzę termin i miejsce
pozdrower

No ja mysle ze objazd trasy to wery gut ajdija;) Pisze sie na to najlepiej we czw tylko powiedz kiedy(ja mam czas caly dzien-wakacje do pazdziernika:P). Moze byc ta 17 chociaz lepiej jakos wczesniej jak bedzie jasniej bo teraz ma byc jakas bura pogoda, ale jak nie to moze byc i 17 ja nie bede marudzil;)

Jestem chętny, pasuje mi czwartek nie wcześniej jak o 17:00.

A jak jest z okrążeniami- są jakieś duże i małe pętle, czy równe kółka, czy jedno czy mieszane:)..? (Startuję w kat. 17-18lat, 13,5km).

środa 17, przed Witawą, co do czwartku to jeszcze się okaże jaka pogoda bedzie
pozdrower
Peter

czwartek i piatek pod Witawą spotkania o 17,
jesli pogoda bedzie ok, będę pokazywać przebieg
dotychczasowj trasy
pozdrower

Takie pytanie: jakie tempo przewidujecie podczas tego objazdu? bo nie wiem czy dam rade?

Witol...Hr nie bedzie schodzic ponizej 190 :)

Ja dzisiaj byłem na objeździe trasy o 17 i właśnie się zastanawiam czy startować, bo trasa troche mnie przeraziła;)

co prawda nie widziałem tej trasy ale możesz opsać co jest takie przerażające?? też sie wybieram i nie wiem czego sie spodziewać a nie mam czasu teraz w tygodniu podjechać i zobaczyć jak to wygląda :-)
pozdrawiam

moze kilka szczagolow bys opisal ...dzieki za odpowiedz :)

Może się źle wyraziłem... dla kogoś kto ma dosyć dobrą kondycję to ta traska pewnie nie będzie stanowiła problemu. Ja jako, że przygode ze ściganiem zaczełem w kwietniu jeszcze takowej kondycji nie posiadam. Osobiście rozbroił mnie ten ostatni podjazd na tej trasie, co też jako jedyny z 5 osób zasówałem z buta pod niego;)) ale ludzie nie przejmować się tylko jechać... ja też podejme wyzwanie w końcu chodzi o dobrą zabawę, a przy najmniej na moim poziomie;)

Supercaliber napisał(a):

> Witol...Hr nie bedzie schodzic ponizej 190 :)

hehe Krzyżak. Mi się już nie udaje przekroczyć na rowerze 184 więc jakbym przekroczył 190 to zaraz potem byłoby ciągłe piiiiiiiiiiiiiiiiiiii... ;>

spokojnie, jedziemy i tyle, ajak ktoś nie może to na górce na niego czekamy, luz....
a jedziemy swoim tempem... kółko ma ok 3 km więc looz :-)

a pulsometru nie mam więc nie wiem czy mam zawał czy nie ;-)

pozdrower

Potwierdzam, że się fajnie z Chłopakami objeżdża trasę.

Przy okazji dziękuję w imieniu Taty za zrobienie przerzutki! :-)
Już w pracy odkryliśmy, że problem leży też w obluzowanej kasecie.

Jak się uda naprawić to do zobaczenia jutro :-)

Peter napisał(a):

> a jedziemy swoim tempem... kółko ma ok 3 km więc looz :-)
Czyli jednak wychodzi 5 kółek dla elity.

Głowy nie dam, ale zdaje się że w zeszłym roku Elita jechała 6 okrążeń.
Brrr. Dobrze że nie jestem facetem ;-)

ale co tam, spróbować trzeba !! :-) Opinie o trasie poczytałem i nie pozostaje nic innego jak pojechać i stanąć na starcie... hehe debiut.. późno troche ale lepiej późno niż wcale :D.

Wiem, że jest przeddzień zawodów, ale czy jedziecie dzisiaj choćby lajtowo objechać trase? Czy Witawa dzisiaj o 17 jest aktualna?

pozdROWER

Z tego co wiem to dzisiaj o 17 ktoś tam będzie, a przynajmniej do wczoraj taka wersja była.

Bedzie, bedzie :-)

a ja bardzo ubolewam nad tym ze mnie jutro nie bedzie bo mam k...a egzamin z mikro !! fcuk !! powodzenia zycze!!

Usprawiedliwony ;-) Hryniewiecka? Kątowski?
A maaaaasz wirtualnego kopa na szczęscię ;-)

wiesia napisał(a):

> Bedzie, bedzie :-)

A można się dowiedzieć kto się wybiera dzisiaj?

Ja bym moze sie wybrał, ale jeszcze nie wiem o ktorej. Jakoś koło 18.30 bardziej...
Pzdr.
T.

Wiesia...Krysińska mi sie trafila, ale raczej mam juz w plecy bo troche sie nie przyozylem do powtorki i bardzo zaluje ze jutro nie pojade bo wyjatkowo lubie trase na witominie, ale mam nadzieje ze czolowka z elity nie zawiedzie... :>

Krysinska jest jedna z lepszych wykladowcow - moim zdaniem :) Miałem z nią mikro i w porownaniu z innymi grupa bylo suuper.

widzę, że sporo ekonomistów kręci tymi dwoma kółkami :-) hehehehe
pozdrówka !!

PS: ekonomia jest spoko choć wolałem makro, dopiero przy ekonometrii zaczynają się schodki :-)

no i po zawodach bylo calkiem fajnie tylko gdzyby nie ta moja choroba ciekawe kiedy beda wyniki w kat.19-29 :)

1 Banach, 2 Bogziewicz, 3 Cichosz, 4 Krzywy, 5 Stępnowski, 6 Wojciechowski, 7 Ebertowski, 8 Bielski, 9 Pituch (chyba:), A dalej nie wiem. Powiem tylko ze byla strasznie mocna konkurencja w "elicie", co zreszta widac po nazwiskach...
p.s. Wyniki oczywiscie nieoficjalne!!!

Wygrali ci co zawsze... czyli zawodowcy.

fajnie by bylo jakby byla cala lista kto ktore ma miejsce bo nawet nie wiem ktore mam :) ,nie wiem jak wy....

kia napisał(a):

> fajnie by bylo jakby byla cala lista kto ktore ma miejsce bo
> nawet nie wiem ktore mam :) ,nie wiem jak wy....

Trzeba zawsze chwile po zakończeniu wyścigu w swojej kategorii podejść do sędziów i zapytać, bo tak to czytane są tylko pierwsze trzy miejsca.
Będziesz pewnie jeszcze miał szanse na koniec sezonu, tzn. podczas Bike Toura Karwiny lub na stronie GOSIRu (www.gosir.gdynia.pl) gdzie pewnei będzie klasyfikacja generalna dla każdego zawodnika i jeżeli będziesz w pierwszej dziesiątce to będzie mógł sobie policzyć które miejsce miałeś.

pozdROWER

Michu...z reguly cienkie bolki nie wygrywaja...w tej stawce byl tylko jeden zawodowiec :) hehehe i zaraz pewnie znow wybuchnie dyskusja

Wiem... wiem, wcale tego nie mówiłem, żeby znowu rozpętać tą i tak nie mającą jakiegokolwiek sensu gadke. Co do zawodowców to racja był przecież jeden. Poza tym jakby było łatwo to wyścig nie miałby sensu. Swoją drogą nie rozumiem co da takiemu wicemistrzowi Polski ściganie się na Bike Tourze, ale niech to zostanie bez odpowiedzi, bo tak jak mówisz zaraz się posypie lawina postów na ten temat;)

Krzyżak napisał(a):

> Michu...z reguly cienkie bolki nie wygrywaja...
To mnie podsumowałeś;)

Z tego co usłyszałem, to ten V-ce Mistrz Polski przegrał z Banachem. Czy on miał jakiś defekt, czy po prostu Banach jest lepszy od V-ce Mistrza?
Rozumiem, że na wyniki osób spoza pierwszej dziesiątki nie ma co liczyć, czy się mylę?

Jarek.mtb....Vice mistrz nie mial dafektu,a Robert Banach jest po prostu lepszy co udowodnilby na ostatnich mistrzostwach (podobno doszedl na mete z dwoma "swierzymi" gwozdziami w oponie...no comment)

Etammm... lepszy. Raz wygra jeden raz drugi. Prowadza wyrownana walke i kolejsnosc na podium to kwestja profilu trasy czy chwilowego spadku formy. I Bodzio i Robercik utrzymuja sie w czolowce krajowej i chwala im za to ze chca startowac na bike tourach bo inaczej tylko jakies Supercalibry byly by czele, ale juz nie dlugo ;D

co do klasyfikacji w elite to uzupelniam o moja wiedze:

1. Banach
2. Bogziewicz
3. Cichosz
4. Krzywy
5. Stępnowski
6. Wojciechowski
7. Ebertowski
8. Bielski
9. Ocelewicz
10. Zembroń
12. lub 13. Leczycki

dorzucam do tego co vin napisał(a):

> 1. Banach Robert
> 2. Bogdziewicz Michał
> 3. Cichosz Marek
> 4. Krzywy
> 5. Stępnowski Jaromir
> 6. Wojciechowski Sławek
> 7. Ebertowski Przemek
> 8. Bielski Mariusz
> 9. Ocelewicz
> 10. Zembroń Robert (SK)
> 11. Wienskowski Tomasz (SK)
> 12. Leczycki Piotr (SK)

pozdrower
Peter

PS: ciekaw czy dopiszemy tak jeden po jednym i ustalimy wyniki wszystkich po kolei... :-) bez Gosiru....

Oficjalne pierwsze trójki w każdej kategorii można znaleść na stronie http://www.gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/400590.html

pozdROWER

a mam pytanko bylo cos takiego jak po 3 okrazeniach juz niektorych sciagali z trasy czemu to bylo (mi kumpla sciagneli) i przez to tylko 3 okrazenia zrobil , cos z czasem... nie wiem

kumpel byl ciut za wolny... :)

he... teraz wychodzi pice % :D

Został zdublowany, takich usuwa się z trasy.

No właśnie, została poruszona kwestia, która mnie interesuje. Nie ma się czym chwalić, ale gdy ja rozpoczynałem czwarte okrążenie jeszcze przed wjazdem z polany do lasu usłyszałem, że Banach właśnie minął linię mety. Obejżałem się i jestem pewien, że byłem ostatnim, który nie dostał dubla. Jadę więc spokojnie broniąc ostatniej pozycji, aż tu nagle dogania mnie Wojtek M. Pytam, czy nie został zdublowany, on, że owszem, ale jedzie dalej (miał defekt po drodze dlatego znalazł się za mną). No i mam pytanie, czy mimo dubla można jechać dalej. W zeszłym roku jak dostałem duble to powiedzieli mi, że dalej już jechać nie mogę. Wiem, że problem przeze mnie poruszony nie jest istotny dla czołówki, ale mi po raz pierwszy udało się dojechać BT bez dubla (to był mój trzeci start) i jak na razie ta kwestia może się okazać jeszcze istotna na następnych BT (jak by było więcej kółek - wystarczyłoby 5, to dubla niechybnie bym dostał - swoją drogą rok temu było chyba 6??).

przyłączam się do pytania Jarka. zostałem zdublowany na 3 okrążeniu na ostatnim podjeździe i po przyjechaniu na mete nie mogłem już wyjechać na czwarte okrążenie :-(. W sumie to był mój pierwszy bike tour i się trochę zdziwiłem że to już koniec :-), no ale cóż - jak sie jest cienkim albo się ma pecha to trzeba powiedzieć trudno... może następnym razem pójdzie lepiej! tzn musi :-).
pozdrawiam

takie sa zasady, zawodnik dublowany jest sciagany z trasy...ale nie ma co sie zalamywac tylko deptac ile bozia da i liczyc ze sie dubla nie dostanie :) pozdr

W sprawie wyników, to napiszę, że przyjechałem jako ostatni nie zdublowany, ale które to było miejsce nie mam pojęcia. Chętnie się dowiem, kto jeszcze mi dołożył.
Pozdrower

A tak swoją drogą to są gdzieś zdjęcia z BT? Wiem, że są na stronie Wiesi, ale chyba z tego co pamiętam to więcej osób robiło fotki...