Trasa do pracy Gdansk Gdynia

Witam,

Od tego roku mam zamiar jezdzic do pracy rowerem do Akademii Morskiej w Gdyni z Gdansk Chelm ul. Dragana. Czy macie jakies sprawdzone warianty tej trasy?

Z gory dziekuje,
Pozdrawiam!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Trasa do pracy Gdansk Gdynia

hej! czasami jeżdżę z Chełmu do Chylonii, rekreacyjnie, czyli ścieżkami lub chodnikami. Trasa pewnie jest przydługawa i dałoby radę ją skrócić, ale opiszę Ci którędy jeżdżę - z Chełmu Pohulanką do dworca, następnie ścieżką rowerową do Wrzeszcza, tam odbijam na Hallera i dojeżdżam ścieżką aż do Sopotu Kamiennego Potoku, gdzie podjeżdżam ulicą Powstańców Warszawy i Haffnera do al Niepodległości. Chodnikiem i ścieżką do wzgórza Maksymiliana - tam tunelem przebijam się na druga stronę i jadę "górą" wzdłuż Drogi Gdyńskiej, Śląskiej i Morskiej :) i jestem na miejscu :D krócej się nie dało ;)

Jadac od strony Akademii: Można pojechać na Dzialki Leśne ulica Wolnosci kolo II L.O. Dalej jechać lasem oznaczoną ścieżką rowerową w kierunku Chwarzna, przeciąc drogę z rurami ciepłowniczymi, wyjechać na Chwarznie, przedostać się na drugą stronę Obwodnicy ścieżką wzdłuż Chwarznieńskiej, dalej pojechać Wiczlińską na Dąbrówkę, skręcić w Rdestową koło giełdy warzywnej, dojechać na Kacze Buki, przejechać skrzyżowanie z 20stką prosto, w kierunku firmy Vector, dalej skrajem lasu polną drogą dojechać na Osową, Spacerową w lewo, do Barniewickiej. Barniewicką do Nowego Świata, dalej na Barniewice, drogą wzdłuż Obwodnicy do Słowackiego (to chyba Radarowa). I stamtąd to już cięzko mi powiedzieć, chyba pozostaje tylko Budowlanych albo lasem przez Matarnię osiedle i dalej na południe Gdańska na Chełm. Ale jest to alternatywa dla dolnego tarasu

proponuję nadmorską 10 km/h :-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1